Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Και λίγα έκανε ο Πίνο...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν νιώθει καμία έκπληξη από την εμφάνιση του Πίνο ο οποίος είναι παίκτης για πολύ μεγάλα πράγματα και το θέμα δεν ήταν ποτέ τα προσόντα του, αλλά ο χαρακτήρας του...

Οταν ο Μουρίνιο παθαίνει πλάκα με την πάρτη σου, δεν είσαι τυχαίος. Οταν κάποιος έχει πληρώσει για εσένα 3 εκατ. ευρώ για να σε αγοράσει, δεν είσαι τυχαίος. Οταν αυτά που έκανες στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Βέροια είναι απλώς ένα μικρό δείγμα από το ρεπερτόριο σου, δεν είσαι τυχαίος.
Το μόνο τυχαίο στην όλη υπόθεση είναι ότι βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό. Και ο Πίνο είναι στον Πειραιά λόγω του χαρακτήρα του. Γιατί τα προσόντα του ήταν για να μην έχει πάει ποτέ στην Τουρκία, και στην Ελλάδα να έχει έρθει μόνο για διακοπές. Το μυαλό του μου όμως δεν είναι τέτοιο. Για αυτό είναι εδώ, εξαιτίας του χαρακτήρα του και όχι εξαιτίας της ποδοσφαιρικής κλάσης του.
Ο Ολυμπιακός με την περίπτωση του Πίνο δεν πήρε κανένα ρίσκο. Παίκτη σπουδαίας κλάσης πήρε, αλλά με δύο σοβαρά θέματα. Τον χαρακτήρα και τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Αν αυτά δεν αποδειχτούν προβλήματα, ο Πίνο θα κάνει σπουδαία πράγματα και σύντομα θα διαβάζουμε για προτάσεις που έρχονται.
Οσοι, πάντως περιμένουν να δουν τον αντι- Μιραλάς στο πρόσωπο του Πίνο κάνουν λάθος. Ο Κολομβιανός είναι ο ορισμός του εξτρέμ, ο Βέλγος ήταν φορ που έπαιζε και στα άκρα. Ο Πίνο δεν θα βάλει ποτέ τα γκολ του Μιραλάς, αλλά θα βγάλει τις τριπλάσιες ασίστ από τον Κέβιν. Ο Πίνο θα ξεσηκώσει με τις ντρίπλες του (μία τέτοια έκανε ήδη στο πρώτο ματς του) θα ενθουσιάσει με την φαντασία και την ποικιλία στο παιχνίδι του και που που και που θα σκοράρει κιόλας και μάλιστα εντυπωσιακά γκολ με μακρινά σουτ κατά κύριο λόγο.
Το κέρδος όμως είναι διπλό για τον Ολυμπιακό, αν ο Πίνο παίξει αυτό που μπορεί. Ο Πίνο θα κάνει ακόμη πιο μάγκες τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, μα κυρίως θα απελευθερώσει τον Μασάντο. Ο Ποροτογάλος θα πάει στον άξονα, όπως και πήγε όταν μπήκε ο Πίνο στο ματς με την Βέροια και εκεί θα φανεί πολύ περισσότερο. Ο Ζαρντίμ έχει πλέον στα χέρια του το εξτρέμ που έψαχνε για να τον βάλει απέναντι από τον Αμπντούν. Ο Μασάντο θα πάει ανάμεσα τους και είτε ο Μήτρογλου, είτε ο Τζιμπούρ που θα είναι μπροστά από αυτήν την τριάδα θα είναι ο πιο ευτυχισμένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα.
Αντίθετα αυτοί που με αυτή την τετράδα μπροστά θα χάσουν τον ύπνο τους, είναι οι αντίπαλες άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τα δύο κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού, που θα παίζουν πίσω από αυτούς τους τέσσερις και πρέπει να τρέξουν πολύ.
Τι λείπει στον Πίνο και ήταν φανερό στο ματς με την Βέροια. Δυνάμεις κατά κύριο λόγο, αφού είναι πίσω σε φυσική κατάσταση (προσέξτε την γκριμάτσα κούρασης του προσώπου του μετά την ασίστ στο τρίτο γκολ του Πάντελιτς) και παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Εύκολα διορθώνονται και τα δύο.
Αρκεί το μυαλό του να το έχει μέσα στο κεφάλι του, κάτι που προφανώς εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά και από τον τρόπο που θα τον χειριστεί ο Ολυμπιακός. Οπως και να έχει οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ξέρουν πώς να χειρίζονται δύσκολους χαρακτήρες και ο Πίνο είναι για όλους στο Ρέντη μία μεγάλη πρόκληση.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: