Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πότε θα βρει έναν… Σάντος;

«Ντου στα Αποδυτήρια» με την επόμενη μέρα της οδυνηρής ήττας του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο και λίγα 24ωρα πριν την μάχη της τελευταίας αγωνιστικής.
Από την εποχή που έφυγε ο Σάντος από τον ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος ταλαιπωρείται πολύ μ’ αυτό το θέμα. Η ομάδα δεν μπορεί να βρει έναν προπονητή με προοπτική δυο, τριών, τεσσάρων χρόνων κι έτσι υπάρχει συνέχεια το «φύγε εσύ – έλα εσύ» με τους τεχνικούς που αναλαμβάνουν.
Αυτή η κατάσταση έχει στοιχίσει στον ΠΑΟΚ. Όταν, δηλαδή, υποχρεώνεσαι κάθε τρείς και λίγο να διώχνεις τον προπονητή, τότε η ομάδα σου αποκλείεται να αποκτήσει ομοιογένεια κι ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Και γι’ αυτό χρόνο με το χρόνο ο δικέφαλος μοιάζει να χάνει τη συνοχή του μέσα στο γήπεδο.
Αρχή και τέλος
Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Σάντος έφυγε από τον ΠΑΟΚ, με τον δικέφαλο να έχει αποκτήσει σαν ομάδα αρχή και τέλος μέσα στο γήπεδο.
Από το καλοκαίρι του 2010 άρχισαν τα τρία χρόνια προπονητικής… φαγούρας για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπόρεσε, δηλαδή, να ηρεμήσει ούτε στιγμή. Ή πιο σωστά, ούτε σεζόν.
Από τον… Μπερέτα και μετά
Ο Ιταλός Μπερέτα ανέλαβε εκείνο το καλοκαίρι, αλλά έφυγε νωρίς. Πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ουσιαστικά φάνηκε ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Και την θέση του πήρε ο Δερμιτζάκης που έμεινε για λίγους μήνες μέχρι να αντικατασταθεί από τον Χάβο.
Διαφορά φιλοσοφίας
Την περίοδο 2011-12 τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Μπόλονι. Έκατσε όλη την σεζόν, αλλά στο τέλος υπήρξε διαζύγιο. Λόγω… ασυμφωνίας χαρακτήρων, όπως λέγανε τότε τα ρεπορτάζ. Υπήρχε, δηλαδή, διαφορά φιλοσοφίας. Και, βέβαια, δεν είναι δα ότι ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε κιόλας.
Εξαιρετικές χρονιές
Ο Δώνης έκατσε στον πάγκο, προερχόμενος από εξαιρετικές χρονιές με τον Ατρόμητο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Πριν τα πλέι οφ έφυγε και ανέλαβε ο Γεωργιάδης ως υπηρεσιακός τεχνικός.
Και τώρα;
Εδώ και μια τριετία, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ψάχνει για τον αντι-Σάντος και αντι-Σάντος δεν βρίσκει. Έναν προπονητή, δηλαδή, που θα κάτσει αρκετό καιρό για να φτιάξει τον ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας και θα μπορέσει να τον βγάλει απ’ αυτήν την κατάσταση που είναι τώρα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα ψάχνει για τον επόμενο τεχνικό. Θα τον βρει τελικά; Θα κάνει διάνα αυτή τη φορά, δηλαδή;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: