Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το σήκωσε η Μπάρτσα!!

Στο «Καμπ Νου» γκολ (και θέαμα) δεν είχαμε. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είχε... προίκα το 1-1 μέσα στην Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο και της ήταν αρκετό για να σηκώσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας!

Το σήκωσε η Μπάρτσα!
Δικό της το πρώτο! Σε ένα κακό παιχνίδι, στο «Καμπ Νου», οι «μπλαουγκράνα» έμειναν στο 0-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως είχαν φροντίσει πριν μια εβδομάδα να πάρουν προβάδισμα τίτλου -με το 1-1 στην ισπανική πρωτεύουσα- και τελικά κατέκτησαν το Σούπερ Καπ της χώρας.

Αυτή είναι η 11η κούπα για τους Καταλανούς στον θεσμό (με αυτή την ονομασία), παίρνοντας εκ νέου τα σκήπτρα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανιαρό το ματς, πολλά νεύρα και ίσως μία από τις χειρότερες εντός έδρας εμφανίσεις για την Μπάρτσα τα τελευταία χρόνια, που έχασε και πέναλτι με τον Μέσι στο φινάλε. Σωτήρας της ο Βαλντές. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι «ροχιμπλάνκος».

Το ματς


Ο Μαρτίνο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βασικούς τους Μέσι και Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή. Όπως συνηθίζει, σχεδόν 80%. Αλλά τι να το κάνεις; Φάσεις δεν έκανε, οι δυο τους ήταν εξαιρετικά κλεισμένοι και η Ατλέτικο το πήγαινε όπως ήθελε. Με μαζική άμυνα, προφύλασσε τα «νώτα» της και περίμενε να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Και θα μπορούσε να… παγώσει το «σπίτι» της αντιπάλου της, αλλά ο Βαλντές στο 42’ έκανε εκπληκτική απόκρουση στο δυνατό σουτ του Τουράν. Και κάπως έτσι έφυγε το κακό κι ανιαρό πρώτο μέρος, με την ευκαιρία του Τούρκου να είναι (δυστυχώς) το μόνο που μας μένει.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο «ζεστά» στο δεύτερο μέρος, με ένα… τσικ πιο επιθετική φιλοσοφία. Αλλά, υπολόγισαν ξανά χωρίς τον τερματοφύλακα της Μπάρτσα. Γιατί ο τελευταίος αρνήθηκε εκ νέου το γκολ στην Ατλέτικο, ύστερα από εξαιρετικό σουτ του Βίγια. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι δεν θύμιζαν σε τίποτα… Μπαρτσελόνα, αλλά και από την άλλη οι «ροχιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους οδηγούσε στα… ουράνια. Κι όταν στο 80’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φελίπε Λουίς (μαρκάρισμα εκτός φάσης), τα πράγματα έγιναν σχεδόν ακατόρθωτα. Βέβαια, ο Μέσι θα μπορούσε να διώξει το άγχος των καθυστερήσεων. Στο 89’ όμως… πιστοποίησε την κακή του βραδιά, αστοχώντας από την άσπρη βούλα. Έτσι, μπορεί το παιχνίδι να ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, αλλά το εκτός έδρας γκολ των Καταλανών πριν μια εβδομάδα ήταν αρκετό!

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (74’ Ινιέστα), Αλέξις (65’ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (89’ Μπαπτιστάο), Τουράν (72’ Αντριάν Λόπεθ), Ντιέγκο Κόστα, Βίγια (83’ Κριστιάν Ροντρίγκεθ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: