Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οι καλικάντζαροι είναι εδώ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τις ήττες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Οι καλικάντζαροι είναι εδώ
Νέα χρονιά, παλιές συνήθειες. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό του. Κανείς στόχος, κανένα πλάνο αγωνιστικό, τίποτα. Ακούγεται βαρύ, αλλά η ήττα από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ ήρθε φυσιολογικά.

Τι κι αν προηγήθηκαν οι «πράσινοι»; Κατά τύχη έγινε. Οι παίκτες του Παράσχου δίχως να είναι ομάδα για Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξαν σοβαρά. Αυτό που μπορούν και νίκησαν δίκαια και μάλιστα με ανατροπή. Ο ΠΑΟ παραμένει εκτός πλεϊ οφ. Θα μπει έστω και στο φινάλε. Αυτό λένε όλοι. Μόνο όμως με την πίστη επειδή υπάρχει το τριφύλλι στη φανέλα δεν γίνεται τίποτα. Καλοί οι διωγμοί και αποκλεισμοί παικτών. Αναγκαίες οι περικοπές, να βγει οικονομικά η χρονιά, το μπάτζετ και όλα τα σχετικά. Με την ομάδα μέσα στο γήπεδο τι γίνεται; Μπήκε να παίξει λες και ήταν φιλικό.

Λες και δεν υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος μπροστά. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Να βρεθούν πάλι εξιλαστήρια θύματα είναι το μόνο εύκολο. Τώρα θα την πληρώσει ο Μπουμσόνγκ που έκανε «δώρο» τα δυο γκολ στον Βασιλείου. Κόψε, κόψε όμως στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα. Η πτώση ποιότητας είναι θεαματική. Θα βγει κάποιος να πει τι ακριβώς θέλει να κάνει ως το τέλος της χρονιάς ο Παναθηναϊκός. Αυτό που παρουσιάζει τώρα είναι μαρτύριο για τον κόσμο του. Εντάξει, όλα χάλια είναι. Δεν του πάει τίποτα. Τα προβλήματα του εξωτερικού περιβάλλοντος τον τσακίζουν. Κάπου όμως πρέπει να μπει ένα τέλος στον κατήφορο.

Στα του ματς, ο Λεβαδειακός είχε πάρει πιο σοβαρά τον αγώνα. Του έλειπε η τελική πάσα. Πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος δεν είδαμε. Από λάθη Κυριακίδη και Μπουμσόνγκ μπήκαν εκατέρωθεν τα γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να παίξει στην κόντρα τους Βοιωτούς. Το προσπάθησε πολλές φορές, αλλά κάτι του έλειπε. Ο Σισοκό έκανε παιχνίδι, αλλά και πολλά λάθη. Η εικόνα ελάχιστα άλλαξε στο β’ μέρος. Πίεσε λίγο παραπάνω ο ΠΑΟ, αλλά δίχως ουσία. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη μια φάση για το «διπλό». Τη βρήκαν κι αντίο. Ο ΠΑΟ το έχει κλείσει το μαγαζί…

Στην Αρκαδία, ο νικητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η ΑΕΚ είχε χάσει από ευκολότερους αντιπάλους, τον Αστέρα θα κέρδιζε; Της πήγε καλά το ματς στην αρχή αφού οι γηπεδούχοι έπαιξαν φουλ επίθεση, άφησαν κενά στο κέντρο και η μπάλα δεν πήγαινε εύκολα μπροστά. Η «Ενωση» είχε την τύχη να σκοράρει από στημμένο, αλλά δεν άντεξε. Με το που ο Αστέρας έφτιαξε το κέντρο του το παιχνίδι τελείωσε. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής τους, δεν αμύνθηκαν σωστά για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.


Σκληρή η πραγματικότητα. Μίλησε η διαφορά ποιότητας. Τόσα χρόνια το λέγαμε όταν νικούσε η ΑΕΚ. Τώρα όμως η κουβέντα είναι για την ομάδα του Τσιώλη. Αλλαξαν τα πράγματα. Προφανώς το έχουν καταλάβει οι «κιτρινόμαυροι», αλλά μάλλον δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. Χωρίς κίνηση από τα άκρα και με κάτω του μετρίου ρόστερ δεν θα ξεφύγει εύκολα του κινδύνου. Για 16η αγωνιστική, όλες δηλαδή από την αρχή του πρωταθλήματος, παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας. Δεν υπολόγιζε να πάρει κάτι στην Τρίπολη με βάση τα όσα είχαμε δει στον πρώτο γύρο, αλλά αν δεν κάνει κάπου μια έκπληξη να τσιμπήσει πόντο εκεί που δεν το περιμένει κανείς, τότε το άγχος θα πολλαπλασιάζεται. Την ιστορία την ξέρουμε: «Δεν μπορεί, ΑΕΚ είναι. Δεν πέφτει». Ετσι λένε όλοι. Μόνο μην πουν στο τέλος: «κι όμως, έπεσε».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: