Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Οι… βόμβες του Europa!

Οι πρώτες… βόμβες στα play-off του Europa League «έσκασαν», καθώς η Σεν Γκάλεν και η Ριέκα άφησαν εκτός ομίλων, τις Σπαρτάκ Μόσχας και Στουτγάρδη αντίστοιχα.

Οι… βόμβες του Europa
Είναι ο θεσμός των μεγάλων εκπλήξεων.

Εκεί όπου ο… αδύναμος, αφήνει εκτός του… δυνατό.

Το Europa League φροντίζει να το υπενθυμίζει σε όλους αυτό, ακόμη και από τα play-off για την πρόκριση στους ομίλους.

Τα πρώτα… μπαμ έγιναν με τις Σπαρτάκ Μόσχας και Στουτγάρδη να μένουν εκτός διοργάνωσης από τις Σεν Γκάλεν και Ριέκα αντίστοιχα.

Η Στουτγάρδη κλήθηκε να «γυρίσει» το 2-1 της Κροατίας, με το οποίο η Ριέκα είχε επικρατήσει. Οι Γερμανοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να φέρουν… τούμπα το παιχνίδι και να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Και ενώ όλα έδειχναν παράταση, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουγιάνοβιτς πέτυχε το «χρυσό» γκολ, έκανε το 2-2 και έστειλε τους Κροάτες στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ηχηρή… σφαλιάρα της Σέν Γκάλεν στην Σπαρτάκ Μόσχας, την οποία όχι μόνο απέκλεισε από τους ομίλους του Europa League, αλλά την φιλοδώρησε και με τέσσερα γκολ μέση στη Ρωσία. Οι Ελβετοί επικράτησαν 4-2 των Ρώσων και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πήραν πανηγυρική πρόκριση, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Άνετη επικράτηση και στο δεύτερο παιχνίδι για την Ρούμπιν, καθώς κέρδισε 3-0 την Μόλντε και θα δώσει το «παρών» στους ομίλους της διοργάνωσης. Με σχετική ευκολία στους ομίλους και η Ντιναμό Κιέβου με σκορ επί την Ακτόμπε.

Πρόκριση και για την Μακάμπι Χάιφα, με τον… γνωστό μας Ρούμπεν Ράγιος να σκοράρει σε ένα ακόμα παιχνίδι, με τους Ισραηλινούς να μένουν στην ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Άστρα Τζιουρτζιού και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0, να παίρνουν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ρουμπίν Καζάν-Μόλντε 3-0 (2-0)
(33’ Προύντνικοφ, 50’ Ερεμένκο, 84’ Ατζμούν)
Σπάρτακ Μόσχας-Σεν Γκάλεν 2-4 (1-1)
(1’ Όζμπιλιζ, 83’ Μοβσισιάν- 17’, 32’ Καρανόβιτς, 36’ Ροντρίγκεζ, 88’ Γιανγιάτοβιτς)
Ντιναμό Κιέβου-Ακτόμπε 5-1 (3-2)
(9’ Λενς, 30’ Μπεζούς, 36’ Εμποκανί, 52’ πεν Ιντέγιε, 73’ Γκούσεφ- 37’ πεν Γκέινρικχ)
Άστρα Τζιουρτζίου-Μακάμπι Χάιφα 1-1 (0-2)
(27’ Γκαμάν- 34’ Ράγιος)
Ντίλα Γκόρι-Ραπίντ Βιέννης 0-3 (0-1)
(45+1’ Σάουμπ, 63’ Σάμπιτζερ, 90’ Μπεχρέντ)
Νόρτζελαντ-Έλφσμποργκ 0-1 (1-1)
(71’ Μπέκμαν)
Στουτγάρδη-Ριέκα 2-2 (1-2)
(34’ Γκέντνερ, 75’ Ιμπίσεβιτς- 30’ Μπένκο, 90+4’ Μουγιάνοβιτς) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: