Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η Καρδίτσα ταπείνωσε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα Κυπέλλου είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ελπίζει να μην πάθει στην Κατερίνη ό,τι έπαθε πριν από ακριβώς 17 χρόνια στην Καρδίτσα!

Όταν η Καρδίτσα ταπείνωσε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 21 Δεκεμβρίου 1994, η Αναγέννηση Καρδίτσας ταπείνωσε τον Ολυμπιακό νικώντας τον με 1-0, όμως δεν τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες τότε δεν ήταν νοκ άουτ, όπως σήμερα. Υπήρχε και ρεβάνς, στην οποία οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 2-0 και πήραν την πρόκριση. Για την ομάδα της Καρδίτσας, όμως, η νίκη στο ματς που διεξήχθη σαν σήμερα παραμένει η πιο λαμπρή στιγμή της ιστορίας της!
Σπουδαία ομάδα τότε η Αναγέννηση, με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο και μία φουρνιά πολύ αξιόλογων ντόπιων ποδοσφαιριστών, είχε διεκδικήσει με αξιώσεις την προηγούμενη χρονιά (1993-94) την άνοδο στην Α' Εθνική. Αν και ξεκίνησε εξίσου καλά και το 1994-95, τα οικονομικά προβλήματα που είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους την "έπνιξαν".
Μάλιστα, η κάμψη άρχισε μία μόλις εβδομάδα μετά την ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού. Το 4-5 από την Καλαμάτα, με το οποίο μπήκε τέλος σε ένα πολυετές αήττητο σερί στην Καρδίτσα, συνοδεύτηκε από φήμες (που ποτέ δεν αποδείχθηκαν). Και σιγά-σιγά άρχισε η πτώση...
Έτσι, η νίκη επί του Ολυμπιακού, με το γκολ που πέτυχε ο Άνισιτς στο 9ο λεπτό, έχει μείνει στην ιστορία ως η κορυφαία και παράλληλα η τελευταία μεγάλη στιγμή της Αναγέννησης του Παράσχου -ο οποίος τότε είχε αρχίσει να φτιάχνει όνομα ως προπονητής.
Αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, το "μνημόσυνο" μίας πολύ αξιόλογης επαρχιακής ομάδας, η οποία έκανε το ξεπέταγμά της, κέρδισε τις εντυπώσεις και πολλές συμπάθειες, αλλά δεν είχε την τύχη να φτάσει τόσο ψηλά όσο πραγματικά άξιζε.
Το γκολ της ιστορικής νίκης πέτυχε ο Σέρβος, Μίλος Άνισιτς (ο οποίος ζει ακόμα και σήμερα στην Καρδίτσα, όπου διατηρεί καφετέρια!) στο 9ο λεπτό, εν μέσω αποθέωσης από 13.000 θεατές.
Ο άθλιος αγωνιστικός χώρος του σταδίου της Καρδίτσας, από την κακοκαιρία που είχε προηγηθεί, ήταν η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο τεχνικός των Πειραιωτών, Τάις Λίμπρεχτς. Οι φίλαθλοι, όμως, δεν πείστηκαν. Τα "πέτρινα" χρόνια βρίσκονταν στην κορύφωσή τους...
Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός 1-0 (9' Άνισιτς)
Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Παράσχος): Μαϊμάνης, Αγγέλης, Κουτσόπουλος, Σιακάρας, Κατσιούλης (51' Καραπέτσας), Πάβλοβιτς, Σκούτας, Καρκαλέτσης, Άνισιτς (85' Καλυβιώτης), Μπαλογιάννης, Καραλίδης.
Ολυμπιακός (Τάις Λίμπρεχτς): Τοχούρογλου, Τρούπκος (78' Χαντζίδης), Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Καλαντζής (55' Ρεφενές), Τσαλουχίδης, Καραταΐδης, Αλεξανδρής, Πασσαλής, Καραπιάλης, Σαπάνης.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: