Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ζαρντίμ: «Έχει περιθώρια βελτίωσης ο Πίνο»

Ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βέροιας, αλλά και από το ντεμπούτο του Χουάν Πάμπλο Πίνο, ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Ζαρντίμ: «Έχει περιθώρια βελτίωσης ο Πίνο»
Η νίκη (3-0) του Ολυμπιακού επί της Βέροιας ήρθε με αρκετή βοήθεια από τον πάγκο, όπως δήλωσε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα ήταν πως στο πρώτο η ομάδα του είχε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ αναφορικά με τον Χουάν Πάμπλο Πίνο είπε πως ο Κολομβιανός έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Λεονάρντο Ζαρντίμ:

Αφού θα μας πείτε την άποψή σας για το παιχνίδι, μας είχατε πει ότι οι Μήτρογλου και Τζιμπούρ όταν παίζουν μαζί αλλάζει λίγο η ισορροπία της ομάδας. Στο πρώτο μέρος φάνηκε αυτό. Το ότι δεν βάλατε κλασικό ακραίο όμως στην επίθεση, μήπως δυσκόλεψε τα πράγματα για την ομάδα σας;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν παίζουμε με δύο παίκτες προωθημένους και όταν το σχήμα είναι επιθετικό όπως σήμερα, χάνεται η ισορροπία στην ομάδα. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς το σημερινό, γιατί πιστεύαμε ότι θα υπερισχύαμε του αντιπάλου. Αυτό μπορεί να μην φάνηκε επιτυχημένο στο πρώτο μέρος, φάνηκε όμως στο δεύτερο δεδομένου ότι τα δύο από τα τρία γκολ ήταν από τους επιθετικούς ποδοσφαιριστές».

Για ποιο λόγο επιλέξατε να ξεκινήσετε το ματς με τρεις στο κέντρο, τους Μοδέστο, Μανιάτη και Γκρέκο οι οποίοι περισσότερο είναι ανασταλτικοί παίκτες και αφήσατε έξω τον Μοδέστο από τον άξονα στο πρώτο μέρος και τον χρησιμοποιήσατε τελικά εκεί στο δεύτερο μέρος.

«Γιατί αν ξεκινήσεις από την αρχή δίνοντάς τα όλα στην επίθεση, μετά δεν θα έχεις τίποτα άλλο να κάνεις. Αυτό λένε στην Πορτογαλία. Μετά με τη βοήθεια των παιδιών από τον πάγκο, βρήκαμε τελικά τις λύσεις».

Τι διαφορετικό είχαν τα δύο ημίχρονα;

«Ο Ολυμπιακός δημιούργησε και στο πρώτο μέρος πολλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν τις τελειώσαμε».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Πίνο και για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Μασάντο.

«Ο Μασάντο δουλεύει πολύ στο γήπεδο και είναι περισσότερο παίκτης που βοηθάει και στην ένταση της ομάδας με τη δουλειά που κάνει. Ο Πίνο είναι πολύ καλός από τεχνικής άποψης, έχει καλή τεχνική ποιότητα και αυτή είναι η κύρια διαφορά τους. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να έχει μόνο μία κατηγορία παικτών, αλλά ένα μείγμα ποδοσφαιριστών. Έχω καταλάβει ότι στην Ελλάδα μας αρέσει να βλέπουμε παίκτες με υψηλή τεχνική και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει τον Πίνο, να αρέσει στον κόσμο και να αποθεώνεται. Εγώ ως προπονητής χρειάζομαι και παίκτες που δουλεύουν και που δίνουν στο παιχνίδι αυτή την ένταση που δίνει ο Μασάντο. Αυτή η ένταση μας κάνει ανώτερο από τον αντίπαλο».

Η διαφορά από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο φάνηκε στα μάτια πολλών ότι είναι η αλλαγή του Πίνο. Θα προσέφερε θέαμα ο Ολυμπιακός χωρίς την παρουσία του Πίνο, είτε έμμεσα, είτε άμεσα;

«Ο Πίνο είναι ένας παίκτης που είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ένας παίκτης που βρίσκεται 8-9 μήνες εκτός δράσης. Παρά το γεγονός ότι έχει δουλέψει στη φυσική κατάσταση, έχει περιθώρια βελτίωσης. Θέλει τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός, όπως είναι οι Ιμπαγάσα και Αμπντούν».

Πώς σας φάνηκε η Βέροια και επίσης, σας «προβλημάτισε» το λίγο διάστημα που έπαιξε ο Πάντελιτς;

«Η Βέροια είναι μία ομάδα που στα τελευταία έξι ματς είχε θετικά αποτελέσματα, έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή. Έχει πολύ καλά οργανωμένη άμυνα και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει δεχτεί λίγα γκολ. Όσον αφορά στον Μάρκο, πιστεύω πως ήταν πολύ θετικό που σε αυτά τα λίγα λεπτά που έπαιξε, έβαλε ένα γκολ γιατί θα του δώσει περισσότερο κίνητρο και θα τον εμψυχώσει. Είναι θετικό για εμάς που έχουμε τρεις ετοιμοπόλεμους επιθετικούς. Ποτέ δεν ξέρεις πόσους παίκτες θα χρειαστείς στην πορεία της σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: