Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο7!

Τα καθιερωμένα "βραβεία" του sportdog αυτή την εβδομάδα έχουν απ΄ όλα. Ποιοι ήταν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχετοι; Ο Δημοσθένης Καρμοίρης έχει το …ρεπορτάζ!
Με τον καφέ της πρώτης Κυριακής του Νέου Έτους, ανήμερα των Θεοφανείων, εμείς εδώ το... βιολί μας. Πήραμε... φτυάρι, σκούπες και φαράσια και στην καθιερωμένη στήλη εντάξαμε εκείνους που ξεχώρισαν στην "μαγνητική τομογραφία" της κριτικής για πράξεις και δηλώσεις τους μέσα στην εβδομάδα που κυλάει.

Καθίστε αναπαυτικά και ενημερωθείτε παρακάτω για τα "βραβεία" και την τριάδα των νικητών ανά κατηγορία:
Ο ΚΑΛΟΣ

1) ΖΑΝ ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ: Μη σας φαίνεται παράξενο. Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται ο Γάλλος. Το ευκολότερο θα ήταν να πάρει πρωτιά στους "Κακούς" της εβδομάδας, αφού πράγματι είναι και σπάνιο και απαράδεκτο για την κλάση του, στο ίδιο ματς να δεχθεί δύο γκολ η ομάδα του και βεβαίως να αναδειχθεί σε μοιραίο παίκτη της.
Όμως είχε το σθένος να βγει μπροστά στα μικρόφωνα και τις κάμερες, να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη, χωρίς να ζητήσει καμία επιείκια από το κοινό του Παναθηναϊκού που τον αποδοκίμασε, αλλά και να βάλει με την ευκαιρία τα πράγματα στη θέση τους περί της φημολογίας ότι προσποιούνταν τον τραυματία το περασμένο διάστημα, επειδή "πονούσε" στην τσέπη. "Έχω αξιοπρέπεια" φώναξε...
2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ: Θαρραλέα και τολμηρά ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού επέρριψε στον εαυτό του και στον εκκεντρικό χαρακτήρα του, τις ευθύνες για την αποτυχία να στεριώσει στον Πειραιά.
"Φταίω που δεν έπαιξα στον Ολυμπιακό. Ο χαρακτήρας μου με έχει βάλει σε μπελάδες κάποιες φορές. Επίσης, η εκκεντρικότητα έπαιξε ρόλο στον Ολυμπιακό. Ήταν λάθος κάποιες συμπεριφορές που είχα" ομολόγησε ορθά κοφτά ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική.
3) ΤΙΤΟ ΒΙΛΑΝΟΒΑ: Η δύναμη της θέλησης, η πυγμή της επιβίωσης, η ανάταση του ανθρώπινου κουράγιου όταν η μοίρα και οι ατυχέστατες περιστάσεις το απαιτούν: Υπογραφή Τίτο Βιλανόβα.

Την επιθυμία να καθίσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Εσπανιόλ στο «Καμπ Νου» έχει ο Τίτο Βιλανόβα.
Ο προπονητής της Μπρατσελόνα που υποβλήθηκε μόλις στις 20 Δεκεμβρίου σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από την παρωτίδα και η περιπέτειά του δεν έχει τελειώσει αφού από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, εξέφρασε την επιθυμία να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στο σημερινό καταλονικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ!
Ο ΚΑΚΟΣ
1) Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: Το κακό όνειρο των πρώτων 24ωρων του Νέου Έτους. Η απώλεια του "αετού" του ελληνικού βόλεϊ δεν βύθισε στο πένθος μόνο την οικογένεια, τα συγγενικά του πρόσωπα και το άθλημα, αλλά και ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο. Την Ελλάδα. Άνθρωποι που δεν τον ήξεραν σχεδόν καθόλου, ξένοι με τα σπορ, είχαν ωστόσο ακούσει τα κατορθώματα του από τα σπουδαία χρόνια του στο φιλέ, έμειναν άναυδοι. Αμίλητοι, συγκλονισμένοι στο άκουσμα του αδόκητου θανάτου του Νικόλα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ!
2) ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ-ΑΛΕΞ ΣΟΝΓΚ: Γιατί... κακοί; Ψηφίστηκαν ως οι... χειρότερες μεταγραφές της σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα κι αυτό τα λέει όλα.
Σύμφωνα με δημοψήφισμα της εφημερίδας "Marca" στο λυκόφως του 2012, ο Κοράτης της Ρεάλ και ο Καμερουνέζος της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσαν τις περισσότερες αρνητικές ψήφους από τους αναγνώστες.
3) ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: «Για μένα, η πρόταση για να επιστρέψω στην ΤΣΣΚΑ ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να σκεφτώ. Το να επιστρέψω κάπου αλλού, θα το είχα αρνηθεί» δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού, με το υπονοούμενο σαφέστατο. Εκτός του ότι ήταν εκτός πραγματικότητας η δηλητηριώδης αιχμή που πέταξε για την πρώην ομάδα του, καθώς ουδέποτε οι "ερυθρόλευκοι" ενδιαφέρθηκαν να τον επανεντάξουν στο δυναμικό τους, ο Παπαλουκάς λησμόνησε κάτι πολύ βασικό που λέει ο θυμόσοφος λαός: "Χέρι που σε ταίζει, δεν το δαγκώνεις". Η αχαριστία δεν έχει αντίτιμο, Θοδωρή...

Και… Ο ΑΣΧΕΤΟΣ

1) ΦΕΪΖΑΛ-ΤΣΑΚΑΣ-ΔΟΜΑΖΟΣ-ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ένας κλαυσίγελος για την ιστορία του Παναθηναϊκού ήταν εν τέλει αυτό το "δούλεμα" που έπεσε επί 16 μήνες από τον Βλάση και την συντροφιά του... Αλή Μπαμπά με τους 40 επιτήδειους χιουμορίστες του "πράσινου" οικονομικού δράματος.
Πάνω στον πρωτοφανή "τυφώνα Σάντι" που πλήττει βάναυσα την υπόσταση του συλλόγου, σε κάθε επίπεδο (ταμειακό, οικονομικό, διοικητικό, μετοχικό, κλπ.), εμφανίστηκε αυτή η αραβική κουστοδία και ταλαιπώρησε με πυροτεχνήματα, ανακρίβειες και ψεύδη (όπως προέκυψε στο διά ταύτα) μέχρι και τη νοημοσύνη πολλών. Ανάμεσά τους - δυστυχώς γι' αυτούς και για την επιβλητική παρουσία τους στο βιβλίο του "τριφυλλιού" - ο "στρατηγός" και ο "ψηλός". Μίμης Δομάζος και Αντώνης Αντωνιάδης το 'χαψαν κι αυτοί το παραμύθι, σαν να ήταν οι τελευταίοι άσχετοι του ποδοσφαιρικού συστήματος!
2) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ: Την ώρα που τα όρια της υπομονής εξαντλούνται και στην ΑΕΚ, με την ομάδα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ο εφιάλτης του αποχαιρετισμού στη Λίγκα να μοιάζει ολοένα και απειλητικότερος, ο κόσμος της και όσοι πονούν το σύλλογο και την ιστορία του, ένα εύχονται: Η υπόθεση Βιντιάδη να μην είναι το... ίδιο άσχετη με την περίπτωση του Πρίγκιπα του ΠΑΟ!
Η ταμειακή διευκόλυνση που αναμενόταν για την (υπό οικονομική κατάρρευση) ΠΑΕ από μεριάς των υποψηφίων επενδυτών μέσα στη γιορτές, δεν ήρθε ποτέ και η νέα προθεσμία ενός μήνα που ζήτησε η πλευρά Βιντιάδη ανησυχεί εντονότατα την "Ενωσίτικη" οικογένεια, καθώς και οι εντυπώσεις από το "πράσινο φιάσκο" είναι ακόμα πολύ νωπές.
Όσο για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ε, αυτή κόπηκε με έξοδα των παικτών. Γεγονός που επίσης διεκδικεί κεντρική θέση στα "επεισόδια των ασχέτων" που παίζονται στην πλάτη του "δικεφάλου".

3) ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Τον εκτιμώ και τον συγκαταλέγω μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών. Να με συγχωρεί όμως ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά πέταξε... μπαρούφα στο ερώτημα που του υποβλήθηκε σε σχετική έρευνα του συνδρομητικού καναλιού με θέμα την ανάδειξη "της ομάδας της χρονιάς".

«Φυσικά ο ΠΑΟΚ» απάντησε... ανερυθρίαστα ο Δώνης! Βρε Γιώργο μου, σύμφωνοι, άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας... Όμως, από πού κι ως πού ο ΠΑΟΚ κορυφαία ομάδα του 2012; Κορυφαία... μπαρούφα ναι, αυτήν την πέταξες!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: