Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο!

Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ των Σολάκη (67', 75'), Μπρέσκα (73'), Ράγιος (77') και Αρσενίεβιτς (88' πεν.) επικράτησε με 0-5 της Προοδευτικής παίρνοντας την πρόκριση στην φάση των 16 του Κυπέλλου.

Καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Αστέρα ήταν ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη-πρόκριση, σκοράροντας δύο φορές, δημιουργώντας μία ασίστ και κερδίζοντας ένα πέναλτι.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο πεντάλεπτο. Αρχικά στο 1' ο Μπαντίκος έσωσε στη γωνία του την προσπάθεια του Μπρέσκα, ενώ στο 5' η προβολή του Ράγιος πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια η Προοδευτική ισορρόπησε το παιχνίδι, το οποίο παρότι παρέμενε ισόπαλο χωρίς τέρματα, διέθετε ρυθμό.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Αστέρας πίεσε την Προοδευτική, αρχικά με σουτ του Μπακασέτα στο 40' το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια και εν συνεχεία με τον Μπρέσκα στο 45', το μακρινό σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ο Αστέρας φρόντισε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε μέσα σε ένα δεκάλεπτο, καθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόκριση.

Καθοριστική αποτέλεσε η αλλαγή του Σολάκη με τον βετεράνο επιθετικό να ανοίγει το σκορ στο 67' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και στο 73' να τροφοδοτεί τον Μπρέσκα με τον τελευταίο σε τετ-α-τετ να νικάει τον Μπαντίκο και να γράφει το 0-2.

Ο Σολάκης διπλασίασε τα τέρματα του γράφοντας το 0-3 στο 75' με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ με τον ίδιο τρόπο δύο λεπτά αργότερα ο Ράγιος διαμόρφωσε το 0-4 μέσα σε ένα απίστευτο δεκάλεπτο για τον Αστέρα.

Η ομάδα της Τρίπολης έφτασε στο τελικό 0-5 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αρσενίεβιτς, σε μία φάση που είδε την κόκκινη κάρτα ο αμυντικός της Προοδευτικής, Παπανικόλας.

Προοδευτική: Μπαντίκος, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης, Παπανικόλας, Σάμιος, Αλεξίου, Λίγκος, Σούφλας, Μηνάς, Μπελέρι (69' Σταμπόλζιεφ), Συρίγος.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Μπρέσκα, Χούλι (61' Αρσενίεβιτς), Ράγιος, Μπακασέτας (52' Σολάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: