Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Έτσι μας αρέσει…!

Υποσχέσεις άφησε η Εθνική νικώντας με 80-62. Ικανοποίηση για τη βελτίωση στην άμυνα που έχει… αποδείξεις. Αποφασίζει ο Τρινκιέρι για το τελευταίο «κόψιμο». Τελευταίο τεστ απόψε (21:00) με Ιταλία.

Έτσι μας αρέσει…
Λάθη και αδυναμίες έχουν όλοι. Εκείνοι που προχωρούν στη ζωή, είναι αυτοί που τα αντιλαμβάνονται εγκαίρως, δουλεύουν σκληρά και τα διορθώνουν. Αυτό έπραξε και η Εθνική. Διέγνωσε εγκαίρως και με ανώδυνο τρόπο (δύο φιλικές ήττες στο Ουλμ) πως έπασχε στην άμυνα. Δούλεψε ακόμη πιο σκληρά και απολαμβάνει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

Η χθεσινή νίκη επί της (αήττητης μέχρι χθες στα εννιά φιλικά που είχε δώσει) Λιθουανίας με 80-62 ήταν η τρανότερη απόδειξη. Η ελληνική ομάδα κέρδισε έναν ισχυρό αντίπαλο σε μια βραδιά που είχε 2/18 τρίποντα, γιατί στηρίχτηκε στην άμυνά της. Αυτή που μετά τους 77 πόντους παθητικό από την ΠΓΔΜ και τους 90 από τη Βοσνία στα φιλικά της περασμένης εβδομάδας, δέχτηκε 62, 71 και 62 από Γερμανούς, Βόσνιους και Λιθουανούς αντίστοιχα (65 μ.ο.) στα τρία φιλικά που ακολούθησαν.

Αν η Εθνική συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, μπορεί να στοχεύει ψηλά στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ. Απόψε δίνει το τελευταίο της τεστ απέναντι στην Ιταλία (21:00, ΔΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6), ομάδα που θα αντιμετωπίσει και στις 8 Σεπτεμβρίου για την πρώτη θέση του Ευρωμπάσκετ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι θα καταλήξει στον τελευταίο παίκτη που θα «κοπεί» για να προκύψει η δωδεκάδα που την Κυριακή θα αναχωρήσει για την τελική φάση. Βουγιούκας και Καββαδάς διεκδικούν την τελευταία θέση, με επικρατέστερο να παραμείνει στο ρόστερ τον πρώτο.

Η Εθνική κατακτά το τουρνουά Ακρόπολις για 16η φορά στην ιστορία της σε περίπτωση νίκης, αλλά ακόμη και με ήττα-εφόσον η Λιθουανία επικρατήσει της Βοσνίας-και επικρατήσει στο goal average τριπλής ισοβαθμίας με Ιταλία και Λιθουανία (Ελλάδα +18 κι εκκρεμεί ο αγώνας με την Ιταλία, Λιθουανία -2 έχοντας παίξει και με τους δύο, Ιταλία -16 κι εκκρεμεί ο αγώνας με την Ελλάδα). Συνεπώς αν η «Λιέτουβα» κερδίσει τη Βοσνία, η Ελλάδα για να χάσει την πρωτιά πρέπει να ηττηθεί με +17 από την Ιταλία.

Χθες το «παρών» έδωσαν στο ΟΑΚΑ περίπου 7.000 θεατές, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογα μεγάλη προσέλευση. Γενική είσοδος και για τους δύο αγώνες είναι 10 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: