Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δώνης: «Δύο διαφορετικά παιχνίδια»

Δώνης: «Δύο διαφορετικά παιχνίδια»
Τις δυσκολίες του τελικού του Κυπέλλου επισήμανε ο Γιώργος Δώνης στον Ατρόμητο, μετά την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Αφού τόνισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, εξέφρασε την ελπίδα το Σάββατο να βγει το πλάνο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.


Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στην συνέντευξη Τύπου:

«Τελείωσε ένα πρωτάθλημα για εμάς όπου η αλήθεια είναι ότι άσχετα με τη σημερινή ήττα, τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα τερμάτισε στην τέταρτη θέση και πλέον εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε αυτόν τον βαθμό ως πλεονέκτημα, αλλά με τη σημερινή ήττα το χάσαμε. Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία καλή αμυντική προσπάθεια, αλλά δεν ήμασταν τόσο απειλητικοί στην αντίπαλη εστία. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα, έχει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, έχουν την ποιότητα να δημιουργήσουν προβλήματα. Πέτυχε ο Ολυμπιακός δύο τέρματα, είχαμε ευκαιρίες να αντιδράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που έχουμε να σκεφτούμε μέχρι το Σάββατο και αυτό είναι το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το πλάνο που θέλουμε να εφαρμόσουμε στον τελικό, να το εφαρμόσουμε τέλεια για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό ματς από το σημερινό και ελπίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα είναι 100% συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να ανταποκριθούν απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο».

Για το αν περίμενε κάτι παραπάνω από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές: «Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, ειδικά ο Μήτρογλου και ο Τάτος, δεν μπορούμε να έχουμε το παραμικρό παράπονο σε όλη τη χρονιά. Εχουν βοηθήσει την ομάδα στο μέγιστο. Σε αυτά τα παιχνίδια σημαντικό ρόλο παίζει η ομαδική λειτουργία. Είναι πολύ βασικό κομμάτι και από εκεί και πέρα να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα κάποιων παικτών δικών μας που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε στο μέγιστο βαθμό το Σάββατο».

Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι ξέρουμε ο αντίπαλος, είμαστε ρεαλιστές, είναι ανώτερος από εμάς. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Όταν έχεις έναν αντίπαλο που είναι καλύτερος από εσένα, πρέπει να βρεις έναν τρόπο ώστε το Σάββατο να εμφανιστείς καλός. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανασταλτική μας λειτουργία, να κλείσουμε τους χώρους και να έχουμε πάθος. Και να γίνουμε απειλητικοί όσες φορές έχουμε την μπάλα. Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω ότι θα έχουμε πολλές αλλαγές το Σάββατο ως προς τη φιλοσοφία που έχουν οι δύο ομάδες. Δεν είναι εύκολο να έχεις δημιουργικότητα απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για τον στόχο του Ατρόμητου στα πλέι οφ: «Απάντησα και την προηγούμενη εβδομάδα, είμαστε ρεαλιστές, βλέπουμε την πραγματικότητα. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά έχουμε μεγάλη διαφορά όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερη ιστορία όσον αφορά στα ευρωπαϊκά Κύπελλο, έχουν άλλη δυναμική. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια και ανεξάρτητα από το ματς του Σαββάτου, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ».

Για την εμφάνιση του Ράντμαν: «Είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε όποια ματς έχει παίξει, έχει ανταποκριθεί καλά. Ο Ράντμαν δείχνει ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Για το Σάββατο είναι κάτι που θα το σκεφτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: