Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι μισές ομάδες στο κόκκινο, οι υπόλοιπες... προσεχώς!!

To κανόνι στην ΑΕΚ υπολογίζεται να σκάσει, αν δεν γίνει κάτι εντυπωσιακό, μέσα στον Φεβρουάριο, αφού ακόμη και τα 6 εκατομμύρια του Μάκη να μπουν στην εταιρεία, αυτό θα γίνει σ' ένα χρόνο από τώρα και βλέπουμε. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Οι μισές ομάδες στο κόκκινο, οι υπόλοιπες... προσεχώς!
Ο Πανιώνιος πάει ήδη κατά διαόλου, οι περισσότεροι παίκτες του έφυγαν και χθες έπαιξε για δεύτερο σερί παιχνίδι, κατά της Καλλονής στο Κύπελλο, με τα 17χρονα της ομάδας Νέων, δίνοντας την εντύπωση ομάδας Β' Εθνικής που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Στον ΟΦΗ ο Μαχλάς παραιτείται για ακόμη μια φορά τον τελευταίο καιρό, επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά και ζητεί διοίκηση Πρωτοδικείου από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πουθενά γύρω γύρω πρόθυμα κορόιδα να βάλουν λεφτά. Ο Ζαγοράκης έστειλε SOS σε κάθε ενδιαφερόμενο, αποφασίζοντας κι αυτός να διώξει τους παίκτες που θα καταφέρει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό τους. Κι ο Παναθηναϊκός, αν δεν τελειώσει το κονέ με τους πρίγκιπες, θ' αρχίσει να νιώθει στα τέλη του χειμώνα τα ζόρια. Αύριο - μεθαύριο θα σκάσει μύτη ο Αρης, μετά ίσως η Κέρκυρα και πάει λέγοντας...
ΜΕΣΑ σ' όλο αυτό το τριαλαρίμ τριαλαρόμ περιβάλλον, ο μόνος έξυπνος φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας. Του έκατσε από τον φεγγίτη η άνοδος στην Α' Εθνική κι άρχισε να παίζει βάζοντας στο ταμείο του τηλεοπτικό συμβόλαιο ομάδας της Super League, αλλά εμφανίζοντας παίκτες με μπάτζετ ομάδας Β' κατηγορίας. Ξέρει ότι θα πέσει, αλλά μέχρι τότε θα έχει βγάλει τα λεφτά για να περάσει και την επόμενη χρονιά με την προοπτική να ξανανεβεί στη μεγάλη κατηγορία. Μπίνγκο!
ΣΤΗΝ πραγματικότητα, οι ποδοσφαιρικές εταιρείες, που λογικά θα τελειώσουν το πρωτάθλημα χωρίς απρόοπτα είναι, ανεξάρτητα από τα όσα κάνουν ή δεν κάνουν, μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Εργοτέλης, τα Γιάννινα, ο Ατρόμητος, άντε κι ο Λεβαδειακός. Οι άλλες μισές, στο κόκκινο.
ΤΟ πρώτο και βασικό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, λοιπόν, είναι ότι με την κρίση να φουντώνει και ν' ανοίγει όλο και μεγαλύτερες τρύπες παντού, τελειώνουν σιγά σιγά και οι επενδυτές-ιδιοκτήτες με τα παχιά πορτοφόλια. Αν έρθει κάποιος στιλ πρίγκιπα κάπου, με κεφάλαια από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κίνα, ή Ρωσία, έχει καλώς. Αν όχι, ο καθένας θα πρέπει ν' αρχίσει να βρίσκει τρόπους να συντηρείται από τα δικά του έσοδα. Οι περισσότεροι πρόεδροι αυτό το σπορ δεν το ξέρουν. Είναι μαθημένοι είτε να βάζουν από την τσέπη τους είτε να τρέχουν στον ΟΠΑΠ και στα κανάλια. Ο ΟΠΑΠ τελείωσε. Δίνει διαφήμιση μόνο στις φανέλες και να δούμε για πόσο ακόμη. Και το χοντρό τηλεοπτικό συμβόλαιο που τρέχει είναι μάλλον το τελευταίο, αφού έπειτα από δύο χρόνια τα λεφτά θα είναι σίγουρα λιγότερα και το πιθανότερο θα πηγαίνουν μόνο στους μεγάλους, αφήνοντας άστεγες τις μικρότερες ομάδες.
ΣΧΕΔΙΟ αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης δεν υπάρχει, καθώς τα πάντα λειτουργούν από συνήθεια με τη λογική του παλιού μπακάλικου. Ετσι, μα εφέτος, μα του χρόνου, μα σε δύο χρόνια, εφ' όσον κάτι δεν αλλάξει (και τι ν' αλλάξει...) θ' αρχίσουν να σκάνε ένα ένα τα κανόνια. Το τοπίο αρχίζει ν' αλλάζει γρήγορα και δραματικά. Και plan b δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε στο μπάσκετ, όπου βλέπουμε το κατάντημα...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: