Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ντέρμπι ήταν αυτό;

Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» η Μπαρτσελόνα το ντέρμπι της Καταλονίας με την Εσπανιόλ, επικρατώντας με σκορ 4-0, για τη 18η αγωνιστική της Primera Division.

Ντέρμπι ήταν αυτό;
Με εντυπωσιακό τρόπο έκανε… ποδαρικό στο 2013 η Μπαρτσελόνα, συντρίβοντας με σκορ 4-0 την Εσπανιόλ, στο ντέρμπι της Καταλονίας για τη 18η αγωνιστική της Primera Division. Μόλις 29 λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο ύστερα από το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα, για να «καθαρίσουν» το ματς, με τα γκολ των Τσάβι (10’), Πέδρο (15’, 27’) και Μέσι (πεν. 29’).

Ντέρμπι της Καταλονίας είπαμε το Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ; Ε, οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκαν 29 λεπτά, για να αποδείξουν πως στο «Καμπ Νου» υποδέχονταν μία ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το… ποδαρικό για το 2013 έκανε ο Τσάβι, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Με αρκετή όρεξη στο ματς ξεκίνησε και ο Πέδρο, όπου μέσα σε 12 λεπτά σκόραρε δύο φορές, κάνοντας -εύκολα και απλά- το 3-0.

Όμως, κάτι… έλειπε πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και αυτό ήταν ένα γκολ του Μέσι. Ο Αργεντινός, ο οποίος ολοκλήρωσε το 2012 πετυχαίνοντας συνολικά 91 τέρματα, έβαλε το δικό του… κερασάκι στο ματς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 29ο λεπτό, δίνοντας ξανά δουλειά στους… στατιστικολόγους. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου κύλησαν με την Μπαρτσελόνα να «σφυροκοπά» την άμυνα της Εσπανιόλ, αλλά το σκορ να μένει το 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα ήταν η… μόνη ομάδα στο «Καμπ Νου», καθώς η Εσπανιόλ είχε αποδεχθεί -εδώ και ώρα- το ρόλο της. Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό παιχνιδιού, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, δεν ήταν όμως ίδιοι στην αποτελεσματικότητα. Τελικά, μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών δεν άλλαξε κάτι, ως προς το τελικό σκορ (4-0), με την Μπαρτσελόνα να κάνει εντυπωσιακό ποδαρικό στο 2013 και μάλιστα με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο, παίρνοντας την 188η νίκη σε ντέρμπι με την Εσπανιόλ, ενώ παράλληλα ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ που κρατά από το 1942-44, σκοράροντας για 36ο συνεχόμενο παιχνίδι στην Primera Division.

Δείτε τα γκολ:


Barcelona 4-0 Espanyol footyroom.com από Futbol2101



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: