Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Καλώς ήρθες Κώστα!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τον Κατσουράνη που στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και συνέβαλε για το «διπλό» στην Κομοτηνή!
Το καλό μας το κρατούσε για το τέλος ο ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή. Ο Δικέφαλος κατάφερε να κάνει -εντυπωσιακή- πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα για το 2013 αφού πρώτα προκάλεσε ταχυπαλμίες στους φιλάθλους του.
Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Γιώργου Δώνη βρισκόταν πίσω στο σκορ στο φινάλε πάτησε. τέρμα το γκάζι και έφθασε στο επιβλητικό 4-1 επί του Πανθρακικού που όσο άντεξε έκανε δύσκολη τη ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του γκολκίπερ Κουτσόπουλου.
Τα καρδιοχτύπια των περίπου 3.000 φιλάθλων του ΠΑΟΚ που γέμισαν το γήπεδο της Κομοτηνής δεν ξεκίνησαν όταν από μια άτυχη στιγμή του Κάτσε ο Πανθρακικός άνοιξε το σκορ αλλά όταν λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Σαλπιγγίδης αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και ως αποτέλεσμα είχε οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του γκολκίπερ Κουτσόπουλου.
Ήταν κακό σημάδι η απώλεια της εσχάτης των ποινών και το γεγονός ότι το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ακόμα και τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν ήταν ευχάριστα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο αντίπαλος της αγωνιζόταν με 10 παίκτες είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων πίεσε την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις.
Τα πάντα άλλαξαν μετά την είσοδο του Κώστα Κατσουράνη στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο συμπτωματικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε 4 γκολ σε 20΄ μετά την είσοδο του αρχηγού της εθνικής μας ομάδας στο παιχνίδι. Μπορεί να μην είχε καμία συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης που προήλθε από μια καταπληκτική ενέργεια του Λάζαρ (απέφυγε τέσσερις παίκτες και πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού) αλλά στη συνέχεια έδειξε τόσο την ποιότητα όσο και την εμπειρία που διαθέτει.
Η παρουσία του έμπειρου χαφ είχε ως αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να κυριαρχήσει απόλυτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κατσουράνης απέφυγε μεν να πάρει πρωτοβουλίες αλλά με απλές και γρήγορες κινήσεις εμφανίστηκε ιδιαίτερα παραγωγικός για τους συμπαίκτες του. Οι κάθετες πάσες και η ταχύτητα που προστέθηκε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τον ΠΑΟΚ έκαναν τη διαφορά και ο Δικέφαλος έφθασε στο εντυπωσιακό 1-4.
Ο Κατσουράνης δεν μπορεί να κριθεί για την προσφορά του σε ανασταλτικό επίπεδο καθώς μετά το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Πανθρακικού παρέδωσαν τα όπλα με δεδομένο ότι ήδη είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αντιμετωπίζοντας τους φιλοξενούμενους με παίκτη λιγότερο.
Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πέτυχε μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας που θεωρώ ότι θα του προσφέρει ώθηση για τη συνέχεια της περιόδου. Το επίσης σημαντικό είναι ότι προσέθεσε στη μηχανή του έναν παίκτη όπως ο Κατσουράνης που δεν χρειάζεται ούτε μια μέρα προσαρμογής γιατί πολύ απλά λόγω εμπειρίας και φιλοσοφίας ξέρει τι πρέπει να κάνει όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.
Υ. Γ. Πολύ σημαντική η απουσία του Αθανασιάδη στην επίθεση. Ο Κλαους προσφέρει εκτός από εύκολα γκολ και όγκο στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Χθες «πέρασαν» πολλές μπάλες στην αντίπαλη περιοχή αλλά έλειπε ο παίκτης που μπορεί να κάνει γκολ με την ευκολία που το κάνει ο Αθανασιάδης.
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: