Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Παπανικολάου: «Υποσχέσεις… τέλος»

Τα λόγια είναι περιττά… Ο Κώστας Παπανικολάου αποφεύγει τις υποσχέσεις εν όψει Ευρωμπάσκετ και μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επιφυλάσσεται για τα παρκέ της Σλοβενίας.

Παπανικολάου: «Υποσχέσεις… τέλος»
Οι οιωνοί είναι θετικοί. Οι βλέψεις υψηλές. Όμως τα κεφάλια παραμένουν χαμηλά και τα βλέμματα προσηλωμένα στο στόχο.

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη νίκη της Λιθουανίας (80-62) απέφυγε τα μεγάλα λόγια, στάθηκε στη σημασία της άμυνας, τη βελτίωση και τα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης που υπάρχουν, ενώ το μόνο που υποσχέθηκε στους «πιστούς» της Εθνικής είναι πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν στη Σλοβενία για το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και τον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την εμφάνιση της Εθνικής απέναντι στη Λιθουανία: «Το σημαντικότερο είναι ότι απέναντι σε μια επιθετική ομάδα καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ στην άμυνά μας, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια. Καταφέραμε να εστιάσουμε σε κάποιες λεπτομέρειες για τις οποίες μιλούσε ο προπονητής μας σε προηγούμενα ματς. Το θέμα είναι να μην το κάνουμε αυτό μόνο σε ένα παιχνίδι, αλλά να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια καλή άμυνα και να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

-τη βελτίωση στην άμυνα: «Η άμυνα είναι αυτή που θα σου δώσει τη νίκη στο τέλος. Σίγουρα υπάρχουν και παιχνίδια που θα κριθούν από την επίθεση, αν έχεις καταπληκτικά ποσοστά. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι προπονητές, ότι μια κακή μέρα στην επίθεση μπορεί να έρθει, αλλά στην άμυνα… απαγορεύεται. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, δουλειάς, συγκέντρωσης και λεπτομερειών, τις οποίες δεν είχαμε προσέξει τις προηγούμενες μέρες. Όταν κάτι δεν πάει καλά στην επίθεση, η άμυνα είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στη νίκη. Αυτό έγινε και με τη Λιθουανία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά ήταν στους 5-10 πόντους και με τις καλές άμυνες που βγάλαμε ξεφύγαμε με μεγάλη διαφορά».

-το αποψινό τελευταίο τεστ απέναντι στην Ιταλία: «Το κάθε φιλικό είναι χρήσιμο για μας, ώστε να δούμε τι αδυναμίες έχουμε και να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια που θέλουμε. Στόχος είναι να συμπληρώσουμε τα κενά και να καλύψουμε τα νεκρά διαστήματα για να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση φτάνοντας στα επίσημα ματς. Η Ιταλία είναι μία καλή ομάδα παρά τις απουσίες μας και θα είναι ένα καλό τεστ αυτό της Πέμπτης. Ό,τι και να γίνει, ωστόσο, δεν έχει σημασία και δεν θα επηρεάσει τον αγώνα που θα δώσουμε μαζί τους στην πρώτη φάση. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

-το μήνυμα στον κόσμο εν όψει Ευρωμπάσκετ: «Στις μέρες που ζούμε δεν είναι καλό να δίνονται υποσχέσεις. Το θέμα είναι να είμαστε υγιείς. Το μόνο που έχουμε να πούμε στους Έλληνες φιλάθλους είναι πως θα παλέψουμε όσο περισσότερο γίνεται για το καλύτερο δυνατό. Αυτό νομίζω το ξέρει και ο κόσμος. Έχουμε κουραστεί να το λέμε και στο τέλος γίνεται γραφικό. Καλύτερα ας σταματήσουμε τις υποσχέσεις κι ας δείξουμε αυτό που έχουμε να δείξουμε μέσα στο παρκέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: