Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αντίθετη δρόμοι για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Τον Νοέμβριο του ’74 ήταν η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα, 4,5 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Παναθηναϊκός έχασε παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε.
Ποιο άλλο αρνητικό ρεκόρ… πέτυχε η ομάδα του Ρότσα και τι άλλο αξιοσημείωτο συνέβη στην αγωνιστική που μας πέρασε.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 16ης αγωνιστικής

38 χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ενός αγώνα, όπως συνέβη χθες στην Κομοτηνή. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν στις 10 Νοεμβρίου 1974 απέναντι στον Ηρακλή και πάλι το πρώτο ημίχρονο ήταν 1-0. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι και τότε ο «Γηραιός» είχε προηγηθεί με αυτογκόλ!

Το τέρμα που ήταν εις βάρος του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε σημειώσει ο Αρίσταρχος Φουντουκίδης. Στη συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» απάντησαν με τρία γκολ του Ασλανίδη στο 56', το 60' και το 86' και το τελικό 1-4 έγραψε ο Νέτο Γκουερίνο στο 88'!

Χθες, μάλιστα, ήταν η τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ κατορθώνει να πετύχει τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση, σε όλη την ιστορία του στην Α' Εθνική (από το 1959-60)! Η πρώτη ήταν στις 14/3/1971, πάλι με αντίπαλο τον Ηρακλή. Σ' εκείνο το ματς το α' μέρος έληξε 0-0 και το τελικό ήταν 0-4.

Το 900ο παθητικό τέρμα που δέχεται η ΑΕΚ μακριά από την έδρα της ήταν το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Αστέρας στην Τρίπολη.

Την 20η νίκη του στη Α’ Εθνική πέτυχε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τις εκατό συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε ο Πέτρος Κανακούδης του Πλατανιά. Η παρθενική εμφάνισή του ήταν ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στις 13 Απριλίου 2003, στη νίκη (2-0) επί του Άρη.

«Κατοστάρης» σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες που έχει αγωνιστεί έγινε ο Αντώνης Ρίκκα. Ο 27χρονος χαφ μετράει 58 παρουσίες στην Α', 29 στη Β', 11 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη. Ανάλογη επίδοση χθες και για τον Θωμά Ναζλίδη του Πλατανιά.

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε το Σάββατο ο Παναθηναϊκό. Η ήττα από τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν η πρώτη για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ως προπονητή της ομάδας σε εντός έδρας παιχνίδι.

4,5 χρόνια πέρασαν από την τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού σε αγώνα του πρωταθλήματος, στο οποίο είχε προηγηθεί του αντιπάλου του. Τώρα ήταν ο Λεβαδειακός, όμως στις 29 Οκτωβρίου 2008 ο Εργοτέλης ήταν η προηγούμενη ομάδα που είχε σημειώσει αυτό το επίτευγμα. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με τον Γκάμπριελ στο 7' , όμως οι Κρητικοί νίκησαν 3-2 με τους Κουτσιανικούλη (48', 51') και Μπούντιμιρ (62'). Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Χριστοδουλόπουλος (53’).

O Λεβαδειακός δεν είχε πάρει ούτε ισοπαλία εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό. Τον νίκησε στο 13ο παιχνίδι που ήταν φιλοξενούμενός του (12 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο). Ακριβώς το ίδιο έκανε και με την ΑΕΚ πριν από 20 μέρες στο ΟΑΚΑ. Δεν είχε πόντο εκτός έδρας και τη νίκησε στο 13ο αγώνα στο σπίτι της!

Ποτέ ο Πανθρακικός από τη σεζόν 2003/04 που επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν είχε δεχθεί τέσσερα γκολ μέσα στην έδρα του. Δύο φορές στο Κύπελλο Ελλάδας είχε χάσει με 1-5 από την ΑΕΚ (28/10/2010) και 0-4 από τον Παναθηναϊκό (14/1/2009).

Πέμπτη σερί ήττα για τον Πανιώνιο στο φετινό πρωτάθλημα, νίκη έπειτα από έξι ματς για τον Άρη.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την 200ή συμμετοχή στην Α' Εθνική ο Σωκράτης Φυτανίδης. Σκόραρε για τρίτη φορά φέτος με τον Ατρόμητο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Ήταν το 10ο γκολ στην καριέρα του Έλληνα αμυντικού σε όλες τις διοργανώσεις.

Από τις 23 Μαΐου 1999 είχε να σκοράρει σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ο Στάθης Ταυλαρίδης! Ηταν στην εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Απόλλωνα (1-3). Βέβαια, έλειψε για χρόνια στο εξωτερικό (Αρσεναλ, Πόρτσμουθ, Λιλ, Σεντ Ετιέν), αλλά ούτε εκεί είχε επαφή με τα δίχτυα. Τελευταία φορά είχε βάλει γκολ στις 16/9/2006 στο Λιλ-Τουλούζ 1-3.

Ο «Σάλπι» έχασε το 5ο του πέναλτι στη μεγάλη κατηγορία. Το προηγούμενο ήταν ξανά Γενάρη! Στις 15 Ιανουαρίου 2011 τον… σταμάτησε ο συμπατριώτης του Αντίλοβιτς, Ελντιν Γιακούποβιτς στο Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 0-3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: