Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Όχι απέναντι πρόεδρε, μαζί...!!

Ήταν θετικό που ο Θόδωρος Ζαγοράκης επέμεινε πολύ στα οικονομικά στη συνέντευξη Τύπου. Αλλού έχουμε διαφωνίες... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.


Όχι απέναντι πρόεδρε, μαζί...
Ήταν λογικό και επόμενο ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Ζαγοράκη, τα όσα αναφέρθηκαν τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Άλκη Μαυροφρύδη θα αποτελούσαν πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι διάφορα, ωστόσο, σε ένα θα συμφωνήσουμε πιστεύω όλοι: Είναι καλύτερο κάποια πράγματα να λέγονται δημόσια. Να εξηγούνται στον κόσμο και να μην αιωρείται παραφιλολογία που μόνο κακό κάνει, εν τέλει, στον ΠΑΟΚ. Απόδειξη το θέμα που έχει προκύψει με την οικονομική διευκόλυνση της ΠΑΕ στον Ηλία Βιολίδη. Μπορεί να υπάρχουν σημεία (π.χ. πώς έφτασε να δημιουργηθεί μία οφειλή της τάξης των 235.000 ευρώ) στα οποία δεν δόθηκαν απόλυτα πειστικές απαντήσεις, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο κόσμος έχει πλέον ενημέρωση, το βγάζει ως θέμα από την ατζέντα της... παραφιλολογίας που καθημερινά πλήττει τον ΠΑΟΚ.
Αυτός είναι και ο λόγος που, προσωπικά, εδώ και εβδομάδες είχα ταχθεί υπέρ της δημοσιοποίησης του πορίσματος του ελέγχου του ορκωτού λογιστή της ΠΑΕ. Όχι κάθε λεπτομέρειάς του, αλλά των συμπερασμάτων του ορκωτού, όπως έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (20/12). Σκεφτείτε μόνο τι θόρυβος είχε προκληθεί μετά από εκείνη την ανακοίνωση-σούπα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ πριν μερικές εβδομάδες και τι άφησε πίσω της η ανάγνωση των έντεκα συμπερασμάτων του ορκωτού λογιστή δια στόματος του υπευθύνου Τύπου της ΠΑΕ, Κυριάκου Κυριάκου.
Η αλήθεια κάνει καλό, όσο ωμή κι αν είναι
Γενικά, η οικονομική ανάλυση ήταν σαφώς καλύτερη από εκείνη της προηγούμενης συνέντευξης Τύπου τον περασμένο Ιούνιο, το θέμα, όμως, δεν είναι αν ο κόσμος κατανοήσει πλήρως όλα τα νούμερα που αποτυπώνουν την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Το θέμα είναι να εμπεδώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ τα λάθη που έκαναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και να μην επαναληφθούν. Δεν είναι δυνατό για, παράδειγμα, εδώ και δύο χρόνια στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ να αποτελεί θέμα η αδειοδότηση από την UEFA κι όμως σταθερά τα τελευταία καλοκαίρια η ΠΑΕ να μην σχεδιάζει το μπάτζετ της πάνω στα σίγουρα και όχι στα προσδοκώμενα έσοδά της.
Να μην τολμά, πριν αρχίσει η σεζόν, να κάνει τις κινήσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει, τώρα, μεσούσης της περιόδου (μειώσεις συμβολαίων, αποδεσμεύσεις, ακόμη και πωλήσεις). Μπορεί ο Θόδωρος Ζαγοράκης να μην θέλησε να μιλήσει ανοιχτά γι' αυτό το ζήτημα, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει ορισμένους παίκτες παραμονές, μάλιστα, ενός κρίσιμου αγώνα, το σίγουρο, όμως, είναι ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να το κάνει. Δεν έχει κανένα λόγο να υπεκφεύγει, παρά μόνο να μιλήσει στους παίκτες που έχουν επιλέξει με Βρύζα-Κωνσταντινίδη με τη γλώσσα της αλήθειας.
Μιας και αναφέρθηκα στο δίδυμο των υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος, δεν κρύβω τη δυσαρέσκειά μου από την επαναλαμβανόμενη ατάκα του Ζαγοράκη "έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ Βρύζας και Κωνσταντινίδης και θα πάρουν τις αποφάσεις". Δηλαδή, πρόεδρε, αν παρθεί μία απόφαση για την αποδέσμευση ή την πώληση ενός ποδοσφαιριστή, δεν θα έχει τη δική σου έγκριση; Η ευθύνη δεν θα βαραίνει και εσένα; ΄Μπορώ να δεχθώ σαν μία μορφή έκφρασης της διάθεσης να βγουν τα πάντα στο φως την ατάκα του στυλ "θα καθίσω και εγώ από κάτω και θα κάνω ερωτήσεις", όμως, γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει εσένα,  τον Βρύζα και τα υπόλοιπα στελέχη μαζί, δίπλα-δίπλα και όχι απέναντι.
Κάνοντας προέκταση του σκεπτικού μου αυτού, θεωρώ ότι ήταν επικοινωνιακό λάθος να μην δώσουν το παρών στη συνέντευξη Τύπου και τα υπόλοιπα μέλη της νέας διοίκησης. Έστω στο φινάλε και έστω για πέντε λεπτά, προκειμένου να παρουσιαστούν στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έτσι θα περάσει αποτελεσματικά το μήνυμα της συσπείρωσης. Το επιχείρημα ότι τα μέλη ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα, δεν μπορεί να είναι ισχυρότερο από την ανάγκη ο κόσμος να δει τη νέα διοίκηση, όλη μαζί.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: