Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κοινή πορεία για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ!!

Ημέρα Κυπέλλου ήταν η χθεσινή, αλλά αυτές που κυριάρχησαν ήταν οι ... οικονομικές ειδήσεις. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Κοινή πορεία για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ
Είχαμε, λοιπόν, τις συνεντεύξεις Τύπου των προέδρων του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ με κύριο θέμα την οικονομική κατάσταση των δύο ΠΑΕ. Τόσο ο Ζαγοράκης όσο και ο Μαχλάς έδωσαν μια καθαρή εικόνα, από την οποία προκύπτει ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα. Πράγμα που ήταν, βέβαια, γνωστό.
Στον ΠΑΟΚ ο μεγάλος «βραχνάς» είναι τα χρέη προς το Δημόσιο, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι εντυπωσιακό το ποσό των 950.000 ευρώ που πλήρωσε η ΠΑΕ την τελευταία διετία για πρόστιμα εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησαν οι οπαδοί της. Η πτώση των εσόδων αναγκάζει και τον ΠΑΟΚ να επιχειρήσει μείωση των συμβολαίων, κάτι που είναι πάντως αβέβαιο αν θα επιτευχθεί. Σε γενικές γραμμές η διοίκηση Ζαγοράκη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη μέχρι τώρα θητεία της, αλλά όσο δεν εμφανίζεται επενδυτής θα παλεύει οριακά για να τα βγάλει πέρα.
Στον ΟΦΗ τα πράγματα είναι χειρότερα κι αυτό είναι φυσικό, αφού η ομάδα του Ηρακλείου δεν είναι του ίδιου μεγέθους με τον ΠΑΟΚ. Κι επιπλέον κουβαλάει πολλές αμαρτίες του παρελθόντος. Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε καθαρά για λύση διοίκησης Πρωτοδικείου, από τη στιγμή που με τα μέχρι τώρα δεδομένα η ΠΑΕ δεν «βγαίνει».
Κοινό χαρακτηριστικό στις δύο ομάδες είναι ότι αγωνιστικά πάνε πάρα πολύ καλά κι αυτό, κατά τη γνώμη μου, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι οι πρόεδροί τους προέρχονται από το ποδόσφαιρο και έχουν κι εμπειρίες από ξένες χώρες. Τόσο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ όσο και, λιγότερο, ο Παναθηναϊκός βρίσκονται ήδη υπό παρατήρηση από την UEFA, όπως ανέλυσε στο χθεσινό μας φύλλο ο Α. Δημάτος.
Και για τις τρεις αυτές ομάδες υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού τους από τις διεθνείς διοργανώσεις, όμως προβλήματα σαν τα δικά τους αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από τις ΠΑΕ της Super League κι αυτό ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που χρόνια ολόκληρα είχαν μάθει να ζουν από τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: