Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το καρτέλ των αισθήσεων και των παραισθήσεων!!

Να ‘χα χίλια μάτια να απολαμβάνω τον Πρωτοχρονιάτικο Κολομβιανό λαχνό του Ολυμπιακού. Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το χάρμα ιδέσθαι ντεμπούτο του Χουάν Πάμπλο Πίνο
«Πάρε Κώστα, βάλε, πάρε Μάρκο, κόλλα το». Η αποθέωση που απόλαυσε ο Πρωτοχρονιάτικος Κολομβιανός λαχνός του Ολυμπιακού από τις κερκίδες του το Καραϊσκάκη σε ένα ονειρικό, σχεδόν ιδανικό ντεμπούτο, έφτασε μέχρι τη Μπογκοντά. Την πατρίδα του Χουάν Πάμπλο Πίνο, ο οποίος κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο του MVP στο ματς με τη Βέροια, κάνοντας και σφραγίζοντας τη διαφορά με την είσοδό του στο β’ ημίχρονο.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος Νοτιοαμερικανός άσος ήταν ο θεμέλιος λίθος της νίκης των «ερυθρολεύκων», ο άνθρωπος-κλειδί που… ξεκλείδωσε την «βεροιώτικη κερκόπορτα», για το καλό ποδαρικό στο Νέο Χρόνο.
Αυτός μοίρασε τις ασίστ σε Μήτρογλου και Πάντελιτς, διευκολύνοντας τον Ολυμπιακό να βρει λύσεις απέναντι στη μαζική αμυντική διάταξη των Μακεδόνων, η οποία αριθμούσε και τους 11 παίκτες της πίσω από τη σέντρα με το πρώτο κιόλας σφύριγμα του αγώνα.
Από τα μαγικά πόδια του Πίνο άνοιξε και έκλεισε ο χορός των γκολ στο Φάληρο. Με την προσωπικότητα, την (καλλι-)τεχνική φιγούρα του, τις αεράτες, σίγουρες ενέργειες του, την ουσία, την απλότητα (έφευγε με τη μία η μπάλα από τα πόδια του) και την ποικιλία (μοίραζε με άνεση δεξιά-αριστερά με 20άρες και 25άρες μεταβιβάσεις ακριβείας) στο παιχνίδι του, ζαλίστηκε ο αντίπαλος.
«Μέθυσαν» κι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ξεσηκώθηκαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Παραμιλούσαν στην εξέδρα στους λάτιν ρυθμούς που… χάζευε κι αυτός τους Βεροιώτες στον αγωνιστικό χώρο.
Η Κολομβία δεν έχει μόνο καρτέλ, αντάρτες και φημισμένο καφέ. Έχει και… Πίνο, που με τα πρώτα χνάρια του στο γήπεδο, από τις σουίτες μέχρι τον πάγκο του Καραϊσκάκη και τον μόνιμα όρθιο δίπλα στην επανορθωτική γραμμή, Ζαρντίμ, τρίβουν τα χέρια τους για το χειμωνιάτικο κελεπούρι που… κρύβανε τον τελευταίο καιρό στο Ρέντη.
Ξέχωρα από την «ειδική σχέση» που έδειξε ότι έχει με την μπάλα στα πόδια, ο Πίνο ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία σε διάφορους ρόλους που επωμίστηκε στα 45 λεπτά της παρουσίας του στο τερέν.
Άρχισε από αριστερός ακραίος - βουλώνοντας την τρύπα της απουσίας του Αμπντούν και σεντράροντας από εκεί με ακρίβεια στους σκόρερ του 1ου και του 3ου γκολ - μεταφέρθηκε στο άλλο άκρο της επίθεσης, το δεξιό, αλλά και ενδιάμεσα έπαιξε και ως επιθετικός μέσος, κάτι σαν δεύτερο φορ δηλαδή. Και ήταν χάρμα ιδέσθαι!
Ασφαλώς και του λείπουν ακόμα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην αντέχει ακόμα να βγάλει ένα 90άλεπτο. Λογικό.
Είναι μόλις «χτεσινός» στους πρωταθλητές και ο εγκλιματισμός, υπό τον όρο της απόλυτης ταύτισης μιας νέας προσθήκης στο «πετσί» της ομάδας, είναι πάντα ένα θέμα.
Αν όμως ο Πίνο είναι με το «καλησπέρα» αυτός πάνω στον οποίο κέντραραν τα φώτα της προβολής στην απαστράπτουσα παρθενική του εμφάνιση, ανήμερα των Φώτων, ε, τότε, αυτό το «φορτίο» από την Κολομβία θα είναι σίγουρα η αιτία των επερχόμενων αισθήσεων και παραισθήσεων!


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: