Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βαλβέρδε: «Το παιχνίδι μας άρεσε στον κόσμο»

Βαλβέρδε: «Το παιχνίδι μας άρεσε στον κόσμο»
Ικανοποιημένος που φεύγει από τον Ολυμπιακό αφήνοντάς του ως προίκα του δικό του αγωνιστικό στιλ, δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το 2-0 επί του Ατρόμητου, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ίδιο.

«Το πιο σημαντικό που καταφέραμε είναι ότι η ομάδα είχε ένα στυλ στο παιχνίδι της, μία φιλοσοφία που άρεσε στον κόσμο. Αυτό προσπάθησα να πετύχω», τα λόγια του.


Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα τελείωσε το πρωτάθλημα, ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι, θέλαμε να το κερδίσουμε για να έχουμε μία γλυκιά γεύση. Ηταν δύσκολο παιχνίδι, παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που θα την αντιμετωπίσουμε το Σάββατο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φτάσαμε όπως έπρεπε στην εστία του αντιπάλου. Μετά ήρθε το πρώτο γκολ, από εκεί και πέρα ανοίχτηκε ο Ατρόμητος και μετά από ένα ωραίο τελείωμα του Φετφατζίδη πετύχαμε και δεύτερο γκολ. Μετά έγιναν τα πράγματα απλά, αν και στο τέλος μας πίεσε ο Ατρόμητος και μας δημιούργησε κινδύνους. Ηταν ήρεμο το παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σε γενικές γραμμές λοιπόν ήταν ήρεμο το παιχνίδι. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε πάλι τον Ατρόμητο, σε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι πολύ πιο γρήγορο παιχνίδι με περισσότερη ένταση, η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική και θα είναι ένα ματς που θέλουμε να το κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στο κοινό μας».

Για την απόδοση του Γιάννη Φετφατζίδη: «Είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλη ποιότητα, έχω μιλήσει μαζί του πολλές φορές και του έχω εξηγήσει ότι το πρόβλημα που έχει είναι ότι στο παιχνίδι του πρέπει να κάνει τη διαφορά. Όταν δεν κάνει τη διαφορά σε ένα παιχνίδι, τότε δεν παίζει καλά. Ο Φετφατζίδης πρέπει να κάνει μπαλιές, να σκοράρει, έτσι ώστε να αποδίδει καλά. Πάντα θέλω το κάτι παραπάνω, αλλά από τη στιγμή που κερδίσαμε το πρωτάθλημα με αρκετούς βαθμούς διαφορά, δεν χρειάζεται να ζητήσουμε τίποτα περισσότερα».

Για την εμφάνιση του Φέισα: «Ναι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελα από καιρό να του δώσω περισσότερα λεπτά. Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ, έχει πολλά προσόντα και από τη στιγμή που πήγε σήμερα καλά, είμαστε ευχαριστημένοι».

Για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο: «Εξαρτάται από το πώς θα πάει το ματς. Περιμένουμε ένα πιο γρήγορο παιχνίδι σε σχέση με σήμερα. Θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα, αλλά θέλαμε να ξεκουράσουμε και κάποιους παίκτες ενόψει τελικού, αλλά και να διαφυλάξουμε κάποιους παίκτες που είχαν κάρτες και δεν θέλαμε να τους επιβαρύνουμε με τιμωρίες για την επόμενη χρονιά. Στο παιχνίδι σήμερα δεν δώσαμε το 100%. Θα είναι πιο απαιτητικό το ματς του Σαββάτου».

Για το τι ξεχωρίζει στην θητεία του στον Ολυμπιακό: «Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή κάποιο συγκεκριμένο ματς. Κάναμε πολλά καλά παιχνίδια. Άλλα άσχημα. Το πιο σημαντικό που καταφέραμε είναι ότι η ομάδα είχε ένα στυλ στο παιχνίδι της, μία φιλοσοφία που άρεσε στον κόσμο. Αυτό προσπάθησα να πετύχω. Και πάντοτε αυτό το στυλ έφερνε και αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: