Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ασημακόπουλος: «Στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να φέρνουμε ένα φίλαθλο παραπάνω»

Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι, την εικόνα της ομάδας αλλά και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο προπονητής στην ομάδα.

Για τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι:

«Δεν ήταν άνετη γιατί παρουσιάστηκαν προβλήματα τραυματισμών με Πελεκάνο και Χαντ με αποτέλεσμα να είμαστε μείον δύο παίκτες και αυτό μας αποσυντόνισε. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ? ευχήν. Μπορεί να φάνηκε εύκολη αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που το κάναμε να φανεί εύκολο».

Για την καλή αμυντική λειτουργία που χρειάζεται να έχει η ομάδα:

«Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να ξεκινάμε με καλή άμυνα. Στην επίθεση έχουμε ταλέντο και μπορούμε με αξιώσεις να βγούμε μπροστά, όλα όμως ξεκινάνε από μια δυνατή άμυνα».

Για την εικόνα της ομάδας:

«Στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να φέρνουμε ένα φίλαθλο παραπάνω στο γήπεδο. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αποσυντονιζόμαστε, σιγά-σιγά όμως βρίσκουμε τα στοιχεία που θέλει να μας περάσει ο προπονητής. Η καλή εικόνα άρχισε να φαίνεται από τα παιχνίδια με Ίκαρο και Δράνα. Η ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια δείχνει καλύτερο πρόσωπο. Χρειάζεται χρόνο και βήμα-βήμα θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν στόχος της ομάδας είναι η 8αδα:

«Δε γίνεται με μια νίκη να μιλάμε για 8αδα. Κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξή του, τον έχουμε ανάγκη».

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο προπονητής στην ομάδα:

«Η ομάδα άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Ο προπονητής είναι νέος με ωραίες ιδέες. Εγώ μετά από χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω και να διδάσκομαι από τον προπονητή μου ότι θέλει εμπιστοσύνη και συνεργασία μεταξύ μας. Αυτές οι έννοιες είναι τα πετραδάκια που χτίζουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Θέλουμε πρώτα να είμαστε μια οικογένεια, ενωμένοι και δυνατοί. Το ρόστερ είναι πλήρες με άξιους παίκτες».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Καβάλα:

«Θεωρώ ότι όλα ξεκινάν από την άμυνα μας. Είναι ένα δύσκολο ματς αλλά θεωρώ ότι αν δώσουν έμφαση εκεί που πρέπει μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: