Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υποχρέωση η πρόκριση!!


ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÄÏÎÁ ÄÑÁÌÁÓ-ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE / DOXA DRAMAS-PAOK

Τελευταίο παιχνίδι στο 2011 σήμερα (16:00) για τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο διακυβεύεται το μέλλον του στο Κύπελλο Ελλάδας, σ’ ένα πονηρό ματς, που θα διεξαχθεί σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι φιλοξενείται από τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του κυπέλλου, με αποκλειστικό και υποχρεωτικό σκοπό την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
πέναντι σε μια ομάδα Β’ Εθνικής, σ’ έναν κατεξοχήν θεσμό εκπλήξεων, ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης, ούτε υποτίμησης, αλλά ούτε και δοκιμών ή διάφορων σκέψεων περί… διακοπών και Χριστουγέννων. Ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας και δικαιολογίες για μη πρόκριση πολύ απλά δεν υπάρχουν…
Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε χθες το πρωί στην Αθήνα, έχοντας τις γνωστές απουσίες των τραυματιών Κοντρέρας και Παπάζογλου, αλλά και του προσβληθέντα από ίωση Τσιρίλο. Ο Μπόλονι επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή, με αρκετούς νεαρούς εντός αυτής, αν και δεν είναι σίγουρο πόσοι από αυτούς θα χρησιμοποιηθούν εν τέλει στη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός αποστολής έχουν μείνει επίσης οι Χαλκιάς, Τσουκαλάς, Σπαντάσιο, Αρίας, Σνάουτσνερ και Ρομπέρ.
Γρίφος η ενδεκάδα
Αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα, αυτή παραμένει ένας… γρίφος. Το αν ο Μπόλονι θα πάει στα… σίγουρα με τη χρησιμοποίηση όλων των βασικών ή θα προχωρήσει σε νέο ροτέισιον βάζοντας πιο πολλούς νεαρούς είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, που θα απαντηθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Ο Γλύκος πιθανότατα θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, με την επιστροφή του Κρέσιτς να μην αποκλείεται πάντως. Δεξιά στην άμυνα ο Έτο έχει τον πρώτο λόγο, ενώ στα αριστερά φαίνεται πως επιστρέφει ο Σταφυλίδης, χωρίς να αποκλείεται η επιλογή του Λίνο, που τα πήγε περίφημα στο ματς με τη Δόξα. Στο κέντρο της άμυνας, Μαλεζάς και Μπαλάφας θα είναι εκτός απροόπτου το δίδυμο, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με τον Κατσικά. Στα χαφ η τριάδα των Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκη μοιάζει πανίσχυρη, αλλά και ο Ίβιτς διεκδικεί θέση. Από εκεί και πέρα, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αθανασιάδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και δεξιά ο Σαλπιγγίδης, με τον Γεωργιάδη να «εποφθαλμιά» τη μία από τις δύο θέσεις.
Πάντως, όποιοι κι αν επιλεγούν, έχουν την ιερή υποχρέωση προς την ιστορία του συλλόγου να πάρουν την πρόκριση, με κάθε τρόπο, με κάθε τίμημα. Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι αναγκαία για τον ΠΑΟΚ, και από τη στιγμή που το πρωτάθλημα και φέτος μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, το κύπελλο φαντάζει –και είναι- πιο προσιτό…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: