Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διαψεύστηκαν... Κασσάνδρες και μπουκ!!

Επτά γκόλ στη Λιβαδειά, έξι στην Ξάνθη, τέσσερα στο ΟΑΚΑ και από δύο στις υπόλοιπες 5 αναμετρήσεις. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.
Διαψεύστηκαν... Κασσάνδρες και μπουκ
Με 27 γκολ η τελευταία αγωνιστική ήταν η πιο παραγωγική της σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε μέσα στη θύελλα των «στημένων» και, παρότι στο φινάλε του δεν λείπουν οι «κραυγές» και οι «θεωρίες συνωμοσίας», ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα, ανταγωνιστικά και απρόβλεπτα των τελευταίων χρόνων.
Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και χθες, διαψεύδοντας τις... Κασσάνδρες και τους μπουκ που ήθελαν τον Αρη να κάθεται να χάνει από την Κέρκυρα, τον Εργοτέλη να περνάει αέρας από τη «φιλική» Ξάνθη (διπλά που είχαν κατρακυλήσει στοιχηματικά σε αποδόσεις ακόμη και του 1,45 και 1,80 αντίστοιχα), τον ΠΑΟΚ να φεύγει αήττητος από την πόλη του Κομπότη για να μη «μηδενιστεί» μπαίνοντας στα πλέι οφ.
Και όμως, στο «Κλ. Βικελίδης» ήρθε «Χ», στα Πηγάδια και στη Λιβαδειά άσοι. Αν όντως υπήρχε παρασκήνιο που μεθόδευσε τις τελευταίες αγωνιστικές ποιες ομάδες θα σωθούν, τότε πρέπει να υπήρχαν και... έντεκα (σίγουρα όχι ένας, δύο) αρχιερείς...
Ο Εργοτέλης με μόλις μία νίκη στις τελευταίες 14 αγωνιστικές δικαίως έπεσε. Κι ας προσπάθησε ο Απόστολος Παπουτσάκης την Παρασκευή να «στιγματίσει» πρόσωπα και αποτελέσματα. Και ο Παναιτωλικός, αν είχε πάρει τουλάχιστον 4 βαθμούς αντί για μηδέν στα ματς με τη Δόξα, θα σωζόταν στην ισοβαθμία του με την Κέρκυρα. Το διπλό της τελευταίας στο Καραϊσκάκη βέβαια έδωσε... δικαιώματα στους «λασπολόγους», μόνο που το «θαύμα» της έχει εξήγηση και... ονοματεπώνυμο.
Ο Νίκος Λυράκης μετά την εντός έδρας 4άρα από τον ΠΑΟΚ αποφάσισε να ρισκάρει και να διεκδικήσει έστω και το 10% στις πιθανότητες σωτηρίας που είχε τότε. Αντικατέστησε τον άνευρο Γκραθία με Ελληνα ρούκι προπονητή στη Super League, τον φιλόδοξο και ταλαντούχο Καβακά.
Μαζί επένδυσαν στο ελληνικό στοιχείο της ομάδας (έξω οι Γκαλίνοβιτς, Μαρτίν), άλλαξαν την ψυχολογία των παικτών αλλά και την... τύχη τους (σκεφτείτε μόνο την ισοφάριση με την ΑΕΚ στην εκπνοή και το 0-1 του Ιωάννου με τον Ολυμπιακό αμέσως μετά το δοκάρι του Ορμπάιθ).
Στο διά ταύτα: όπως προσωποποιημένος είναι ο υποβιβασμός του Εργοτέλη στον Καραγεωργίου, αντίστοιχα είναι και η σωτηρία του ΟΦΗ στον Αναστόπουλο, του ΠΑΣ στον Αγγελο, του Λεβαδειακού στους Κομπότη και Παράσχο. Ακόμη και η τύχη της Δόξας μπορεί να ήταν διαφορετική αν είχε πάει νωρίτερα ο Κατσαβάκης.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: