Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η Βουλή καλεί τον Πιλάβιο να δώσει εξηγήσεις για την Καβάλα!!

Αίσθηση και αναστάτωση προκάλεσε στον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας η αποκάλυψη του σκεπτικού της επιτροπής εφέσεων για το αδίκημα της δωροδοκίας για τον Αγροτικό Αστέρα.

Θυμίζουμε ότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τον Αγροτικό Αστέρα για τους δύο αγώνες του 2009 (Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 στις 28/10 για το κύπελλο και Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 στις 14/03 για το πρωτάθλημα Β' Εθνικής), θεωρώντας ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είχε παραγραφεί.
Με βάση αυτή την απόφαση η Καβάλα κακώς τιμωρήθηκε από την ίδια επιτροπή για δωροδοκία, από τη στιγμή που για τα ίδια παιχνίδια, που έγιναν την ίδια χρονική περίοδο, ο Αγροτικός Αστέρας αθωώθηκε.
Το ρεπορτάζ του SoccerPlus.gr και τα έγραφα του σκεπτικού της επιτροπής αναπαράχθηκαν στις ιστοσελίδες της Καβάλας (σ.σ και όχι μόνο), ενώ έρχεται και η πρώτη επίσημη αντίδραση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα γίνει από τον υπεύθυνο του τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Καβάλας, Σάββα Εμινίδη, ο οποίος θα ζητήσει από την πρόεδρο της επιτροπής αθλητισμού της Βουλής, Χρύσα Αράπογλου, να καλέσει στην επιτροπή τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον υπουργό πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.
Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν τόσο με το συγκεκριμένο θέμα όσο φυσικά και για τα “στημένα” παιχνίδια και την “κάθαρση” στο ποδόσφαιρο, την οποία για τους “στημένους” αγώνες και σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης χειρίστηκε η ΕΠΟ.
Πηγή: Soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: