Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τέσταραν τις δυνάμεις τους!!

Με το μυαλό στη Λιθουανία και το Μουντιάλ Κ-20 της Τουρκίας η Εθνική Ανδρών και η αντίστοιχη της Νέων δοκίμασαν συστήματα και πρόσωπα στον Άγιο Κοσμά. 2-0 επικράτησε η... μεγάλη «γαλανόλευκη».

Με σκορ 2-0 η Εθνική Ανδρών επικράτησε της αντίστοιχης της Νέων στο γήπεδο του Αγίου Κοσμά.

Τα ημίχρονα ήταν 35λεπτα και οι διεθνείς των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να… ξεμουδιάσουν εν όψει των επίσημων υποχρεώσεών τους.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει το κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Λιθουανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, και εκείνη του Κώστα Τσάνα προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 της Τουρκίας.

Πρόκειται για ένα φιλικό ματς από το οποίο δεν βγαίνουν φοβερά συμπεράσματα, αφού οι παίκτες και των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων συγκεντρώθηκαν πρόσφατα και δεν έχουν προλάβει να μπουν στα βαθιά.

Για την ιστορία, το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Σαμαράς, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία του Χολέμπας με τον Νίνη. Το δεύτερο γκολ των Ανδρών πέτυχε ο Μήτρογλου μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Τζιόλη. Ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού πλάσαρε χωρίς να κοντρολάρει και σούταρε από το ύψος της περιοχής του τέρματος του νεαρού Γιαννακόπουλου.

Στο τακτικό κομμάτι, η… μεγάλη «γαλανόλευκη» προσπάθεια να πιέσει από την αρχή ψηλά και αυτό είναι κάτι που ζητάει ο Σάντος από την αρχή της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ώστε οι αντίπαλες ομάδες να μην μπορούν να κάνουν επιθέσεις.

Από εκεί και πέρα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση, αφού έχει αγωνιστεί ρυθμό από την Μπολόνια. Επίσης, ο Νίνης και Σαμαράς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και έδειξαν έτοιμοι να προσφέρουν στην Εθνική.

Με σύστημα 4-3-3 έπαιξε η Ανδρών κόντρα στην Κ-20. Στο πρώτο ημίχρονο την ενδεκάδα ο Σάντος επέλεξε τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από αριστερά προς τα δεξιά - είχε τους Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Κονέ. Στα χαφ ήταν Μανιάτης, Καραγκούνης και Νίνης. Την τριάδα της επίθεσης αποτελέσαν Σαμαράς (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και στην κορυφή Γκέκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ο Σηφάκης στη θέση του Καρνέζη, αριστερά πήγε ο Τζαβέλλας στη θέση του Χολέμπας, στο κέντρο της άμυνας παρέμειναν ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς. Ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Μανιάτης. Στον άξονα έπαιξαν ο Ταχτσίδης και ο Τζιόλης, πιο μπροστά ο Κονέ (αντί του Νίνη). Στα πλάγια πέρασε ο Νίνης, αριστερά πήγε ο Χριστοδουλόπουλος και στην επίθεση μπήκε ο Μήτρογλου στη θέση του Γκέκα.

Προς το τέλος του φιλικού έπαιξαν οι νεαροί Βοσνακίδης (Μπάρι), Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα) και Παναγιώτουδης (ΠΑΟΚ) που στελεχώνουν τις μικρές Εθνικές ομάδες, με τον Σάντος να τους τσεκάρει για το μέλλον.

Από την πλευρά τους, οι πιτσιρικάδες του Τσάνα έδειξαν ότι έχουν πολύ ταλέντο και μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα εν όψει του Μουντιάλ της Τουρκίας. Από τους Κ-20 ξεχώρισε ο Φουρλάνος που πρόσφατα έκλεισε στην Μπριζ.

Πολύ καλοί, επίσης, ήταν ο Φούντας και ο Κολοβός του Πανιωνίου, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια. Το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες έπαιξαν σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας τη φετινή σεζόν και δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: