Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το σφάλμα του...ΝΒΑer Κουφού!!

Ο Κώστας Κουφός επέλεξε να μην αγωνιστεί με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και ο Νίκος Ζέρβας, γράφει για τις δίκαιες αντιδράσεις, την απόφαση του παίκτη, αλλά και το λάθος που υποβόσκει.

Το σφάλμα του...ΝΒΑer Κουφού
Καλοκαίρι χωρίς προβλήματα, αποχωρήσεις, αρνήσεις και γκρίνια για τις τελικές επιλογές του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού, είναι τελικά απίθανο να ζήσουμε στην Εθνική ομάδα. Το προσεχές, έδειχνε να είναι ιδανικό και δύσκολο μόνο για τον Αντρέα Τρινκιέρι, αφού άπαντες μετρούσαν τις πάμπολλες λύσεις που έχει στη διάθεσή του και αναρωτιόντουσαν, ποιους θα «κόψει». Προτού καν μπούμε σε κλίμα Ευρωμπάσκετ, ήρθε η πρώτη –και ας ελπίσουμε τελευταία- άρνηση από τον Κώστα Κουφό, για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε ο 24χρονος σέντερ με τους Ντένβερ Νάγκετς, θα ήταν ιδανικό να αποτελέσει ένα από τα στηρίγματα της φροντ λάιν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το ταλαντούχο αλλά «άγουρο» παιδί που συμμετείχε σε προηγούμενες διοργανώσεις με την Εθνική ανδρών, έχει ωριμάσει σωματικά και αγωνιστικά και στις δύο μεριές του παρκέ και θα ήταν ένα εξαιρετικό κομμάτι στο παζλ που θα κληθεί να φτιάξει ο Ιταλός προπονητής. Οι φιλότιμες προσπάθειες της ομοσπονδίας και συγκεκριμένα του Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος όλη τη χρονιά πηγαινοερχόταν στην Αμερική για να τον πείσει, δημιουργώντας τις κατάλληλες γι’ αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες, έπεσαν όμως στο «κενό».

Η άρνηση μάλιστα, έγινε με τρόπο άκομψο–μέσω φαξ-, με αποτέλεσμα εύλογα στην ομοσπονδία να πνέουν τα μένεα για τον νεαρό σέντερ αλλά και το περιβάλλον του –μάνατζέρ-. Η φράση «από του χρόνου είμαι διαθέσιμος», γεμίζει με ακόμα περισσότερη πίκρα, καθώς υποτιμά την Εθνική και τους ανθρώπους που την περιβάλουν. Η πιο επιτυχημένη και σταθερά στην ελίτ του Παγκόσμιου μπάσκετ ομάδα της Ελλάδας, δεν είναι...ξενοδοχείο στο οποίο κάνεις κράρτηση ανάλογα με τα κέφια σου. Ούτε αποτελεί αποκούμπι για ανάδειξη ταλέντου και «χτισίματος» καριέρας. Ίσως ο Κουφός και ο οποιοσδήποτε που παίρνει τέτοια απόφαση, να βλέπει το εθνόσημο σαν αναγκαίο κακό ή ευκαιρία προβολής-ανάδειξης, όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν ο…NBAer Κώστας –που στο παρελθόν είχε επιδείξει άλλη συμπεριφορά- θεωρεί ότι με μία καλή σεζόν μπορεί να γυρίζει την πλάτη ή να μην…χρειάζεται την καλοκαιρινή ταλαιπωρία ενόψει Σλοβενίας, ας ρωτήσει τον Νοβίτσκι, τους αδελφούς Γκασόλ και πολλούς ακόμα πραγματικούς και όχι εκκολαπτόμενους σταρ, αν έπραξε σωστά. Η ομοσπονδία οφείλει να είναι σκληρή απέναντί του και θα έχει τη στήριξη όλων. Η κάθε απόφαση είναι σεβαστή, αλλά θα πρέπει να έχει και το ανάλογο τίμημα. Εξαίρεση αποτελούν μόνο όσοι πραγματικά έχουν κάποιο πρόβλημα, ή τουλάχιστον έχουν προσφέρει στο παρελθόν τα μέγιστα. Δεν χρειάζεται μάλιστα καν στο εξής, κατά κάποιο τρόπο να…παρακαλάει με επισκέψεις ανάλογες των φετινών, έναν παίκτη.

Ας του ευχηθούμε καλές διακοπές και ας αφοσιωθούμε σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Αψηφώντας την κούραση ή κάποιο τραυματισμό που θα τους δημιουργήσει πρόβλημα με τα «χρυσά» συμβόλαιά τους. Ευτυχώς οι πιστοί στρατιώτες είναι πολλοί και ταλαντούχοι και θα έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Ο Κουφός, αλλά και πολλές παρόμοιες αποφάσεις άλλων στο παρελθόν, μας στενοχώρησε, όμως η Εθνική μπάσκετ είναι τόσο μεγάλη, που θα είναι λάθος να χαλάμε το κλίμα, στεκούμενοι παραπάνω από όσο πρέπει στους…λιποτάκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: