Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αφησε Βρύζα και Παντελή να μιλήσουν για την ταμπακιέρα!

Ο Ζαγοράκης παραδέχτηκε τα λάθη του, θέλοντας να γυρίσει άμεσα σελίδα η ΠΑΕ, αλλά δεν είπε κουβέντα για τις κυρώσεις που απειλούν τον Δικέφαλο αν δεν προχωρήσει το πλάνο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Αφησε Βρύζα και Παντελή να μιλήσουν για την ταμπακιέρα
Η συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν πολυαναμενόμενη γιατί έπρεπε να δοθεί το στίγμα μιας διαφορετικής διοικητικής εποχής για τον ΠΑΟΚ.
Η προηγούμενη «έμπαζε» και μάλιστα αρκετά. Αυτό άλλωστε, φάνηκε και από την παραδοχή των λαθών από την πλευρά του Ζαγοράκη. Και για να απονείμουμε τα εύσημα, σε καμία άλλη ελληνική ΠΑΕ δεν υπάρχει τόσο αναλυτική ενημέρωση όσο αυτή που εμφανίστηκε χθες στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας.
Ο Ζαγοράκης παραδέχτηκε τα λάθη του, μπήκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία να διαβάσει τις παρατηρήσεις ενός πορίσματος που ήταν αρκετά υποτιμητικές σε σχέση με την εταιρική συμπεριφορά της ΠΑΕ μέχρι την ολοκλήρωση της χρήσης του 2011. Το γεγονός αυτό από μόνο του αναδεικνύει μια διάθεση του προέδρου να ανακάμψει παραγοντικά ή τη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει εν όψει αδειοδότησης.
Με λίγα λόγια, τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο που θα πρέπει να μπούνε τα πράγματα σε μία σειρά.
Αφού ο Ζαγοράκης έδωσε το στίγμα των λαθών του, προσπάθησε να περάσει και ένα μήνυμα μέσα από την αναφορά στο συνολικό ποσό που εισέπραξε η ΠΑΕ και στη σκιά που υπήρχε στην υπόθεση του Ηλία Βιολίδη.
Η μεταφορά της κουβέντας από τα 78 εκατ. ευρώ έσοδα στην τετραετία, στις 235.000 που υπάρχουν από το αλισβερίσι με τον πρώην αντιπρόεδρο, σήμαινε απλώς ότι «εδώ πέρασαν τόσα χρήματα από πάνω μας και τρώμε λάσπη για 235.000 ευρώ». Ο Βιολίδης ήταν ξεκάθαρα –και λογικά– ενήμερος για αυτή την αναφορά του Ζαγοράκη, γι’ αυτό άλλωστε η ανακοίνωσή του δημοσιεύθηκε λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου.
Ενα στοιχείο της συνέντευξης, σημαντικό μάλιστα, ήταν η παρουσία του οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Αλκη Μαυροφρύδη. Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι ο άνθρωπος που ακούει περισσότερο ο πρόεδρος της ομάδας αυτή την εποχή. Εξάλλου, τουλάχιστον δύο φορές, ο Ζαγοράκης έγινε επιθετικός όταν συνάδελφοι εμφανίστηκαν επιθετικοί με τον Μαυροφρύδη.
Το κακό πάντως είναι ένα. Η ταμπακιέρα. Κι αυτή δεν ξεκαθαρίστηκε όσο θα έπρεπε. Με λίγα λόγια, ο Ζαγοράκης μίλησε για πολύ κρίσιμη περίοδο που θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις, αλλά δεν εξήγησε τις κυρώσεις που κινδυνεύει να υποστεί ο ΠΑΟΚ αν δεν προχωρήσει το πλάνο.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν ο Ζήσης Βρύζας με τον Παντελή Κωνσταντινίδη κληθούν να μιλήσουν για το αγωνιστικό, ο κόσμος θα διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος. Και η αλήθεια είναι ότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη ο κόσμος δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα γι’ αυτό.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: