Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

«Έδωσε το κάτι παραπάνω ο Κατσουράνης»

Ικανοποιημένος από τη νίκη 4-1 του ΠΑΟΚ απέναντι στο Πανθρακικό, αλλά και από την παρουσία του Κατσουράνη, ήταν ο Γιώργος Δώνης.

«Έδωσε το κάτι παραπάνω ο Κατσουράνης»
Ευχαριστημένος από την εμφάνιση και την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ 4-1 επί του Πανθρακικού ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην καλή αντίδραση που είχαν οι παίκτες του, παρά τα όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μίλησε και για τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος στο ντεμπούτο του έδωσε το κάτι παραπάνω και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δώνης:

Στο πρώτο του σχόλιο για την ομάδα ο προπονητής τού ΠΑΟΚ, τόνισε: «Μετά από μια διακοπή πάντα υπάρχει το άγχος για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μας, αλλά και ο αντίπαλός μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, κάναμε παρόμοια λάθη όπως στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Είχαμε λάθη στην ανάπτυξη, κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε ανοιχτό γήπεδο στον Πανθρακικό. Μετά ισορροπήσαμε το ματς, αν κι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω της ευκαιρίας τού Σαλπιγγίδη, του αυτογκόλ και του χαμένου πέναλτι. Όλα αυτά σε αγχώνουν».

Για το τι είπε στην ανάπαυλα του αγώνα, στα αποδυτήρια, απάντησε: «Είπα στο ημίχρονο ότι είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε ηρεμία μας, να έχουμε καλές επιλογές γιατί θα έχει ο Πανθρακικός μια οργανωμένη άμυνα, να έχουμε τον έλεγχο κ.α. Με την είσοδο τού Κατσουράνη βρήκαμε τις κάθετες μπαλιές που μας έλειπαν και πετύχαμε όμορφα γκολ, παίρνοντας και μια σημαντική εκτός έδρας νίκη».

Σε ερώτηση για το αν πήρε αυτά που περίμενε από το ντεμπούτο τού Κατσουράνη, επισήμανε: «Πήρα, όντως, αυτό που περίμενα, μια και είχαμε και τον παίκτη παραπάνω μέσα στο γήπεδο κι αυτό τον βοήθησε, μια και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα τρεξίματα. Μας βοήθησε πολύ στο κάθετο ποδόσφαιρο, όταν έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας και μας έδωσε το κάτι παραπάνω για να φθάσουμε στη νίκη».

Στο σχόλιό του για τον Πανθρακικό, είπε: «Ο Πανθρακικός από την έως τώρα πορεία του δείχνει ότι είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, η οποία κυνηγάει σε ανοιχτό γήπεδο. Τόσο τώρα με τον κ. Δερμιτζάκη όσο και πριν με τον κ. Παντέλη έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και συνεχίζει να το πράττει».

Σε ερώτηση για τον Λάζαρ και το γεγονός ότι… ξεμπλόκαρε από τις άσχημες εμφανίσεις, δήλωσε: «Γενικώς δε μου αρέσει να αναφέρομαι ειδικά σε παίκτες, όμως, έχουμε ανάγκη όλοι οι ποδοσφαιριστές μας να βρίσκονται πάντα στο καλό τους επίπεδο. Τελευταία δεν ήταν ο Λάζαρ όπως θέλαμε εμείς αλλά κυρίως ο ίδιος, όμως την τελευταία εβδομάδα στις προπονήσεις έδειξε άλλη εικόνα και σήμερα έκανε λιγότερα λάθη, ενώ πέτυχε κι ένα καταπληκτικό γκολ, που μπορεί να είναι και το γκολ της αγωνιστικής».

Για τα επόμενα παιχνίδια με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και με τον Αστέρα στην Τρίπολη και τη σημασία αυτών, είπε: «Οι νίκες σε αυτά δε σημαίνουν ότι θα εξασφαλίσουμε και την πρωτιά στα πλέι οφ, μια και τα πλέι οφ είναι μια περίεργη διαδικασία. Ο τρόπος που γίνονται είναι λανθασμένος, μια κι η 2η ομάδα δεν παίρνει ούτε καν το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Εμείς θέλουμε να εξελίξουμε την ομάδα και παρουσιαστεί όσο το δυνατό καλύτερη στα πλέι οφ».

Για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, επισήμανε: «Είτε είμαστε κακοί, μέτριοι ή καλοί η ομάδα διατηρεί πάντα μια πίστη, μια ηρεμία και μια ψυχραιμία για το καλό αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό κι έχουμε κερδίσει στην Τούμπα, στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν χάνουμε ποτέ την πίστη μας».

Για τις μεταγραφές, ο Δώνης δεν αποκάλυψε κάτι: «Τα μεταγραφικά θέματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, μια και θα ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Πάντως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: