Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο χρόνος είναι ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον χρόνο που δουλεύει πλέον για χάρη του ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να κλειδώσει την 2η θέση και μαζί να βγάλει παίκτες
Αυτό, στην Κομοτηνή, ήταν ένα από τα ματς που δεν ισιώνουν εύκολα για μια μεγάλη ομάδα, όταν αυτή φορτώνεται με την “παίζω με παίκτη παραπάνω, υποχρεούμαι να γυρίσω το ματς” πίεση, χάνει πέναλτι και έχει στο τερέν έναν πιτσιρικά που έχει βάλει αυτογκόλ. Ο ΠΑΟΚ όμως τον βρήκε τον τρόπο, χάρη κυρίως στην συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη, που ήρθε από τον πάγκο για να δείξει στον προπονητή και τους συμπαίκτες ακριβώς αυτό που περίμεναν από αυτόν, δηλαδή ενέργειες της “κάνω τη διαφορά” κατηγορίας.
Με μεταγραφές τέτοιων προδιαγραφών, που προσθέτουν προσωπικότητα, εμπειρία, ποιότητα και ικανότητα στην καθοδήγηση των πιτσιρικάδων, ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει αγωνιστικά. Κι είναι τόσο μεγάλη η ευκαιρία που του δίνει η συγκυρία της σύγχρονης άφιξης Σαββίδη με την αποδυνάμωση του Παναθηναϊκού, που αναδεικνύει τη στιγμή ως ιστορικά ιδανική για τον ΠΑΟΚ. Διότι έχει πλέον στα χέρια του το προνόμιο και να κλειδώσει την 2η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και να εξελίξει τα νέα παιδιά του και να χτίσει τη νέα ομάδα του. Περίπου 6 μήνες πίσω αυτό έδειχνε απίθανο να συμβεί. Και προφανώς γι' αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του αν δεν τα καταφέρει.
Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη, χάρη στην προσθήκη του Κατσουράνη, αρκετή παραπάνω προσωπικότητα, εμπειρία και ποιότητα που θα τον βοηθήσουν να καθαρίσει τέτοιου είδους παιχνίδια, τα οποία είναι και αυτά που θα τον βοηθήσουν να κλειδώσει την 2η θέση. Γι' αυτό και οι επόμενες μεταγραφικές επιλογές του δεν πρέπει να είναι βιαστικές, ούτε για το θεαθήναι. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις ο ΠΑΟΚ, όπως έκανε κατανοητό από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Για να πετύχει τους αγωνιστικούς στόχους του δεν χρειάζεται ενίσχυση, παρά μόνο δουλειά και συγκέντρωση. Η ενίσχυση είναι περισσότερο ζήτημα προοπτικής. Αν ενισχυθεί, ο ΠΑΟΚ θα κόψει κι άλλο δρόμο. Και του χρόνου θα σηκώσει στην πλάτη την ευθύνη του πρωταθλητισμού.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: