Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Θέλει υπομονή και στήριξη»


alexandridhsΟ τεχνικός των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89.4 για τις ακαδημίες του «Δικέφαλου» αλλά και την σημασία που έχει να κρατήσει έναν κορμό ποδοσφαιριστών ο ΠΑΟΚ:
Για τις ακαδημίες:
«Παίζει πολύ σοβαρό ρόλο να βρίσκεις νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους κάνεις μεγάλα ονόματα. Είναι ένα κομμάτι σημαντικό για κάθε ομάδα. Πρέπει να οργανωθεί ακόμη καλύτερα για να μπορούμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες δαπανούν πάρα πολλά λεφτά σε αυτό το κομμάτι. Στον ΠΑΟΚ αρχίζει να γίνεται σε πιο σοβαρό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Το να εντοπίσεις αυτά τα νεαρά παιδιά να τους περάσεις την φιλοσοφία , είναι ένα κομμάτι που ο ΠΑΟΚ το είχε ανέκαθεν απλώς τώρα είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα»
Αν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση στο εξωτερικό:
«Και εμείς θέλουμε κάποια στιγμή να επεκταθούμε εκτός Ελλάδος όπως έχουμε κάνει στην Κύπρο. Έχουμε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα και μπορούμε να πάμε και στην Γερμανία όπου υπάρχει μεγάλη ομογένεια»
Για το πόσο εύκολο είναι να βγάζεις ποδοσφαιριστές:
«Ακόμη και ο Άγιαξ που έχει παντού ακαδημίες βλέπουμε ότι δεν έχει απορροφήσει πολλούς παίκτες. Αλλά αν βγάλει ένα παίκτη κάθε τέσσερα χρόνια μπορεί να βγάλει τα έξοδα του γιατί μιλάμε για ποδοσφαιριστές που αξίζουν 10,000,000 και παραπάνω»
Για την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε:
«Σίγουρα πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο. Σίγουρα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία, δυστυχώς δεν την εκμεταλλευτήκαμε αλλά κοιτάμε μπροστά. Τα οφέλη και οι εμπειρίες  ήταν πάρα πολλές. Ο κόσμος ήταν απών και σε αυτό φταίμε και εμείς. Μία μικρή μερίδα δεν επέτρεψε στον κόσμο να βρεθεί και τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε την ανατροπή. Η Σάλκε μπορεί να είναι μεγάλη ομάδα αλλά με βάση αυτό που είδα μπορούσαμε να την αποκλείσουμε» για να προσθέσει:
«Όταν παίζεις με τον κόσμο όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Από εκεί και μετά  αναδεικνύονται και οι παίκτες που μπορούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες έδρες και να κάνουν την διαφορά»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον κορμό της ομάδας και επεσήμανε ότι θέλει υπομονή:
«Φέτος ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα και δεν πρόλαβαν να δεθούν. Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε ένα μήνα να κάνεις την ομάδα όπως την θέλεις. Με την στήριξη από την πλευρά μας πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν αλλά χρειάζεται χρόνο. Ο κορμός στην ουσία έχει αλλάξει, είναι μία καινούργια ομάδα. Θέλει διάρκεια και είναι νωρίς για να κρίνουμε. Τα δείγματα είναι θετικά. Μην βλέπουμε μόνο από μία εμφάνιση και να λέμε μεταγραφές αμέσως. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν έναν κορμό όπως η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν» και συνέχισε:
«Ένας άνθρωπος (Στέφενς) δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Όταν έρχονται 12 νέοι παίκτες πρέπει να γνωριστούν. Θέλει υπομονή και να στηρίξουμε τις επιλογές. Δεν μπορεί επειδή έχουμε χρήματα και επειδή φέραμε δύο καλούς παίκτες να παίξουμε αμέσως καλή μπάλα. Οι ομάδες δεν χτίζονται μέσα σε έναν μήνα. Έχουμε έναν προπονητή που θα αποφασίσει τι θέλει για την ομάδα. Αυτός θα κρίνει ποιο είναι το σωστό θα βάλει τους παίκτες και θα κριθεί για τις επιλογές του. Ο κορμός πρέπει να είναι 6-7 παίκτες για δύο χρόνια και κάθε φορά να έρχεται από ένας με δύο ποδοσφαιριστές. Έτσι θα προσαρμόζεται πιο γρήγορα. Όχι με μία κακή εμφάνιση να λέμε είναι άχρηστος. Εδώ αλλάζουμε μία γειτονιά στην Θεσσαλονίκη και δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε, φανταστείτε πως είναι να αλλάζεις πατρίδα και νοοτροπία»
Για το ρόστερ:
«Είναι πολύ καλός και θα αποδώσει. Έχει τα στοιχεία. Με αυτό το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει και να έχει μία καλή παρουσία και στο Γιουρόπα Λιγκ» ενώ για τον Λούκας: «Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτός και οι υπόλοιποι θα δείξουν βελτίωση. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες, φτάνει να δουλέψει πάνω τους και να πετύχει τους στόχους του»
Για το νέο πρωτάθλημα:
«Να μην είμαστε ικανοποιημένοι με την δεύτερη θέση γιατί ας μην κρυβόμαστε δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος. Μπορεί να το διεκδικήσει αρκεί να το πιστέψει» για να προσθέσει αναφορικά με την εποχή του: «Πάντα διεκδικούσαμε πάντα χτυπούσαμε τα ματς. Ο στόχος ήταν να βγούμε στην πρώτη θέση. Δεν ήταν επιτυχία να βγούμε στην Ευρώπη. Έπαιζε ρόλο η αυτοπεποίθηση ο κόσμος. Αλλά και το ότι παίζαμε μαζί για οχτώ χρόνια. Όταν υπάρχει  κορμός μία δύο μεταγραφές μπορούν να μπολιαστούν και να βοηθήσουν»

Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: