Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τους χρειαζόταν η ΑΕΚ τους έτοιμους!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την απόλυτη ανάγκη της ΑΕΚ να παίξει ποδόσφαιρο υπεροχής και να επιτύχει την επιστροφή της με τρόπο θεαματικό και εμφατικό.
Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες στην ΑΕΚ, με τις μεταγραφές έτοιμων ποδοσφαιριστών να έρχονται η μια πίσω από την άλλη. Ηταν προβληματική η εικόνα της στα φιλικά. Οχι τόσο επειδή προβλημάτισε τους ανθρώπους που την διευθύνουν και την πλατιά μάζα των οπαδών που την αγαπούν σε σχέση με το αν θα κατορθώσει ή όχι να ανέβει κατηγορία, αλλά κυρίως για αυτό που πρόκειται να παρακολουθούν. Διότι για την ΑΕΚ το ζητούμενο δεν είναι η άνοδος. Είναι κυρίως ο τρόπος της ανόδου. Οι πάντες θέλουν να δουν μια ΑΕΚ που θα προσφέρει κανονικό ποδόσφαιρο, επαγγελματικό και ψυχαγωγικό, όχι ποιότητας football league 2. Ο ανυπόμονος κόσμος, που πλήρωσε διαρκείας επιπέδου Superleague ή θα πληρώνει τέτοιου επιπέδου απλό εισιτήριο, ξέρει καλά ότι θα ταλαιπωρηθεί η ψυχή του. Και θέλει το μίνιμουμ, δηλαδή να μην ταλαιπωρούνται και τα μάτια του. Θέλει να πηγαίνει να βλέπει ΑΕΚ, ή έστω κάτι που μοιάζει με ΑΕΚ, όχι μια ομάδα Γ' κατηγορίας.
“Ομάδα μιας χρήσης” βαφτίζεται η ΑΕΚ που συναρμολογείται. Οχι άδικα, έως έναν βαθμό. Διότι αρκετοί εκ των έτοιμων παικτών που αποκτήθηκαν αυτές τις μέρες δεν ψήνουν ούτε βιολογικά τον κόσμο ότι θα βρίσκονται στο ρόστερ της επιστροφής στην Superleague ή/και ότι θα τους αξίζει να βρίσκονται. Η ΑΕΚ όμως έχει ανάγκη να υπηρετήσει τώρα μια σειρά από σκοπούς ώστε να πετύχει τους πολλούς και διαφορετικούς στόχους που βάζει.
Ποια είναι τα βασικά ζητούμενα; Δεν είναι μόνο η άνοδος. Είναι η θεαματική άνοδος, με τρόπο εμφατικό, με άνετες νίκες και καλό θέαμα. Με μια ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο υπεροχής έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Είναι η ανάδειξη ενός προπονητή που είναι δικό της παιδί μέσα από τη διαδικασία της σταδιακής επιστροφής της στην θέση της. Κι αυτά τα δύο δεν επιτυγχάνονται δίχως έμπειρους και αποδεδειγμένης ποιότητας ποδοσφαιριστές. Ούτε η επιβολή έναντι των άλλων αντιπάλων, ούτε η ώθηση και η υποστήριξη από έμπειρους που χρειάζεται στο ξεκίνημά του ένας πρωτόπειρος προπονητής.
Ναι, βασικό ζητούμενο είναι και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών και η δημιουργία μιας ομάδας με προοπτική να γίνει πρωταγωνίστρια με το καλημέρα όταν επιστρέψει στην Superleague. Είναι βασικός στόχος και αυτός. Αλλά πρέπει να μπει στην σειρά του, δηλαδή μετά από τους προαναφερθέντες. Και πρέπει να γίνει με τρόπο. Και με υπομονή, την οποία η ΑΕΚ αγοράζει μέσα από την απόκτηση έτοιμων παικτών. Ο Τρύφωνας Καζβιρόπουλος πρέπει να μπαίνει στον σωστό χρόνο, δίπλα σε ψημένους ποδοσφαιριστές και δίχως να βαραίνει η φανέλα του από την πίεση της απαίτησης να καθαρίσει αυτός το παιχνίδι. Οσο λιγότερα από τα παραπάνω δεδομένα υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κίνδυνος να καεί ο κάθε Καζβιρόπουλος.
Κάνει καλά η ΑΕΚ που ψωνίζει έτοιμες και δοκιμασμένες λύσεις. Αυτές θα κάνουν την δουλειά της ανόδου με καθαρές νίκες και θα απαλλάξουν από την επιπλέον πίεση τον Τραϊανό Δέλλα, ώστε να καταφέρει αυτός να συνδυάσει την επίτευξη του βασικού στόχου με το team building της ομάδας που θα είναι στελεχωμένη από πιτσιρικάδες με ποιότητα και προοπτική συμμετοχής σε μια ΑΕΚ που θα ξαναβρεί το αγωνιστικό μέγεθός της. Κάθε πράγμα στον καιρό του, και με τον τρόπο του. Για την ΑΕΚ μιλάμε. Αρκετά έπαιξε με το αγωνιστικό μέγεθός της. Ωρα της είναι να φτιάξει επιτέλους ένα σχέδιο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: