Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έτσι θα… «χτιστεί»

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας του ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Ατρόμητος. 1/7 η «πρώτη» για τη νέα σεζόν στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

Έτσι θα… «χτιστεί»
Τα πάντα λειτουργούν βάσει σχεδίου στον Ατρόμητο. Το ίδιο συμβαίνει και με την προετοιμασίας της ομάδας, το πρόγραμμα της οποίας ανακοινώθηκε την Τρίτη. Την 1/7 θα γίνει η «πρώτη» για τη νέα σεζόν αλλά και ο αγιασμός, στο Αθλητικό κέντρο του συλλόγου, ενώ στις 5 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει για τα Χάνια Πηλίου, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο του «χτισίματος».

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος και καθορίστηκε το πρόγραμμα των πρώτων ημερών προετοιμασίας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον προπονητή Γιώργο Παράσχο και το βοηθό προπονητή Παναγιώτη Γκουτζίδη.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος, ο Γενικός Αρχηγός Σπύρος Σοφιανός, ο γυμναστής Σωτήρης Κακαργιάς και ο γιατρός Πέτρος Καπράλος. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1 ΙΟΥΛΙΟΥ: Στις 19.00 θα γίνει ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς στο αθλητικό κέντρο. Το πρωί της ίδιας ημέρας το α΄ γκρουπ των ποδοσφαιριστών θα υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.

2 ΙΟΥΛΙΟΥ: Το πρωί, το β' γκρουπ των ποδοσφαιριστών θα υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο. Προπόνηση το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο.

3 ΙΟΥΛΙΟΥ: Εργομετρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών. Οι μετρήσεις (εργομετρικός έλεγχος) πραγματοποιούνται εντός του προπονητικού κέντρου του Ατρόμητου, σε συνεργασία με το Εργομετρικό Κέντρο Επιστημονικής Υποστήριξης της Απόδοσης, SPORTSCLINIC με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της κ. Γιώργου Σπανού, ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια με συνέπεια τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα ελέγχοντας σε τακτική βάση όλους τους ποδοσφαιριστές πριν και μετά την προετοιμασία αλλά και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό αποκτάται πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα για την ομάδα και τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, που είναι χρήσιμα στον γυμναστή και στον προπονητή για τον καλύτερο σχεδιασμό της προπόνησης.

Η πρώτη φάση του εργομετρικού ελέγχου περιλαμβάνει:

Σωματομετρικό έλεγχο
Μετρήσεις χρόνου αντίδρασης
Μετρήσεις ισχύος
Μετρήσεις αλτικότητας
Mέτρηση του ρυθμού οξυγόνωσης των μυών και ανάλυση της Καρδιοαναπνευστική αντοχή του κάθε ποδοσφαιριστή σε όλο το φάσμα των εντάσεων με ανάλυση των αναπνευστικών αερίων.
Μέτρηση της οικονομίας τρεξίματος σε εντάσεις που σχετίζονται με το ρυθμό αγώνα
Εντοπισμός της ταχύτητας κίνησης όπου εμφανίζεται αναπνευστικός κάματος.
Ανάλυση του ρυθμού συσσώρευσης καματογόνων ουσιών για κάθε ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να εντοπιστούν οι κατάλληλες εντάσεις προπόνησης και οι προπονητικές ζώνες.
Εντοπισμός των αδυναμιών και των κατάλληλων εντάσεων προπόνησης για κάθε ποδοσφαιριστή.

4 ΙΟΥΛΙΟΥ: Προπόνηση το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο.

5 ΙΟΥΛΙΟΥ: Αναχώρηση για Χάνια Πηλίου για το α' βασικό στάδιο προετοιμασίας. H αποστολή θα καταλύσει στο «Pelion Sports and Spa Center».

Δεν υπάρχουν σχόλια: