Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτες και όχι καλά παιδιά!!

Η πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ότι αφορά παίκτες, δεν αφορούσε απόκτηση ή ανανέωση αλλά αποχωρήσεις. Ενδεχομένως τις επόμενες ώρες να υπάρξει ανακοίνωση και για απόκτηση ποδοσφαιριστή αλλά στην παρούσα φάση η ΠΑΕ προχωρά στο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ της γιατί αυτό ενδιαφέρει. Φωτάκης, Έτο και Κουμάλο λοιπόν αποχωρούν από την ομάδα αφού κρίθηκε ότι για τον νέο ΠΑΟΚ που θέλει να φτάσει ψηλά, δεν κάνουν. 
Άρθρο Γιώργος Ζαΐρης

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συναισθηματισμοί δεν χωρούν και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ειδικά στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη όπου προσπαθεί να λειτουργήσει τεχνοκρατικά και με αγωνιστικά κριτήρια και όχι συναισθηματισμούς. Ετό και Φωτάκης για παράδειγμα, στα χρόνια που ήταν στην ομάδα, θεωρούνταν από τους καλύτερους χαρακτήρες και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ποτέ δεν άργησαν σε προπόνηση, ποτέ δε διαμαρτυρήθηκαν για το ότι δεν αγωνίζονται. Ο Ετό ήξερε ότι θα αποτελέσει παρελθόν εδώ και μήνες, αλλά ήταν πρώτος στις προπονήσεις ενώ στο τελευταίο ματς των πλέι οφ στα Γιάννενα, αν και δεν μπορούσε να αγωνιστεί, βρέθηκε κοντά στους συμπαίκτες του και αυτό φυσικά εκτιμήθηκε...

Συνεπής και για μένα αδικημένος και ο Κουμάλο. Ο Νοτιοαφρικανός έπαιξε ως δανεικός αλλά δεν είχε την νοοτροπία του "αύριο φεύγω από την ομάδα" ότι δηλαδή συνέβη στην περίπτωση του Καμαρά. Μιλάμε δηλαδή για τρεις πολύ καλούς χαρακτήρες που όμως αποδείχθηκε στην πράξη ότι αυτό δεν αρκεί για να παραμείνουν στον ΠΑΟΚ του Στέφενς.

Σαφώς και σε μια ομάδα χρειάζονται και οι καλοί χαρακτήρες. Αλλά είναι θέμα του προπονητή ακόμη και τους δύστροπους να τους κάνει να σεβαστούν το σύνολο και να το βάλουν πάνω από το «εγώ» τους. Προτιμώ δηλαδή στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα τρεις παίκτες του τύπου Κονσεϊσάο που μπορεί ως χαρακτήρες να είναι δύσκολοι και ξεχωριστοί αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα δώσουν μια ποιότητα στην ομάδα γιατί σε τελική ανάλυση αυτό έχει σημασία.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αλλάζει και τα κριτήρια για την επιλογή ποδοσφαιριστών είναι συγκεκριμένα και κανείς δεν θέλει να παρεκκλίνει απ? αυτά: είσαι παίκτης που ταιριάζει στο νέο πλάνο; Μένεις. Κρίνεται ότι δεν κάνεις; Φεύγεις έστω και αν ο αποχωρισμός είναι δύσκολος.

Αυτές οι τρεις πρώτες λοιπόν αποχωρήσεις είναι … μπούσουλας για το τι θα επακολουθήσει. Πιθανώς να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις και αυτό θα το μάθουμε σύντομα. Αλλά η ουσία είναι πως στην ΠΑΕ πλέον δεν υπάρχει καμιά διάθεση να προσφέρουν συμβόλαια σε παίκτες που ναι μεν δέθηκαν με την ομάδα αλλά στη πράξη έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε.
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: