Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το κυνηγητό του Καλόπουλου επιβεβαιώνει: Δεν υπάρχει σωτηρία!!

Αυτό που συνέβη με τον διαιτητή Καλόπουλο σε αγώνα κυπέλλου δείχνει ότι δεν υπάρχει σωτηρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Γάννης Δάρας.

Το κυνηγητό του Καλόπουλου επιβεβαιώνει: Δεν υπάρχει σωτηρία!
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής μπορεί τώρα να κοιμάται ήσυχος πως όσα επαγγέλεται, εφαρμόζονται και όλα βαίνουν καλώς. Το ίδιο και ο προιστάμενος του, ο κ. Νικητιάδης. Ας ευχηθούμε, ο Αγιος Βασίλης να τους φέρει το μαγικό ραβδί με το οποίο θα λύσουν έστω τα προβλήματα που δεν χρειάζονται λεφτά. Αλλά απαιτούν τουλάχιστον παρρησία, πολιτική βούληση και τόλμη.

Δηλαδή αποκλεισμούς ομάδων από τα πρωταθλήματα τους. Και μην επικαλεστούν την αθλητική νομοθεσία γιατί εδώ και πολλούς μήνες έχει καταρηγηθεί ο θεμελιώδης νόμος του Κράτους, το Σύνταγμα σε ένα σωρό ζητήματα, κυρίως εργασιακά. Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν σε μια νύκτα το παράνομο στοίχημα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, θέμα το οποίο δημόσια τους καταγγέλθηκε, ας σταματήσουν, αν μη τι άλλο, όπως μπορούν την παραγωγή και εκδήλωση βίας με παραδειγματικές τιμωρίες που θα προκαλέσουν σοκ.

Και αν δεν μπορούν να δράσουν ή αν δεν τους αφήνουν, ας παραιτηθούν. Μην τα ρίχνουν άλλο πια στη δικαιοσύνη ή την ΕΠΟ. Είναι κι αυτό κάτι. Θα είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό τους και τους Έλληνες φιλάθλους. Σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν παιδεία. Γιατί υπάρχει και αυτή η κατηγορία, αλλά πολύ απλά μένει στο περιθώριο γιατί κυριαρχούν οι κάφροι.

Δυστυχώς η ατιμωρησία και μη εφαρμογή της νομοθεσίας έχουν οδηγήσει σε αυτά τα αδιέξοδα. Ενώ όταν πέσουν τα τηλεφωνήματα, οι ρυθμίσεις και οι τροπολογίες ετοιμάζονται από τους υπουργούς, σε χρόνο "μηδέν", για τον οποιονδήποτε υποψήφιο ξένο επενδυτή.

Αυτά τα προκλητικά βλέπει ο απλός πολίτης και αηδιάζει, εγκαταλείπει την χώρα του ή παραμένει και ετοιμάζεται για το μεγάλο "ναι" και το μεγάλο "όχι", που έγραφε και ο Καβάφης...Και ό,τι καταλάβουν οι εραστές της κάθε είδους εξουσίας. όμορφοι και άσχημοι, πρίγκηπες και πριγκηπόπουλα...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: