Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ζωή στον… πλανήτη Άρη!!

Νέο έτος, νέος Άρης! Οι Θεσσαλονικείς άφησαν πίσω το κακό 2012 και μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις τους στο δεύτερο γύρο, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου.

Ζωή στον… πλανήτη Άρη!
Ο Άρης αγνοούσε τη νίκη για έξι αγωνιστικές, όμως αυτά αποτελούν ήδη ιστορία. Οι «κίτρινοι» αν και δυσκολεύτηκαν νίκησαν 2-1 τον Πανιώνιο, έφτασαν τους 16 βαθμούς και πήραν σπουδαία βαθμολογική ανάσα, αφήνοντας 4 πίσω τους την ΑΕΚ. Από την άλλη, οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν άσχημα στο 2013, όπως τέλειωσε και το 2012.

Του… βγήκαν του Λούκας Αλκαράθ οι εμπνεύσεις να ξεκινήσει βασικό τον Αγγελούδη, που πέτυχε το πρώτο τέρμα του Άρη, ενώ ο Αγκάνθο που πέρασε σαν αλλαγή χάρισε τη νίκη με το έκτο του τέρμα τη φετινή σεζόν. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντούνης μετά από τραγική έξοδο του Βελλίδη.



Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι για να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Αμφότερες τα χάλαγαν στη τελική πάσα, γι’ αυτό και μέχρι το 25’ δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποια φάση. Όσο περνούσε η ώρα και με τον αέρα υπέρ του, ο Άρης ανέβαζε στροφές και πίεζε περισσότερο την άμυνα του Πανιωνίου. Και στο 29’ δικαιώθηκε.

Ο αντικαταστάτης του Αγκάνθο στην αρχική σύνθεση, ο Αγγελούδης πήρε τη πάσα από τον Σουνά, η άμυνα του Πανιωνίου… δεν ήταν πουθενά και ο Έλληνας άσος έκανε το σουτ με τον Περιστερίδη να διώχνει προς στιγμήν στο τετ-α-τετ. Στο ριμπάουντ όμως ο Αγγελούδης δεν έκανε λάθος και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους» μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των γηπεδούχων. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι «κίτρινοι» θα πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, ήρθε ο… Βελλίδης να αλλάξει τα δεδομένα. Ο γκολκίπερ του Άρη έκανε τραγική έξοδο σε σέντρα του Ρόκα, δεν εκτίμησε σωστά την τροχιά της μπάλας και ο Ντούνης προ κενής εστίας σχεδόν πλάσαρε για το 1-1 στο 42’ και έφερε από το πουθενά τα πάνω κάτω στο ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως και το πρώτο, με τις δύο ομάδες να θέλουν αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο «ζεστά» στην επανάληψη, με τον Άρη να ανεβαίνει εκ νέου προς τη μέση του δεύτερου ημιχρόνου, όμως και πάλι δεν κατεγράφη καμία φάση.

Στο 70’ οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για πέναλτι σε πέσιμο του Αγκάνθο μέσα στην περιοχή από τον Περιστερίδη, με τον Γιάχο να δείχνει να συνεχιστεί το ματς, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Αλκαράθ είχε αλλάξει το επιθετικό του δίδυμο και δικαιώθηκε!
Ο Οικονομόπουλος με αυτοθυσία κέρδισε την κόντρα έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Αγκάνθο έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου και έκανε το 2-1 στο 79’ για τον Άρη, με τον Ισπανό φορ αν και ανέτοιμος να δείχνει πως ξέρει τη θέση, όσο λίγοι!

Το τελευταίο 10 λεπτο πέρασε χωρίς κάτι σημαντικό, με τον Βελλίδη στο τελευταίο λεπτό να προλαβαίνει τον Καμπάνταη και να σώζει την ομάδα του από το «σοκ», με το 2-1 υπέρ του Άρη να παραμένει ως το τέλος και να δίνει σπουδαία ανάσα στους νικητές.







Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Αγγελούδης (65’ Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας (55’ Αγκάνθο), Μαργαρίτης, Σουνάς (65’ Οικονομόπουλος), Καραγιάννης, Κοέλιο

Στον πάγκο: Διούδης, Παντίδος, Νταμαρλής, Τσουκάνης

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Τόσκας, Ρόκας, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (83’ Καμπάνταης), Σάμαρης, Ντούνης, Οκόγιε (69’ Παναγιωτούδης), Κολοβός

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Σμυρλής, Κοντοχρήστος, Γιαννούλης, Μπούζας



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: