Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τέσσερα «μπαλώματα» σε 48ώρες!!

Εξαιρετικά αντανακλαστικά από τους ανθρώπους της ΑΕΚ! Μέσα σε 48ώρες έκλεισαν τέσσερις μεταγραφές, Τσίριλο, Πόποβιτς, Πλατέλλα και Ντακόλ, που δείχνουν να καλύπτουν τις «τρύπες» που φάνηκαν στο Πήλιο.

Τέσσερα «μπαλώματα» σε 48ώρες
Τα κενά που «βγήκαν» στα φιλικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ήταν δεδομένο πως θα έφερναν διορθωτικές κινήσεις. Τα αντανακλαστικά του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ έδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από το χρόνο που χρειάστηκε για να πραγματοποιηθούν οι τέσσερις τελευταίες μεταγραφικές προσθήκες.

Η «Ένωση» χρειάστηκε μόλις ένα 48ωρο για να προσθέσει στο ρόστερ της έναν κεντρικό αμυντικό, δύο μεσοεπιθετικούς και έναν επιθετικό. Τα δυνατά τεστ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας απέναντι σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Νίκη Βόλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα κενά που έπρεπε να «μπαλωθούν» και… μπαλώθηκαν.

Αρχή με… «sexy» Μπρούνο

inner

Αρκετές μέρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας για τα Χάνια Πηλίου, το όνομα του Μπρούνο Τσιρίλο είχε «παίξει» δυνατά για την ΑΕΚ. Ωστόσο, στην «Ένωση» δεν προχώρησαν άμεσα την υπόθεση καθώς ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε να «τσεκάρει» το επίπεδο που βρίσκονται και οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ. Τα αμυντικά προβλήματα που «βγήκαν» στα φιλικά απλώς αποτέλεσαν την αφορμή για την επιστροφή του 36χρονου Ιταλού στους «κιτρινόμαυρους».

Ήθελε και φαντασία

Τα τεστ κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας φανέρωσαν σημαντικές αδυναμίες και στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς η παρουσία των Δημήτρη Ανάκογλου και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο κατά κύριο λόγο δεν μπορούσε να εγγυηθεί για μια… όμορφη επιθετικά «Ένωση».

Έτσι, όπως είχε προαναγγέλλει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, η ΑΕΚ εκτός από στόπερ κινήθηκε και για την απόκτηση «παραπάνω από έναν ακραίο επιθετικό».

Πρώτα… η έκπληξη

inner

Η αρχή στην ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής έγινε με τον Ζντράβκο Πόποβιτς. Ο 30χρονος Κροάτης, αποτελεί για τους ανθρώπους της «Ένωσης» αναμφισβήτητα μια λύση από το πάνω ράφι για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ το όνομά του δεν είχε «ακουστεί» πριν την ανακοίνωση της απόκτησής του.

Άργησε… αλλά έγινε

inner

Εν αντιθέσει με τον Πόποβιτς, ο Βαγγέλης Πλατέλλας απασχόλησε τους «κιτρινόμαυρους» σχεδόν από τις 12 Αυγούστου όταν και έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη. Ο 25χρονος εξτρέμ ήταν περίπτωση «stand by» για την «Ένωση», η οποία την ενεργοποίησε αμέσως μετά την ανάγκη για ενίσχυση στις πτέρυγες.

Πακέτο

inner

Μαζί με τον Πλατέλλα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το μεταγραφικό «καρέ» ανακοινώνοντας και τον Αλεσάντρε Ντακόλ. Το σκεπτικό ξεκάθαρο, αφού ο Ιβάν Μπρέσεβιτς χρειάζεται μια σίγουρη λύση δίπλα του στο σκοράρισμα. Ο Βραζιλιάνος είχε τα χαρακτηριστικά που ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας και αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Καλλιθέα με κανονική μεταγραφή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: