Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Θα δυσκολευτεί ο Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν»

«Θα δυσκολευτεί ο Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν»
Το όνομα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ομολογουμένως, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Μπαρτσελόνα. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός στάθηκε και ο Όλιβερ Καν, ο οποίος τόνισε πως ο Ισπανός τεχνικός θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε άλλη ομάδα, με διαφορετική φιλοσοφία, όπως η Μπάγερν Μονάχου.

«Ο Γκουαρντιόλα είναι άμεσα συνυφασμένος με την κουλτούρα της Μπαρτσελόνα. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως προπονούσε την ομάδα, αλλά και το ότι έπαιζε για τους «μπλαουγκράνα» έντεκα χρόνια. Δεν έχουν πολλές ομάδες τόσο «έντονη ταυτότητα», όπως η καταλανική ομάδα», έγραψε ο Καν στη στήλη του στη «Bild», για να συνεχίσει:

«Θα είναι δύσκολο για τον Πεπ να προσαρμοστεί στη ζωή ενός άλλου συλλόγου, όπως είναι η Μπάγερν, όντας τόσο συνδεδεμένος με τη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα».

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, μάλιστα, προέβη και σε μία πρόταση, θεωρώντας πως σε μία πρώτη φάση ιδανικό θα ήταν ένα προπονητικό δίδυμο με τους Χάινκες και Γκουαρντιόλα στην τεχνική ηγεσία.

«Αν η Μπάγερν κυνηγήσει τον Γκουαρντιόλα, θα πρέπει οι δύο πλευρές να συμβιβαστούν. Γιατί να μην υπάρξει μια μεταβατική περίοδος με Χάινκες και Γκουαρντιόλα; Με τον πρώτο να δουλεύει στα παρασκήνια, βοηθώντας τον Ισπανό τεχνικό αφομοιώσει τη φιλοσοφία των Βαυαρών».

Ο 43χρονος πρώην ποδοσφαιριστής έκλεισε λέγοντας:

«Γενναίες αποφάσεις και φρέσκες ιδέες χρειάζονται για να οδηγήσουν την Μπάγερν σε μία νέα εποχή και να θέσουν καινούρια στάνταρ στην Ευρώπη».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: