Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δεν Πίνο… κερνάω!

Με τον Πίνο να «σερβίρει» σε Μήτρογλου και Πάντελιτς και τον Τζεμπούρ να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της Βέροιας και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις του για το 2013.

Δεν Πίνο… κερνάω
Με τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου να δείχνει εξαιρετική εικόνα και τον Πίνο να «ξεσηκώνει» την εξέδρα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 της Βέροιας για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Μήτρογλου (54’) άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, μετά από ασίστ του Κολομβιανού, ο Τζεμπούρ (86’) έκανε το 2-0 από την «άσπρη» βούλα του πέναλτι, ενώ και πάλι ο Πίνο «έφτιαξε» τρίτο γκολ στον Πάντελιτς.

Πως έπαιξε:

Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν ο Ζαρντίμ χρησιμοποίησε Τζεμπούρ και Μήτρογλου. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα, ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς, Κοντρέρας στον κέντρο της άμυνας. Οι Μοντέστο, Μανιάτης και Γκρέκο ήταν στον άξονα, ενώ οι Μήτρογλου, Μασάντο και Τζεμπούρ στην επίθεση.



Προερχόμενος από τις διακοπές και από την αγωνιστική απραξία περίπου τριών εβδομάδων, ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος στο χορτάρι. Με τους Μήτρογλου και Τζεμπούρ για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στην ίδια ενδεκάδα, με τον Μασάντο να κινείται πότε αριστερά και πότε δεξιά και τον Γκρέκο να είναι κάτι σαν εσωτερικός μέσος και αριστερό εξτρέμ, η ομάδα του Ζαρντίμ είχε δύο, τρεις καλές στιγμές στο παιχνίδι, χωρίς όμως να έρθει το γκολ.

Από την άλλη πλευρά, η Βέροια, βρισκόταν συνεχώς σε παθητικό ρόλο και με τους ταχύτατους Ιωάννου και Κόστλι έψαχνε την κόντρα. Σε μια από αυτές, ο δεύτερος, έκανε μια εκπληκτική προσποίηση τον Μανωλά, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό, σπαταλώντας την καλύτερη στιγμή της. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλη εικόνα. Και την άλλαξαν οι πινελιές του Χουάν Πάμπλο Πίνο. Ο Κολομβιανός, πέρασε στη θέση του Γκρέκο και έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του Ζαρντίμ. Όπως ήταν φυσικό το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ο Πίνο έκανε υπέροχη σέντρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, «περίμενε» ο Μήτρογλου, ο οποίος δεν… «χάρισε» και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Ο Κολομβιανός συνέχισε να κάνει κάποιες ενέργειες που ξεσήκωναν την εξέδρα και αν μη τι άλλο έδωσε έναν ακόμα τόνο αισιοδοξίας στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Ζαρντίμ, θα μπορούσε να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, όμως είτε ο Μήτρογλου, είτε ο Τζεμπούρ, είτε ο Πίνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους δημιουργήθηκαν.

Παρόλα αυτά, το δεύτερο γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό, όταν ο Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι από τον Αμαραντίδη και ο Τζεμπούρ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από την άσπρη βούλα το 2-0. Ένα ακόμα γκολ, και πάλι από ασίστ του Πίνο, ήρθε από τον Πάντελιτς και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.







Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδη, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο, Μανιάτη, Τζεμπούρ, Μασάντο (88’ Πάντελιτς), Γκρέκο (46’ Πίνο), Μήτρογλου (78’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Φέισα, Ντιακιτέ.

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μορένο, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Ορέστες, Καφές (68’ Σκαθαρούδης), Κόστλι, Αμαραντίδης, Γεωργέας (49’ Καλογέρης), Ιωάννου (81’ Μάνος).

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Τζημογιάννης, Καλτσάς, Μενέντεζ.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Αλεξέας, Τουμπακάρης
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»





πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: