Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σπέρνεις Καλόπουλους, θερίζεις θύελλες!!

Για τους υποψιασμένους η επίθεση στον διαιτητή Καλόπουλο στον αγώνα Κυπέλλου των Ποντίων με την Ξάνθη, ήταν αναμενόμενη. Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος.

Σπέρνεις Καλόπουλους, θερίζεις θύελλες!
Μόνο για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν... έτρεχε τίποτα, όταν αποφάσισε την επιστροφή του συγκεκριμένου ρέφερι στην ενεργό δράση.

Κι ευτυχώς αποφεύχθησαν τα χειρότερα, καθώς οι κουκουλοφόροι - όπως φάνηκε από την... αποτελεσματικότητα τους – είχαν στόχο να τρομάξουν τον Καλόπουλο κι όχι να απειλήσουν σοβαρά τη σωματική του ακεραιότητα!
Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έπρεπε να τηρήσουν κάποια δέσμευση που είχαν στον (ή για τον ) Καλόπουλο και επέλεξαν να του δώσουν ξανά την ευκαιρία να σφυρίξει.
Προς Θεού δεν επιδοκιμάζω την εισβολή των ανεγκέφαλων, ούτε κάθε μορφής επίθεση στον Μακεδόνα διαιτητή. Ωστόσο όταν σπέρνεις άνεμους, θερίζεις θύελλες...
Ο Καλόπουλος μετά την απαράδεκτη – κατά γενική ομολογία – διαιτησία του στο περσινό ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, δεν έπρεπε να ξαναβάλει στο στόμα του σφυρίχτρα. Πολύ περισσότερο, όταν λίγο αργότερα το όνομα του ακούστηκε στις περιβόητες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με αποτέλεσμα να του ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και δωροληψία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων!
Αυτές οι δύο «σφραγίδες» έχουν χαράξει ανεξίτηλα το όνομα του κι όσο κι αν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να εκδικαστεί στα ποινικά δικαστήρια η υπόθεση του (κάπου στο φθινόπωρο του 2012), ο Καλόπουλος δεν έπρεπε να επιστρέψει στα γήπεδα! Και μόνο η παρουσία του θα δημιουργούσε προβλήματα, κάτι που αποδείχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κατερίνη. Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και η ΕΠΟ είχαν διαφορετική άποψη, υποκαθιστώντας ακόμα και τα πειθαρχικά ή δικαστικά όργανα, απαλλάσσοντας τον Καλόπουλο, καθώς έκριναν ότι δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του!
Είναι ευνόητο ότι ο φόβος μιας επίθεσης ορισμένων ανεγκέφαλων, ή ακόμα και τυχόν διαμαρτυρίας περισσοτέρων ατόμων δεν μπορούν να επηρεάζουν τη λήψη μιας απόφασης. Στην περίπτωση του Καλόπουλου, όμως, δεν ισχύει αυτό, καθώς η επιστροφή του προσβάλλει τον απλό φίλαθλο που βλέπει τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου αθλητικού σκανδάλου κι ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, να παραμένουν – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – ατιμώρητοι!
Και παράλληλα να φουντώνει την αίσθηση που έχουν όλοι, ότι το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο ζει και βασιλεύει!

πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: