Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Είτε γυρνάμε το τσιπάκι, είτε γυρνάμε σπίτι μας!

Πριν βγει να τραγουδήσει η χοντρή θα είναι εξαιρετικά άδικο να βγούμε με τις χατζάρες και να πάρουμε κεφάλια. Σαφώς και στην Ελλάδα μας αρέσει το παιχνίδι της αποθέωσης και του εξευτελισμού μέσα σε λίγα 24ωρα, ωστόσο, όσο υπάρχει ζωή και ελπίδα οφείλουμε να περιμένουμε να δούμε αν η Εθνική μας θα μπορέσει να σηκωθεί από τα σχοινιά. Η κριτική πρέπει να γίνεται καλόπιστα και τα ερωτήματα να παίρνουν απαντήσεις. Γράφει ο Δημήτρης Κοντός.
Εξάλλου, μετά τους Ιταλούς μας έβαλαν απόλυτα στον ρυθμό τους και οι Φινλανδοί, οι οποίοι μας κέρδισαν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τους «ατζούρι». Έτρεξαν, πίεσαν μα το κυριότερο είναι πως έβγαλαν μεγαλύτερη θέληση και πάθος στο παρκέ. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας που στις προσωπικές άμυνες (που μετρά η διάθεση) ήταν για κλάματα. Μ΄ ένα «κλικ» πιο αργά σε κάθε φάση, ανήγαγαν τους Φινλανδούς σε... υπερήρωες.
Ότι φτιάξαμε με κόπο, λοιπόν, στα τρία πρώτα παιχνίδια το γκρεμίσαμε σε δύο μέρες με τον χειρότερο τρόπο. Άλλωστε, τις δύο αυτές ήττες τις κουβαλάμε στην επόμενη φάση. Άρα, αυτό σημαίνει πως στα παιχνίδια που έπονται οφείλουμε να πάμε για το τρία στα τρία με αντιπάλους όπως η Ισπανία και η οικοδέσποινα Σλοβενία, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε στα «χιαστί».
Εκεί, που νομίσαμε πως θα φιγουράρουμε 200% μετά τα πάρτι με Ρωσία και Τουρκία. Από αυτές εδώ τις γραμμές προειδοποιήσαμε πως δεν πρέπει να παραμυθιαστούμε καθώς Ρώσοι και Τούρκοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Πλέον, δεν υπάρχει γυρισμός. Είτε γυρνάμε το τσιπάκι, είτε γυρνάμε σπίτι μας.
Σαφώς και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, ωστόσο, ο μόνος που μπορεί να μας δώσει απαντήσεις είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι. Στα τρία πρώτα παιχνίδια ο Ιταλός πήρε πολλά «μπράβο», αλλά τώρα προκύπτουν αρκετές απορίες.
Η μία εκδηλώθηκε μετά την πρεμιέρα με τη Σουηδία και έχει να κάνει με τα τρία γκαρντ που έχει στη 12αδα του. Απίστευτα μικρός αριθμός για να ελέγξεις τον ρυθμό αυτών των αγώνων και να «απαντήσεις» σε κακοτοπιές, όπως ο τραυματισμός του Σπανούλη.
Η άλλη έχει να κάνει με το γεγονός πως όταν έχει επιλογή να πάρεις 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες που θα τους χρησιμοποιήσεις, γιατί να μειώνεις τις λύσεις σου; Ο Καββαδάς στα δύο ματς που χάσαμε δεν πάτησε δευτερόλεπτο το παρκέ. Έχουμε αυτή την πολυτέλεια; Δεν λέμε πως «έπρεπε» να πάρει τον Βουγιούκα ή έναν «κοντό» ακόμη. Λέμε πως θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη μια λύση.
Η... λειψανδρία αποτυπώνεται στα πολλά λεπτά που πάτησε ο Σπανούλης το παρκέ (32.57) ερχόμενος από τραυματισμό, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί και η αντιμετώπιση στον Φώτση που πάτησε το παρκέ για 4.38 λεπτά, ενώ εκτός για μεγάλο διάστημα έμεινε και ο Περπέρογλου. Όλα αυτά, λοιπόν, θα πρέπει να λυθούν μέσα σε λίγα 24ωρα και η ομάδα να ανασυνταχθεί και να κάνει ένα... restart για να μπορέσει ν΄ αντιδράσει.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: