Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Κλεμμένα» και δανεικά!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τον αναμενόμενα γελοίο τελικό Κυπέλλου και την ΑΕΚ που πρέπει να επιστρέψει ξανά σαν τιμωρός… 
Δεν πρέπει να μπερδευόμαστε: εξοργιστικό δεν είναι το γεγονός ότι ο Γιάχος δεν σφύριξε πέναλτι και δεν απέβαλλε τον Μανιάτη για να τελειώσει το ματσάκι από το 68’ υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, αλλά ότι το γήπεδο άδειασε από τους Ολυμπιακούς οπαδούς και δεν επέτρεψαν στους παίκτες να κάνουν τον γύρο του θριάμβου.
Ταυτόχρονα προκάλεσαν και τον (απόλυτα δικαιολογημένο) εκνευρισμό του σκηνοθέτη του ΟΤΕ tv που βαρέθηκε ο άνθρωπος να κάνει πλάνα στον… ουρανό για τα βεγγαλικά και έπειτα στο χορτάρι προκειμένου να προστατεύσει το προϊόν που πουλάει. Αυτό που ήδη έχουν απαξιώσει βέβαια αυτοί που το ελέγχουν, το διοικούν και ορίζουν νικητές και χαμένους.
Να σταματήσω λίγο το ειρωνικό ύφος και να εστιάσω στην αποχώρηση των ερυθρόλευκων οπαδών κατά τη διάρκεια της απονομής του Κυπέλλου στην ομάδα τους. Μία κίνηση που σύντομα θα γίνει αναμενόμενα απ’ όλους τους φίλους του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον τη συντριπτική πλειοψηφία.
Διότι σε μία χώρα που την… βιάζουν οι δήθεν… σύμμαχοί της στην Ευρώπη, την έχουν κάνει οικονομικό πειραματόζωο και το βιώνουν άπαντες στην κανονική δύσκολη πλέον ζωή τους (επειδή είναι ανίσχυροι οι ίδιοι οικονομικά λόγω της χώρας του), αρχίζει να γίνεται κάτι παραπάνω από εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι ο μεγάλος… τρώει με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους τον μικρό! Τόσο απλά είναι…
Είμαι σίγουρος πως όσοι ΑΕΚτσήδες (και οπαδοί άλλων ομάδων) είδαν τον τελικό στο τέλος του (και κατά τη διάρκειά του) ξέσπασαν σε γέλια. Διότι είδαν αναμενόμενα τον πιο γελοίο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του θεσμού. Ειδικά ο ΑΕΚτσής που είχε δει τον Ντέμη Νικολαΐδη να υψώνει το χέρι του προς τον Δούρο, να μην κουνιέται βήμα και οι συμπαίκτες του να φωνάζουν στον διαιτητή (με πρώτο και καλύτερο τον Κασάπη) να τον δουν για να ακυρώσει το τέρμα που σημείωσε παράτυπα κόντρα στον Ιωνικό, δεν θα μπορούσε παρά να νιώσει για πολλοστή φορά υπερήφανος παρακολουθώντας τον Μανιάτη να χτυπιέται ότι δεν βρήκε ΚΑΝ την μπάλα και πως είναι άουτ…!!!
Είναι και θέμα ποιότητας ανθρώπου. «Εκανα το αυτονόητο. Θα είχα κλέψει τον αντίπαλο και θα μπορούσα να είμαι μια χαρά και να πανηγυρίζω ενώ θα είχαν αδικηθεί οι παίκτες του Ιωνικού; Εγώ δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ αν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Να κλέψω τους συναδέλφους μου; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό», κάπως έτσι τα είχε πει πρόσφατα στην NOVA και στην αφιερωματική εκπομπή legends αν δεν κάνω λάθος.
Όμως πλέον δεν υπάρχουν συνάδελφοι στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν καν άνθρωποι… Υπάρχουν τυπάκια που γουστάρουν να… κλέβουν τον αντίπαλο και το πανηγυρίζουν κιόλας, ενώ αργότερα θα κάνουν και μία σύρραξη για να τους συνετίσουν: απόλυτη επιβεβαίωση του μυθικού: Και κερατάς, και δαρμένος!
Ωστόσο εκεί στην Αρκαδία (κοντά στην πατρίδα του συγχωρεμένου πατέρα μου) δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Διότι όπως έχει τραγουδήσει η Μαντώ: Δανεικά, τα πάντα είναι δανεικά και για όλα αναδρομικά έρχεται η ώρα που πληρώνουμε… Εκτιμώ και σέβομαι τον κ. Μπάκο αλλά η πρόσληψη του Μποροβήλου και η τοποθέτησή του ως γενικό κουμανταδόρο στην ΠΑΕ εδώ και χρόνια προσωπικά θεωρώ πως δεν έγινε διότι είναι ένας εκ των τοπ ποδοσφαιρικών παραγόντων στην χώρα και επιπρόσθετα επειδή οι σπουδές του είναι εξαιρετικές στο ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ!
Δανεικά είναι όλα κ. Τσιώλη… Και τα 5 που τρως στην Θεσσαλονίκη από μία κάκιστη ομάδα, τον Αρη, τη στιγμή που μόνο με διαιτησίες Γιάχου σε κερδίζει η (τάχα μου) καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός. Ετσι είναι κυρ Σάκη και έπρεπε να το γνωρίζεις. Αλλά οι δημόσιες σχέσεις να είναι καλά και όλα τ’ άλλα… Απλά μην αναρωτιέσαι έπειτα γιατί δεν δούλεψες ποτέ σε μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και δεν πρόκειται ποτέ!
Με τη λήξη του τελικού και αφού νωρίτερα (πολύ ώρα πριν την έναρξή του) περπατούσα ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο στην λεωφόρο Δεκελείας στο μεγαλύτερο πανηγύρι της Αθήνας (αυτό της Πρωτομαγιάς που γιορτάζεται τούτες τις ημέρες, αθάνατη Ελλάδα) έπιασε τον εαυτό μου να σκέφτεται: ρε μπας και είναι καλύτερα που για τουλάχιστον δυο χρόνια δεν θα ασχολείσαι με δαύτους τους σιχαμένους; Μήπως εκεί που πας θα έχει λίγο περισσότερη υγεία το πράγμα;
Όμως δεν μπορούσα να συμφωνήσω σε αυτό το σκεπτικό. Είναι μεγάλη ντροπή για την ΑΕΚ ο υποβιβασμός της και τεράστιο στίγμα στην ιστορία της. Η θέση της Ενωσης είναι να αποτελεί τον τιμωρό της σαπίλας. Πάντα αυτό ήταν… Γι’ αυτό και πρέπει να γυρίσει πιο δυνατή από ποτέ και να γελοιοποιήσει ξεφτιλίζοντας το κάθε ένα γιουσουφάκι! Κι αυτό θα γίνει αν ενωθούν όλοι και δώσουν ο καθένας τη δύναμή του στην ομάδα, στο μεσαίο γράμμα (στην Ενωση), στην ΑΕΚ για να την γιγαντώσουν ξανά δημιουργώντας πρώτα απ’ όλα το νέο μας σπίτι…
Η αρχή έχει γίνει. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι εδώ και χωρίς να το φωνάζουμε, ή να το γιορτάζουμε πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε το restart. Δεν πρέπει όμως τα όποια κιτρινόμαυρα ΜΜΕ να το παρουσιάζουν μόνο σαν τη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Πρέπει να θυμίζουν τον πόνο που μας πρόσφεραν φέτος, να υποχρεώσουν τα πάντες να το θυμούνται διότι συμφωνώ απόλυτα με τον αδερφό μου τον Φώτη, το μότο και σύνθημά μας θα πρέπει να είναι το εξής μέχρι να επιστρέψουμε: Οποιος σας χρωστάει είναι ΑΕΚ, μόνο ΑΕΚ… Και όπως σωστά επισήμανε στο μήνυμά του ο Φώτης: Κατά την επιστροφή μας θα γίνονται ΜΟΝΟ εξοφλήσεις!!! Και σας χρωστάμε πολλά γιουσουφάκια, πάρα πολλά όμως…
Υγ: Μα υπήρχε κανείς που θεωρούσε ότι ο Μανιάτης που έβριζε από το πρώτο λεπτό τους συναδέλφους του στον Αστέρα θα πήγαινε στον Γιάχο να του πει έκανα χέρι; Όχι φυσικά κανείς. Απλά εύχομαι να υπάρχει Θεός και να του δώσει ανάλογη στιγμή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και όχι μόνο… Κάποιος στο περιβάλλον του ας του εξηγήσει ότι όταν βρίζει και συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ελεεινά και τρισάθλια τον βλέπουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Τι γράφω κι εγώ λες και μπορεί να καταλάβει...
Υγ2: Ρε τον Κωστάκη πως τραγουδούσε τα συνθήματα. Καλά έκανε και πήγε στον Ολυμπιακό, εκεί είναι το φυσικό του περιβάλλον, εκεί πρέπει να μείνει για πάντα. Ελπίζω να του γίνει μάθημα να μην… τσαμπουκαλεύεται σε τύπους όπως ο Περόνε, ακόμη… μαζεύει!
Υγ3: Τελικά δικαιώνεται έπειτα από χρόνια ο Ντέμης Νικολαΐδης όταν είχε πει: Οποιος θέλει μόνο τίτλους να γίνει Ολυμπιακός. Τότε δεν μου άρεσε αυτό που είχε πει, με είχε εκνευρίσει αφάνταστα μάλιστα, όμως το 2008 ειδικά και σε αυτόν τον τελικό (καλά και συνεχώς, αλλά ειδικά αυτές τις δυο στιγμές) κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσε ο… ποιητής.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: