Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αλκαράθ: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Άρη, Λούκας Αλκαράθ.

Αλκαράθ: «Δείξαμε χαρακτήρα»
Απόλυτα ευχαριστημένος για τη σημαντική νίκη που πήρε ο Άρης κόντρα στον Πανιώνιο με σκορ 2-1, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «κίτρινων», Λούκας Αλκαράθ. Μάλιστα, ο Ισπανός «έπλεξε» το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι έδειξαν χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να πάρουν το «τρίποντο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Λούκας Αλκαράθ στην συνέντευξη Τύπου:


Για το ματς με τον Πανιώνιο:


«Στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες, θεωρώ ότι είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Καθ’ όλη τη διάρκεια ήμασταν στο αντίπαλο μισό του γηπέδου. Προηγηθήκαμε 1-0 και εκεί που έδειχναν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς, δεχτήκαμε ένα γκολ από ένα λάθος και εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες. Στο δεύτερο μέρος δε βγήκαμε καλά και ο αντίπαλος μας πίεσε. Πλησίασε στην περιοχή μας. Με τις αλλαγές καταφέραμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες του αγώνα και να ελέγξουμε το κέντρο. Κάπως έτσι ήρθε το 2-1. Μετά το γκολ άρχισε να φαίνεται η πίεση της βαθμολογικής κατάστασης, η πίεση των παιδιών που είναι άπειρα, οπότε εκείνο το διάστημα δεν μπορώ να το κρίνω. Παρόλα αυτά μένω στο ότι η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα και διάθεση για να γυρίσει το αποτέλεσμα».

Για το αν η αλλαγή του συστήματος βοήθησε την ομάδα:

«Εκείνη τη στιγμή μας έλειπε η δυνατότητα να κάνουμε ευκαιρίες, να κλέψουμε μπάλες. Μας έλειψε η δύναμη. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, αλλά οι αλλαγές μας “βγήκαν”. Σε άλλη περίσταση μπορεί να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Οι βαθμοί που πήραμε ήταν πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να πω ότι στο μήνα που είμαι εδώ δεν έχουμε λύσει τίποτα. Η καθημερινότητα της ομάδας μας δεν έχει βελτιωθεί σε τίποτα, παρά το γεγονός ότι το έχουμε ζητήσει. Πρέπει να κάνουμε κάτι και όχι να κοιτάμε στον… ουρανό για να λυθούν τα προβλήματα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, δεν έχω παράπονο από αυτούς. Έγιναν πολλά λάθη από το προηγούμενο καθεστώς, ενώ το καλοκαίρι δεν έγινε σωστός σχεδιασμός».
Για τη διαφορά απόδοσης του Άρη στα δύο ημίχρονα:

«Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το άγχος, αλλά η πίεση είναι πάντα θετική από τον κόσμο. Μας δίνει ώθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο δε μας βγήκαν τα πράγματα όπως θέλουμε και γι’ αυτό και κάναμε τις αλλαγές».


Για τα δύο πέναλτι που ζήτησαν οι «κίτρινοι»:


«Ήταν πέναλτι και τα δύο. Όπως ήταν πέναλτι και με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως ήταν και με την Ξάνθη, το οποίο είναι το πιο ξεκάθαρο πέναλτι που έχω δει στη ζωή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: