Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Λίνεν: «Καταλαβαίνω τους οπαδούς, αλλά…»

Κατανόηση για την οργή των οπαδών της ΑΕΚ -αλλά και αποδοκιμασία γι’ αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια εναντίον του Φουρτάδο- εξέφρασε ο Έβαλντ Λίνεν. Τι είπε για τα προβλήματα και τις μεταγραφές.

Λίνεν: «Καταλαβαίνω τους οπαδούς, αλλά…»
Η κατάσταση στην ΑΕΚ ξέφυγε μετά την ήττα από τον Αστέρα.

Έγιναν πράγματα που δεν τιμούν την ιστορία και τ’ όνομά της. Για όλες αυτές «τις πρωτόγνωρες καταστάσεις», όπως τις χαρακτήρισε, μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν στην «Αθλητική Κυριακή».

Ο Γερμανός τόνισε ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση του κόσμου για την εικόνα της ομάδας και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τη συμπαράσταση (ακόμα και με τη μορφή οικονομικής βοήθειας) που προσφέρουν οι οπαδοί στην ομάδα.

Τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν ποτέ επεισόδια σαν αυτά με επίκεντρο τον Φουρτάδο και -αφού τα περιέγραψε- επιβεβαίωσε πως θα σημάνουν το οριστικό τέλος του Αφρικανού από την ΑΕΚ.

Κατά τ' άλλα, ο Λίνεν μίλησε και για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει καθημερινά και την αναγκαιότητα να γίνουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για το επεισόδιο στα Σπάτα: «Πριν την προπόνηση είχαμε πρόβλημα, γιατί ήρθαν κάποιοι οπαδοί που μου είπαν ότι ο Φουρτάδο έκανε άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς στην Τρίπολη όταν έκανε χειρονομία. Εγώ τους είπα ότι έκαναν και κάποιοι οπαδοί άσχημα πράγματα.

Μετά την προπόνηση, που άρχισε μισή ώρα αργότερα, ήρθαν 6-7 οπαδοί μέσα στο γήπεδο και κυνήγησαν τον παίκτη για να του επιτεθούν. Εγώ και κάποιοι παίκτες μπήκαμε στην μέση και τον σώσαμε. Πρωτόγνωρα πράγματα. Αισθανθήκαμε λίγο μόνοι σήμερα… Μίλησα με κάποιους αργότερα και απολογήθηκαν για αυτό. Ζήτησαν συγνώμη…

Ο Εμίλιο εδώ και κάποιοι καιρό δεν τα πάει καλά με τους οπαδούς, αφού δεν έπαιζε καλά. Δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Εμίλιο θέλει να φύγει τώρα. Πώς να γυρίσει πίσω; Χάθηκε ο παίκτης. Δεν πρέπει να γίνονται σε επαγγελματικές ομάδες αυτά. Τους καταλαβαίνω όμως γιατί η ΑΕΚ σημαίνει πράγματα για αυτούς. Μας έδωσαν χρήματα πριν λίγο καιρό, πληρώνουν για τα ταξίδια, για τα εισιτήρια. Όμως, ξεφεύγουν τα πράγματα. Δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο ο Εμίλιο, όπως και οι οπαδοί»
.

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα και τα προβλήματα στην άμυνα: «Ήταν μεγάλο λάθος να προσπαθήσουμε να βγάλουμε οφσάιντ τον αντίπαλο στη φάση της ισοφάρισης, ενώ δεν έπρεπε. Νομίζω ότι ήταν ενθουσιασμένοι από το γκολ. Ο Περόνε δεν είναι γρήγορος, δεν έπρεπε να παίξουμε οφσάιντ. Θα μπορούσαν να τον προλάβουν, δεν χρειαζόταν το οφσάιντ.

Το πρόβλημα είναι ότι δίνουμε το δικαίωμα. Είναι γελοίο. Αφήνουμε χώρους, ενώ δεν είμαστε γρήγοροι αμυντικοί. Παρασυρθήκαμε από το γκολ και δώσαμε χώρο και έχει γρήγορους παίκτες ο Αστέρας. Μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Κάθε ματς είναι τελικός. Και το επόμενο με την Ξάνθη είναι και πρέπει να το κερδίσουμε. Δεν είχαμε τον Βλάχο και τον Κοντοέ. Τώρα επιστρέφει ο Βλάχος, θα έχουμε και τον Τσουμάγκα. Ελπίζω να είμαστε βελτιωμένοι»
.

Για τον Κλωναρίδη: «Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες άλλων ομάδων. Σαφώς και μας ενδιαφέρουν παίκτες. Αν άκουγα κάποιον να μιλά για δικούς μας δεν θα ήθελα. Δεν είναι επαγγελματικό. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν νωρίτερα από μένα κάποιες φορές ποιος παίκτης θα έρθει. Με ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για παίκτες, αλλά δεν θέλω να μιλάω εγώ. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω για τον Κλωναρίδη, αλλά όλοι ξέρουν ότι τον θέλουμε. Αν δεν έχεις λεφτά αυτά γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες».

Για τις συχνές αλλαγές στο αρχικό σχήμα: «Η ενδεκάδα βγαίνει από τις προπονήσεις. Δεν νομίζω ότι κάνω πολλές αλλαγές στον κορμό. Με τον Γκερέιρο και τον Κορδέρο δεν ήμουν ευχαριστημένος από τις προπονήσεις. Για αυτό δεν έπαιζα. Κάνω αλλαγές λόγω τραυματισμών, τιμωριών. Αναγκάζομαι…»

Για την στάση του κόσμου: «Νομίζω ότι έχουμε πολλούς καλούς οπαδούς. Αυτή η κατάσταση μας έχει τρελάνει. Είναι παντού μαζί μας, κοντά μας. Δίνουν και την ζωή τους. Έρχονται στα Σπάτα κάθε μέρα για να προσπαθήσουν να αλλάξει κάτι. Συζητήσαμε σήμερα πολύ για 2-3 ώρες. Δεν μπορείς να επιτίθεσαι στους παίκτες. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και είναι πολλά χρόνια στην ΑΕΚ έτσι. Δεν μας πιέζουν πάντως».

Για τα οικονομικά προβλήματα των παικτών: «Έχουμε προπόνηση στις 11:00, τους λέω να έρχονται από τις 09:30 να πάρουν πρωινό. Προσπαθούμε να τους βάλουμε σε ένα πρόγραμμα. Εδώ ο κόσμος δεν έχει λεφτά να περάσει ο ίδιος και μαζεύει για να τα δώσει στους μικρούς παίκτες της ομάδας. Έχουμε κάνει συμφωνία και με εστιατόριο για να τρώνε και να μην πληρώνουν».

Για το κίνητρο να έρθει στην ΑΕΚ: «Ήμουν στην Ελλάδα τρία χρόνια. Αν ήμουν από το καλοκαίρι θα είχαμε φτιάξει μια άλλη ομάδα. Ίσως με άλλους παίκτες. Με περισσότερη ταχύτητα και στα άκρα, αλλά και εμπειρία. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολα, τώρα φτωχικά. Την συμπαθούσα πάντως την ΑΕΚ και όταν ήμουν στον Πανιώνιο.

Μίλησα με τον Δημητρέλο, με τον Κασνακίδη και είχα καλή εντύπωση για αυτούς. Ήρθα για να αλλάξω την ομάδα. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ΑΕΚ. Να έρθει στο επίπεδο που ήταν, να παίξει πάλι Ευρώπη, να έρθουν 30.000 κόσμος και πάλι στο γήπεδο. Μέσα από το ρίσκο είδα την ευκαιρία»
.

Για το αν ήθελε να έχει τους Λυμπερόπουλο, Δέλλα, Γεωργέα, Καφέ: «Δεν είναι εδώ τώρα… Αποφάσισαν να φύγουν από την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Πέντε μήνες δεν προπονούνται, οπότε δεν μπορούν να γυρίσουν. Έχω δει βελτίωση σε κάποιους παίκτες. Η εμπειρία είναι σημαντική, αλλά έχουμε νέους. Ρίσκο είναι θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν θα ήθελε τρεις νέους παίκτες ή σταθερή διοίκηση: «Δουλεύουμε πολύ για να έρθουν παίκτες. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει. Προσπαθούμε τα πάντα και έχουμε ελπίδες και ευκαιρίες να σώσουμε την κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: