Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

"Ίνδαλμα μου ο Σαλπιγγίδης"

Ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών, όπου μεταξύ άλλων τόνισε οτι ίνδαλμα του είναι ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Όσον αφορά στο μέλλον του, σχολίασε πως "δεν έχει περάσει από το μυαλό μου ειλικρινά ότι θα χρειαζόταν να αφήσω τον ΠΑΟΚ για άλλη ελληνική ομάδα".
"Ίνδαλμα μου ο Σαλπιγγίδης"
Ερώτηση από τους Μάριο Μελέκο, Θεμιστοκλή Αβραμίδη
Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει κάποιον τίτλο την επόμενη σεζόν;
Είναι πάρα πολύ νωρίς να οριοθετήσουμε τους στόχους της νέας σεζόν, όσο ακόμη είναι σε εξέλιξη η φετινή κι έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση των πλέι οφ. Σίγουρα όμως ο ΠΑΟΚ βάζει κάθε χρόνο υψηλούς στόχους.
Ερώτηση από τους Σάκη Καραβασίλη, Κωνσταντίνο Σελμίδη, Στέφανο Ηλιάδη, Νίκο Αλγιοβάνογλου, Γιάννη Κιμιτσίδη, Ανθιμο Παπαδόπουλο, Σπυρίδων Παπαδάκη, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο
Αν άφηνες τον ΠΑΟΚ και μπορούσες να επιλέξεις εσύ τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου , ποια ομάδα θα διάλεγες και σε ποιο πρωτάθλημα ονειρεύεσαι να αγωνιστείς κάποια στιγμή και γιατί; Θα σκεφτόσουνα το ενδεχόμενο να αγωνιστείς σε κάποια άλλη ομάδα της Super League;
Δεν έχει περάσει από το μυαλό μου ειλικρινά ότι θα χρειαζόταν να αφήσω τον ΠΑΟΚ για άλλη ελληνική ομάδα. Δεν μ΄αρέσει να το λέω συνέχεια, αλλά νομίζω πλέον ότι όλοι ξέρουν ότι έκανα προσπάθεια να φτάσω να αγωνίζομαι στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και η διαδρομή μέχρι εδώ ήταν μεγάλη. Σαφώς αν κάποια στιγμή δοθεί η ευκαιρία, η μόνη μου σκέψη θα ήταν ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Δεν είναι πάντως κάτι που με απασχολεί σε έντονο βαθμό ειδικά τώρα που έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας.
Ερώτηση από τον Σπύρο Πετρόπουλο
Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη θέση στα Play-offs και παράλληλα την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Θεωρώ ότι παρά τα σκαμπανεβάσματά μας στο πρωτάθλημα, έχουμε μια καλή ομάδα, έμπειρη πλέον στη διαδικασία των play offs. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών με προσωπικότητα και εμπειρία και πιστεύω ότι σ΄αυτό το μίνι πρωτάθλημα έχουμε όλες τις δυνατότητες να κερδίσουμε την πρώτη θέση.
Ερώτηση από τον Αναστάσιο Δημπάρη
Πιστεύεις ότι ο δανεισμός σου στην αρχή της καριέρας σου σου έκανε καλό;
Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα φαίνεται ότι με βοήθησε ο δανεισμός στον Πανσερραϊκό. Γενικά πιστεύω ότι κάθε περίπτωση προσώπου, αλλά και ομάδας είναι διαφορετική. Εγώ πείσμωσα, η εμπειρία σε μια ομάδα σαν τον Πανσερραϊκό με βοήθησε. Σε άλλες περιπτώσεις παικτών, μπορεί να κυριαρχήσει η απογοήτευση και να τους κάνει κακό στην καριέρα τους.
Ερώτηση από τον Κώστα Σταφυλίδη
Πως νιώθεις όταν πετυχαίνεις γκολ και σε αποθεώνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ;
Είναι τρομερό συναίσθημα. Και στην Τούμπα, σε γεμάτο γήπεδο, αλλά και σε μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως στο Λονδίνο για παράδειγμα, το συναίσθημα είναι μοναδικό.
Ερώτηση από την Αναστασία Αλέπα
Διαβάζεις αυτά που γράφονται για εσένα; Αν διαβάσεις ένα αρνητικό σχόλιο πως νιώθεις; Σε ωθεί να δουλέψεις περισσότερο;
Γενικά ως άνθρωπος δεν έχω εξάρσεις. Κάνω ένα επάγγελμα με προβολή και δημοσιότητα, είναι λογικό τα σχόλια να μην είναι πάντα καλά. Η κριτική κάνει καλό. Ε, μερικές φορές διαβάζεις και κακοήθειες, αλλά δεν αντιδρώ. Για τον ποδοσφαιριστή καλύτερη απάντηση είναι η καλή απόδοση, η σοβαρότητα και η διάρκεια.
Ερώτηση από τον Αργύρη Αργυρόπουλο
Τη φετινή σεζόν εμφανίζεσαι αρκετά βελτιωμένος στους περισσότερους τομείς, όπως στο σκοράρισμα, στην κατοχή μπάλας, στο pressing, στις μάχες ένας εναντίον ενός.Κατά πόσο ο κύριος Μπόλονι έχει συμβάλλει σε αυτήν σου την πορεία;
Ο κ. Μπόλονι από την αρχή της προετοιμασίας με έκανε να καταλάβω ότι θα έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Μου ζήτησε να προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια πράγματα, να συμμετέχω περισσότερο στον αγώνα, σε περισσότερους τομείς και να μην περιμένω απλά την ευκαιρία μέσα στην περιοχή. Θεωρώ ότι με βοήθησε πολύ.
Ερώτηση από τον Περικλή Τριανταφύλλη
Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι υστερείς και θα πρέπει να βελτιωθείς; Πιστεύεις ότι έχεις τα στοιχεία για να αγωνιστείς και στα άκρα της επίθεσης όπως κάνουν οι περισσότεροι σύγχρονοι επιθετικοί πλέον λόγω της καθιέρωσης του συστήματος 4-3-3;
Σε όλους τους τομείς πρέπει να βελτιωθώ περισσότερο. Όλα πάντα μπορείς να τα κάνεις καλύτερα εξάλλου. Αν μου ζητήσει ο προπονητής νομίζω ότι δεν έχω πρόβλημα να παίξω και αλλού, όμως είναι εκείνος αρμόδιος να το κρίνει. Φέτος έχω παίξει και στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό για κάποια διαστήματα αγώνων.
Ερώτηση από τον Αλέξανδρο Μήτρου, Παναγιώτης Βασιλείου
Ποιό είναι το ίνδαλμά σου;
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Ερώτηση από την Φωτεινή Ανδρεόγλου
Αν και είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για αυτό, με ποιον τρόπο και που ονειρεύεσαι να κλείσεις την καριερά σου;
Ακόμη δεν αρχίσαμε (γέλια). Δεν έχω κάνει τέτοιες σκέψεις.
Ερώτηση από τον Μιχάλη Φουντούλη
Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή πίστης και ενέργειας στη ζωή σου;
Δεν μ΄αρέσει να το διαφημίζω, αλλά πιστεύω πολύ στο Θεό. Η Πίστη μου δίνει δύναμη και ενέργεια.
Ερώτηση από τους Βασίλη Βολιότη, Νίκο Τζόλλα
Πιστεύεις ότι η στροφή της ΠΑΕ προς τις ακαδημίες είναι και τρόπος δημιουργίας δυνατότερης ομάδας και κατάτησης τίτλων;
Όλες οι ομάδες πρέπει να παράγουν ποδοσφαιριστές με επιμονή και σχέδιο, όχι συγκυριακά, ούτε επειδή είναι της μόδας. Στον ΠΑΟΚ έχει γίνει φοβερή δουλειά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή στην πρώτη ομάδα υπάρχουν πολλοί παίκτες που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες. Σαφώς και είναι μονόδρομος για όλες τις ομάδες να αξιοποιούν τα φυτώριά τους και να μην αναλώνονται μόνο σε ακριβές μεταγραφές.
Ερώτηση από τον Δημοσθένη Αξιώτη
Ποιους δύο παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος θα ήθελες να είχες συμπαίκτες και γιατί;
Είναι πράγματα που δεν σκέφτομαι ποτέ, οπότε δεν ξέρω και ν΄απαντήσω. Αν και θαυμάζω και σέβομαι πολλούς ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες, έχω ένα μεγάλο δέσιμο με τους συμπαίκτες μου και τους θεωρώ τους καλύτερους που υπάρχουν!
Ερώτηση από τον Χρήστο Γιαννόπουλο
Τι νιώθεις όταν βρίσκεσαι μόνος σου με τον αντιπαλο τερματοφυλακα; Υπάρχει άγχος σκεπτόμενος ότι ίσως δεν αξιοποιήσεις σωστά μια ευκαιρία για γκολ;
Άγχος σε καμία περίπτωση. Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι το μεγάλο μου προσόν, ότι ποτέ δεν αγχώνομαι και δεν με «παίρνει από κάτω» μια χαμένη ευκαιρία. Πιστεύω ότι στη ζωή του επιθετικού όπως υπάρχουν μεγάλα γκολ, υπάρχουν και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Ακόμη και να χάσεις μια όμως, πάντα θα υπάρχει μια επόμενη αν είσαι επίμονος και δουλεύεις στο γήπεδο.
Ερώτηση από τον Αναστάσιο Πατσατζάκη
Πιστεύεις ότι ο επιθετικός πρέπει να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας μεσοεπιθετικα ζητώντας μπάλα μακριά απο την εστία, ή πρέπει να κινείται χωρίς αυτήν και να ψάχνει τον κενό χώρο για να ζητήσει την τελική προσπάθεια απο τα χαφ; Εσένα ποιο στυλ σου αρέσει περισσότερο;
Αυτό κατά πολύ εξαρτάται και από τη φιλοσοφία του προπονητή, αλλά και τον αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις. Για μένα ένας σύγχρονος επιθετικός πρέπει να μπορεί ν ανταπεξέλθει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς του αγώνα, να βοηθάει όταν η ομάδα αμύνεται και να δίνει λύσεις στην κυκλοφορία όταν επιτίθεται. Και σαφώς στο τέλος κρίνεται για το γκολ που έχει πετύχει!
Ερώτηση από τον Νίκο Τσακνή
Πιο θεωρείς το πιο δύσκολο και πιο το ομορφότερο γκολ που έχει πετύχει;
Δύσκολο και όμορφο θεωρώ ότι ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας μου στην Superleague εναντίον της Λάρισας, που είχα κάνει μια ατομική ενέργεια με ντρίμπλα, πριν σουτάρω. Επίσης όμορφο και δύσκολο ήταν φέτος εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου γιατί χάσαμε.
*Ο κ. Δημήτρης Μπόλας ζητήσε από τον Στέφανο να του αφιερώσει το επόμενο γκολ που θα πετύχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: