Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το ταξίδι του «πολυμήχανου» Κατσουράνη!!

Το ταξίδι του «πολυμήχανου» Κατσουράνη
O Κώστας Κατσουράνης συνεχίζει την καριέρα του στην Ελλάδα, βρίσκοντας ένα νέο ποδοσφαιρικό λιμάνι, στην Τούμπα. Το www.sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του 33χρονου άσου, από το ξεκίνημα στην Παναχαϊκή μέχρι και σήμερα.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Κώστας Κατσουράνης έκανε το ντεμπούτο του, με την φανέλα της Παναχαϊκής. Μετά την 3η σεζόν άρχισε να μονιμοποιείται στην ομάδα της Αχαϊας και να παίρνει συμμετοχές ως βασικός. Ειδικά από το ξεκίνημα της 3ης σεζόν, καθιερώθηκε έχοντας από 25 συμμετοχές και πάνω στο πρωτάθλημα. Από την αρχή έδειξε πως ήταν ένας σύγχρονος μέσος, με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, αφού συχνά βρισκόταν σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή για να σημειώσει γκολ.


Του Κώστα Μιαούλη


Το 2003, αποτέλεσε στόχο και των τριών μεγάλων, ωστόσο ήταν η ΑΕΚ εκείνη που τον έκανε δικό της. Ο Άρης Λουκόπουλος αρχικά ήθελε να τον δώσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» δεν φάνηκαν ιδιαίτερα ζεστοί με την περίπτωση του παίκτη, μιας και όπως ισχυρίζονταν από την πλευρά της διοίκησης, υπήρχε πληθώρα παικτών στη μεσαία γραμμή. Ο Φερνάντο Σάντος, που θα τον μονιμοποιούσε αργότερα στην Εθνική, το καλοκαίρι της διεκδίκησης του, από τους τρεις μεγάλους, είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Προτίμησε να φέρει τον Σαϊνιο, τον οποίο γνώριζε από την θητεία του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Έτσι στρώθηκε ο δρόμος για την ΑΕΚ, με τον Μάκη Ψωμιάδη, να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η μετακίνηση στην ΑΕΚ

Στον πρώτο του χρόνο στην ΑΕΚ, ο Κώστας Κατσουράνης είχε την τύχη, να παίξει δίπλα στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο «κάπταιν» της Εθνικής, διέκρινε αμέσως το ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή και υπάρχει η εκδοχή πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση του στην «Ένωση». Ασφαλώς και ο Κατσουράνης δικαίωσε τον Μπάγεβιτς, αλλά και τον Ζαγόρ και μάλιστα ανάμεσα στα εννέα γκολ που θα σημειώσει στην πρώτου χρονιά στην ΑΕΚ, ξεχωρίζουν το πρώτο τέρμα της ΑΕΚ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο 2-2 με την Ρεάλ Μαδρίτης…



...αλλά και το νικητήριο γκολ της «Ένωσης» στη Ριζούπολη με τον Ολυμπιακό



Ακολουθεί η δεύτερη χρονιά, στην «Ένωση» που θα περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά ο Κατσουράνης θα σημειώσει 7 τέρματα. Συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή του EURO της Πορτογαλίας και στο πρώτο ματς, θα περάσει σαν αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Καραγκούνη και στη συνέχεια θα παίξει βασικός σε όλα τα υπόλοιπα ματς, στον άθλο της Εθνικής μας. Στο δύσκολο καλοκαίρι της «Ένωσης», θα βάλει πλάτη και θα παραμείνει στην ομάδα κάτω από την προεδρία του Ντέμη Νικολαϊδη και την τεχνική καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος. Θα κάνει μια σούπερ χρονιά με 28 συμμετοχές και 10 γκολ στο πρωτάθλημα, όταν η ΑΕΚ θα φτάσει κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Το καλοκαίρι του 2005 έρχεται η πρόταση από την Βέρντερ, αλλά δεν γίνεται δεκτή.

Το άλμα στη Μπενφίκα

Την σεζόν 2005-06 ο Κατσουράνης θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην 2η θέση. Ωστόσο έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να παίξει σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα πάει στη Μπενφίκα όπου θα γίνει άμεσα ένας παίκτης «κλειδί» για τους «Αετούς» της Λισσαβόνας. Μάλιστα από το τέλος της πρώτης χρονιάς, θα έρθουν πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες για να τον παραχωρήσει η Μπενφίκα, αλλά θα κάνει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια. Ο Κατσουράνης πήρε ένα Λιγκ Καπ με την πορτογαλική ομάδα, ενώ ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς για τη Μπενφίκα τον Μάρτιο του 2009. Σε 80 συμμετοχές στην Λίγκα της Πορτογαλίας σημείωσε 10 τέρματα, ενώ σε συνολικά 119 εμφανίσεις με την φανέλα των Λουζιτανών, είχε 15 τέρματα. Ασφαλώς μέσα σε αυτή την τριετία είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική, με την οποία θα ταξιδέψει και στο ΕURO του 2008.



Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον ΠΑΟ

Το καλοκαίρι του 2009, ο Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας και το εμπόδιο κάποιων χρημάτων που έπρεπε να δοθούν στην ΑΕΚ ως ρήτρα, σε περίπτωση επιστροφής στην Ελλάδα, για λογαριασμό άλλης ελληνικής ομάδας εκτός της «Ένωσης», θα τον αποκτήσει. Ο Έλληνας διεθνής μέσος θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου για τους «πράσινους» με 8 τέρματα στον πρώτο γύρο της σεζόν 2009-2010. Στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ήταν βασικότατος στην Εθνική και ένας από τους δύο ηγέτες της. Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν (2011-12), η καριέρα του στον Παναθηναϊκό αρχίζει να παρουσιάζει φθορά λόγω των κακών σχέσεων με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το καλοκαίρι, ύστερα από ένα επιτυχημένο EURO, με την φανέλα της Εθνικής την οποία βοήθησε να φτάσει στα προημιτελικά δέχεται την μείωση των αποδοχών του, ωστόσο η αποβολή του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα, την 2η αγωνιστική αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η τιμωρία του για την εξύβριση του ρέφερι Σιδηρόπουλου είναι βαριά (έξι αγωνιστικές) και στις 3 Οκτωβρίου του 2012, λύνει το συμβόλαιο του, με τους «πράσινους».



Επόμενος σταθμός: Τούμπα

Αυτός όμως δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του 33χρονου άσου. Ο ΠΑΟΚ, αποτελεί το νέο σταθμό στην καριέρα του. Παρά το γεγονός πως μετά την φυγή του από τον Παναθηναϊκό, υπήρξε φημολογία για ενδεχόμενη επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο «Δικέφαλος» του Βορρά, πήρε από την αρχή ζεστά την περίπτωση του και σήμερα ανακοινώθηκε και τυπικά η συνεργασία των δύο πλευρών για τον επόμενο 1.5 χρόνο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: