Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τα... χρειάστηκαν Έβερτον και Νιούκαστλ!!

Πιο δύσκολα απ' ότι περίμεναν, πήραν την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας οι Έβερτον και Νιούκαστλ, επικρατώντας 2-1 της Στίβενεϊτζ στην παράταση και 2-0 της Μόρκαμ αντίστοιχα.

Τα... χρειάστηκαν Έβερτον και Νιούκαστλ
Όση…καζούρα κι αν έκαναν οι οπαδοί της Έβερτον σε αυτούς της Λίβερπουλ για τη δυσκολία με την οποία οι «κόκκινοι» απέκλεισαν το βράδυ της Τρίτης τη Νοτς Κάουντι, τους γύρισε… μπούμερανγκ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, υποδέχθηκε τη Στίβενεϊτζ και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 36’, έπειτα από το γκολ του Φρίμαν. Ο Ντεουλοφέου απάντησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο δεύτερο ημίχρονο, τίποτα δεν άλλαξε.

Το 1-1 οδήγησε στην παράταση κι εκεί, στο 115’, ο Μαρουάν Φελαϊνί «καθάρισε» για την Έβερτον, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 με το οποίο η ομάδα του πέρασε στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ.

Η Νιούκαστλ, αντιμετώπισε και αυτή μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθεια πρόκρισης, αλλά επικράτησε με σκορ 2-0 της Μόρκαμ.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου που έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τη νέα αγωνιστική περίοδο με μόλις έναν βαθμό στις πρώτες δύο «στροφές» της Πρέμιερ Λιγκ, τα βρήκε σκούρα και στην αναμέτρηση με τη Μόρκαμ για τον δεύτερο γύρο του Capital One Cup.

Χρειάστηκε από ένα γκολ των αδερφών Αμεόμπι (84’ Σάμι, 90’ Σόλα) στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει τελικά τη νίκη και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Εύκολη ήταν η αποστολή των Κάρντιφ, Στόουκ και Άστον Βίλα.

Με τους Βέιμαν (19’), Μπεντεκέ (40’) και Ντελφ (53’) να βρίσκουν το δρόμο για τα δίχτυα, οι «χωριάτες», έκαναν το καθήκον τους.

Με ένα γκολ λιγότερο και νίκη με σκορ 2-0, πέρασε και η Κάρντιφ από την έδρα της Άκρινγκτον. Οι Μέιναρντ και Γκεστέδε τελείωσαν την υπόθεση μέσα σε ένα λεπτό (61’, 62’) για να στείλουν την ομάδα τους στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Με το προσωπικό σόου του Κένιου Τζόουνς και το χατ – τρικ που πέτυχε ο υψηλόσωμος φορ, η Στόουκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουόλσολ με το υπέρ της 3-1. Στο 22ο, το 31ο και το 84ο λεπτό τα γκολ των «πότερς», ενώ προσωρινά είχε μειώσει στο 57’ ο Χέμινγκς.

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του Λιγκ Καπ:

Άκρινγκτον – Κάρντιφ 0-2

Άστον Βίλα – Ρόδεραμ 3-0

Μόρκαμ – Νιούκαστλ 0-2

Στόουκ – Γουόλσολ 3-1

Γουότφορντ – Μπόρνμουθ 2-0

Έβερτον – Στίβενεϊτζ 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίλγουολ 2-1 παρ. (1-1 κ.α.) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: