Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μπούκωσε το δίκαννο, ελληνική αφλογιστία!!

Έχουμε που έχουμε φτωχό από πλευράς θεάματος πρωτάθλημα, δεν βγαίνουν πλέον Έλληνες γκολτζήδες! Πέντε χρόνια συνεχόμενα, μόνο ξένοι παίκτες βγαίνουν πρώτοι σκόρερ, ενώ ο τελευταίος Έλληνας της λίστας είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος
Μπούκωσε το δίκαννο, ελληνική αφλογιστία!
Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο παρουσιάζει και το φετινό φτωχό πρωτάθλημα της Superleague που έχει να κάνει με τους πρώτους σκόρερ! Ο Κέβιν Μιραλάς τερμάτισε πρώτος κατακτώντας την κορυφή της σχετικής λίστας έχοντας βρει 20 φορές δίχτυα!
«Που είναι το περίεργο;», θα αναρωτιόνται εύλογα πολλοί αναγνώστες. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι με την επιτυχία του Βέλγου συνεχίστηκε το σερί των ξένων αρχισκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα για πέμπτη συνεχόμενη φορά πρώτος... γκολτζής δεν αναδείχτηκε Έλληνας ποδοσφαιριστής!
Δείτε τη σχετική λίστα και θα καταλάβετε!
2007-08 Ίσμαελ Μπλάνκο (ΑΕΚ) 19
2008-09 Ίσμαελ Μπλάνκο (ΑΕΚ) 14
Λουτσιάνο Γκαλέτι (Ολυμπιακός) 14
2009-10 Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 23
2010-11 Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 20
2011-12 Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) 20
Ο τελευταίος Έλληνας που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος τη σεζόν 2006-07 πέτυχε 18 τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΚ!
Από τον Λύμπε και μετά, άρχισε το κακό!
Είναι ή δεν είναι αυτό ένα από τα πολλά αρνητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου; Όπως φαίνεται είτε δεν βγαίνουν πλέον Έλληνες γκολτζήδες, είτε οι υπάρχοντες έχουν... μπουκώσει το δίκαννο τους, πέφτοντας σε αφλογιστία.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: