Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά, υπάρχουν τα λεφτά ή όχι;

Τελικά, υπάρχουν τα λεφτά ή όχι;
Κανείς δεν έγινε σοφότερος από την συνέντευξη Τύπου του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Πολύ εύκολα και γρήγορα όμως, όλοι μας μπορούμε να γίνουμε και να τελειώνει το παραμύθι.

Με ποιο τρόπο;

Από τη στιγμή που ο Σαουδάραβας ισχυρίζεται πως έχει δεσμεύσει 28 εκ. € στην Barclay’s με επιταγή για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ας πάει οποιοσδήποτε μέτοχος ή ας πάρει τηλέφωνο σε μια τράπεζα να διασταυρώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία. Όλα τα άλλα, είναι να ‘χαμε να λέγαμε.

Διότι κανείς δημοσιογράφος δεν έχει τους αριθμούς πρωτοκόλλου για να μπορέσει να κάνει ρεπορτάζ και να μάθει εάν ισχύει ή όχι η επιταγή. Όμως οι μέτοχοι, έχουν όλα τα χαρτιά που χρειάζονται. Και μέσα σε ένα λεπτό, οποιοσδήποτε από αυτούς, μπορεί να μάθει εάν είναι λεφτά η... κωλόχαρτα. Ακόμη όμως και να μην γίνει αυτή η κίνηση, πάλι υπάρχει λύση να μάθει επιτέλους ο κόσμος εάν ο Τσάκας λέει παραμύθια όπως φαντάζονται οι περισσότεροι ή ισχύει η πρόταση του πρίγκιπα Φεϊζάλ. Απλά καθυστερεί λίγες μέρες. Με ποιον τρόπο;

Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προκηρυχθεί νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκ. ευρώ –κάτι που είναι γνωστό πως θα γίνει αφού έχει ξεκαθαριστεί από την ΠΑΕ πως δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία. Με μία επιπλέον λεπτομέρεια όμως. Η ΑΜΚ να «ανοίξει» και για νέους επενδυτές. Προτεραιότητα ούτως ή άλλως θα έχουν οι παλιοί μέτοχοι για να βάλουν χρήματα, αλλά όπως φάνηκε και στην τελευταία αύξηση, κανείς δεν είναι «ζεστός» να δώσει χρήμα.

Άρα, πολύ εύκολα και χωρίς κανένα κόπο, ο κύριος Φεϊζάλ μπορεί να βάλει τα 15 εκ. €, να γίνει μεγαλομέτοχος και να κάνει όσες νέες αυξήσεις γουστάρει, ούτως ώστε να αποκτήσει το ποσοστό που θέλει, και μάλιστα με λιγότερα από τα 28 εκατομμύρια ευρώ που διατείνεται πως υπάρχουν στην επιταγή! Ο Τσάκας σε πηγαδάκια μετά την συνέντευξη, βέβαια, ισχυρίστηκε πως θα πρέπει πρώτα να διαβάσει τους όρους της ΑΜΚ και μετά να συμμετάσχουν σε αυτή, αφού εάν η τιμή της μετοχής είναι ακριβή, δεν θα πάρουν το ποσοστό που επιθυμούν με τα λεφτά που λένε πως θα βάλουν. Αν και αυτό, είναι κάτι που λύνεται.

Με λίγα λόγια. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Είτε πάει κάποιος από τους μετόχους σε μια τράπεζα και διασταυρώνει ή διαψεύδει την ύπαρξη της επιταγής των 28 εκατομμυρίων ευρώ που είναι δεσμευμένα για την ΠΑΕ ή στις 20 Δεκεμβρίου στην ΓΣ ανοίγει η ΑΜΚ και για νέους επενδυτές να δούμε εάν υπάρχει παραδάκι ή παραμυθάκι...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: