Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

"Δεν συμπεριφέρεται ως βεντέτα ο Κατσουράνης"

Το εγκώμιο του Κώστα Κατσουράνη έπλεξε ο Κώστας Σταφυλίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας Sentra 103,3. Επεσήμανε ότι ο διεθνής μέσος είναι ταπεινός στα αποδυτήρια, όχι βεντέτα και πως βοηθάει τους μικρούς, ενώ ανέφερε ότι υπό τον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και πως με υπομονή, ενίσχυση και χημεία θα μπορέσει να διεκδικήσει σε λίγα χρόνια τον τίτλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται ως δανεικός, πλέον, στον ΠΑΟΚ, από την Λεβερκούζεν, στην οποία θα ενταχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι: «Είναι χαρά μου να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ, είμαι 9 χρόνια σε αυτή την ομάδα, από μικρό παιδί… και την υποστήριζα την ομάδα. Εγινε η μεταγραφή, μου είπαν να μείνω ένα χρόνο ακόμα, φυσικά ήταν χαρά μου να μείνω και είναι το μυαλό μου μόνο εδώ».

Για το αν είναι καλύτερα που μένει για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ: «Κανείς δεν ξέρει, τώρα μπορεί αν ήμουν εκεί να είχα παίξει, δεν το γνωρίζω αυτό. Πιστεύω πως είναι καλύτερο από τη μία, γιατί μπορώ να πάρω κάποια ματς εδώ ακόμα,. Να μάθω και τη γλώσσα όσο μπορώ».

Για το αν συμφωνεί με τη δήλωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου ότι ο ΠΑΟΚ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Φυσικά. Ο ΠΑΟΚ με τον κ. Σαββίδη έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό φαίνεται ακόμα και τώρα. Εχει αλλάξει πολλά στο προπονητικό κέντρο, έχει πει ότι θέλει να χτίσει δικό του με καλύτερες προδιαγραφές. Εγιναν κάποιες κινήσεις, ο Κατσουράνης είναι πολύ σημαντικός και έμπειρος και φάνηκε αυτό στην Κομοτηνή. Συζητιούνται πολλά ονόματα, μακάρι αυτό που θέλει ο κ. Σαββίδης να το καταφέρει, θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο, κάποιες μεταγραφές ή γενικότερες αλλαγές: «Πρώτα θέλει υπομονή, δε γίνεται μέσα σε 1-2 χρόνια να γίνουν όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει τόσα χρόνια ότι είναι κυρίαρχος, με τόσα πρωταθλήματα και κύπελλα που έχει πάρει. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα. Με τον κόσμο του και όχι μόνο με 2-3 παίκτες, αλλά το σύνολο να είναι καλό, μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Για το τι άλλαξε ο Δώνης στην ομάδα και τι προσπαθεί κυρίως να περάσει στους παίκτες για να φτάσουν στην κορυφή, σε ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ τελευταία, τον Παναθηναϊκό στην 9η θέση, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο στην 5άδα: «Θέλει να απελευθερώσει τους παίκτες, φαίνεται αυτό από τις προπονήσεις. Θέλει να αποβάλλει το άγχος, να παίζουμε ποδόσφαιρο. Πιστεύει σε μας. Η Τρίπολη και ο Ατρόμητος από πέρυσι έδειξαν ότι είναι πολύ καλές ομάδες. Μέσα από τις προπονήσεις προσπαθούμε να βελτιωθούμε, ακούμε τις συμβουλές του προπονητή. Θέλει απλά να κάνουμε αυτό που μπορούμε, τίποτα παραπάνω. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα (σ.σ. το καλό ποδόσφαιρο), καθώς και οι δύο ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο, θα έχουμε και παίκτες που δε θα είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν πολλά ρόλο. Το θέμα είναι, πάντως, να παίρνεις τους τρεις βαθμούς».

Για το γεγονός ότι χθες, με το 1-0, αρκετοί δεν πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει την ανατροπή καθώς μακριά από την Τούμπα «σκοντάφτει»: «Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο, όταν έχεις 20.000 κόσμο στο πλευρό σου είναι διαφορετικά, όχι μόνο για μας, αλλά για όλους. Το ματς στην Κομοτηνή δεν ξεκίνησε καλά. Ευτυχήσαμε να μείνουν με 10 παίκτες, χάσαμε το πέναλτι, αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε και γυρίσουμε το ματς. Περνούσε η ώρα, χάναμε ευκαιρίες, ο Πανθρακικός φυσιολογικά γύρισε πίσω ήμασταν σχεδόν σίγουροι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θέλει 2-3 μεταγραφές «βιτρίνες» για να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό: «Όχι, δεν πιστεύω ότι μόνο με 2 μεταγραφές μπορούμε να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται χημεία, να δέσει το σύνολο και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε 1-2 χρόνια, θέλει υπομονή και βάθος χρόνου για να γίνει».

Για την παρουσία του Κατσουράνη στα αποδυτήρια, όλα όσα ακούγονται γι' αυτόν και τελικά ποιον Κατσουράνη βιώνει ο ίδιος: «Βιώνω έναν Κατσουράνη, ταπεινό, καθόλου βεντέτα, καμία σχέση με ό,τι ακουγόταν. Είναι αρχηγική φυσιογνωμία φυσικά, καθώς έχει παίξει τόσα χρόνια σε εθνική, εξωτερικό, σε μεγάλες ομάδες. Βοηθάει τους μικρούς, κάνει χαβαλέ, συμμετέχει σε όλα, δεν έχω δει μέχρι τώρα κάτι αρνητικό».

Για το γερμανικό άλμα στην καριέρα του και αν τον αγχώνει: «Όχι, δε με αγχώνει καθόλου. Κάθε παιδί στην ηλικία μου θα ήθελε να παίξει σε τέτοιο πρωτάθλημα. Είναι πρωτάθλημα που μου αρέσει, δυνατό, με τρέξιμο και πάθος. Από τη στιγμή που θα πάω θα δώσω το 100% για να αγωνιστώ και να καθιερωθώ. Δεν είναι ο στόχος μου να πάω απλά εκεί και να είμαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: