Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Φτιάχνει τον ΠΑΟΚ το CAS!!

Μετά τη Μέταλιστ, κι άλλο «δώρο» έρχεται για τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε για την τουρκική... καραμπόλα που φέρνει μεταγραφάρα στην Τούμπα. «Ντου στα Αποδυτήρια» με φόντο ΠΑΟΚ, εξελίξεις για Φενέρ κι έναν παικταρά.
Για να πω την αλήθεια, στην αρχή δεν έδωσα και μεγάλη σημασία. Λέω για την είδηση που βγήκε το μεσημέρι.
Και τι ανέφερε η είδηση; «Το CAS ανακοίνωσε την ετυμηγορία του για τη Φενέρμπαχτσε, επικυρώνοντας την ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για την τουρκική ομάδα!».
Η UEFA, δηλαδή, είχε δώσει στην τουρκική ομάδα την άδεια να αγωνιστεί στα πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ μέχρι να εκδικαστεί από το CAS η έφεση που κατέθεσε. Και μετά τον αποκλεισμό της από την Άρσεναλ, βγήκε και η απόφαση. Η Φενέρ, λοιπόν, δεν πρόκειται να συνεχίσει ούτε στο γιουρόπα.
Έτσι, η τουρκική ομάδα μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για δύο χρόνια, λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλο στημένων.
Με μια δεύτερη ανάγνωση, όμως, βρήκα περισσότερο νόημα στην είδηση αυτή. Για κάτσε, δηλαδή. Ο Στοχ σε ποια ομάδα ανήκει; Στην Φενέρ. Μήπως, λοιπόν, αυτή η κατάσταση που γίνεται τώρα βολεύει τον ΠΑΟΚ;
Ο Στοχ, δηλαδή, έχει κλέψει ήδη την παράσταση. Παικταράς είναι και το δείχνει από την πρώτη στιγμή. Απ’ ό,τι φαίνεται, μάλιστα, γουστάρει που πήγε δανεικός στον ΠΑΟΚ. Κι ακόμα περισσότερο ήταν αυτό το διάστημα εμφανέστατα τα υψηλά κίνητρά του για το σεντόνι. Για το τσάμπιονς λιγκ που ο ΠΑΟΚ φέτος έχασε τους ομίλους στις λεπτομέρειες. Ποιος, άλλωστε, δεν θέλει να παίζει τσάμπιονς λιγκ; Και ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία όπως ο Στοχ;
Η Φενέρ, λοιπόν, τα επόμενα δυο χρόνια δεν θα παίζει στην Ευρώπη. Άρα, είναι πλήγμα αυτό για κάθε ομάδα, που θέλει στο ρόστερ της παίκτες με φιλοδοξίες. Και δεν είναι μόνο για φέτος ο αποκλεισμός. Είναι και για μια ακόμα σεζόν.
Επίσης, μπορεί η Φενέρ να υποχρεωθεί σε τίποτα μειώσεις στο μπάτζετ, αφού δεν θα έχει πια τα προβλεπόμενα έσοδα από τσάμπιονς ή γιουρόπα λιγκ, ούτε και τους ανάλογους στόχους στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Ό,τι θέση κι αν πάρει, δεν θα συνοδεύεται από τα ευρωπαϊκά προνόμια.
Αυτή την συγκυρία δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ; Παίκτες σαν τον Στοχ που να θέλουν να παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν βρίσκεις κι εύκολα. Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αποφασίσει ότι θέλει να τον αγοράσει, τότε έχει πια πολλά αβαντάζ. Πρώτον, ότι και ο Στοχ μπορεί να δει με καλύτερο μάτι αυτή την προοπτική, αφού ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη ενώ του χρόνου μπορεί να μπει και σε ομίλους τσάμπιονς λιγκ. Αλλά και η Φενέρ ίσως να ενδώσει πιο εύκολα. Και, μάλιστα, μπορεί να μην ζητάει και τεράστια ποσά, αφού πλέον τα φτερά της είναι κομμένα.
Είναι μια σκέψη που δεν ξέρω κατά πόσο θα βγει, όμως απ’ ό,τι καταλαβαίνω η σημερινή εξέλιξη της τιμωρίας της Φενέρ δεν πρέπει να χαλάει ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τον Στοχ που στα δυο ματς με την Σάλκε ήταν μακράν ο κορυφαίος του δικεφάλου… Και μιλάμε για παίκτη μόλις στα 23 του χρόνια. Άρα και με μεταπωλητική αξία.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: